najbolja ulja italije

Fusilli sa spanaćem i kozjim sirom

Fusilli sa spanaćem i kozjim sirom

Pustite Mediteran u svoj dom i pratite kako vas osvaja ukusima.

Sastojci:

1 kašika Carapelli ekstra devičanskog maslinovog ulja

400 g spanaća

½ crvenog luka

300 g Rummo fusilli

100 g kozjeg sira

Priprema:

Integralne fusile kuvati u ključaloj vodi prema uputstvima na pakovanju. Potom zagrejte kašiku maslinovog ulja u većem tiganju, dinstajte luk 2-3 min pa umešajte spanać i kuvajte 10-ak minuta.

U tiganju pomešajte kuvanu i proceđenu testeninu sa pola šoljice vode od kuvanja. Mešajte na srednjoj vatri dok tečnost gotovo sasvim ne upije, a zatim dodajte mrvljeni kozji sir pa ponovno mešajte dok ne dobijete kremastu strukturu. Po potrebi dodajte još malo vode od kuvanja testenine.


logo

O nama

Ideja sajta Najbolje iz Italije je da Vam predstavimo kolevku renesanse na sasvim nov način. Da sa Vama podelimo ono najkvalitetnije što dolazi iz ove divne zemlje: proizvode, recepte, savete, tradiciju, italijanske velikane i zanimljivosti koje će Vam otvoriti sasvim nove vidike da još više zavolite ovu „elegantnu čizmicu“.

Kontakt