najbolja ulja italije

Furlanski specijalitet sa pirinčem i bundevom

Furlanski specijalitet sa pirinčem i bundevom

Jesen nam pruža brojne blagodeti, među kojima su i ukusne bundeve. Iako ste možda navikli da ih spremate u slatkišima, u kombinaciji sa pravim italijanskim pirinčem i pršutom su prava delicija! Uverite se i sami:

Potrebno je:

•    350gr Riso Gallo Arborio pirinča
•    200ml stonog belog vina
•    Pršuta
•    250gr očišćene žute bundeve
•    50g izrendanog kačkavalja
•    80gr maslaca
•    1 glavica crvenog luka
•    Začini
•    1l vode

 

Priprema:

U litar kipuće vode stavite vegetu i prokuvajte pet minuta. Na polovini ugrejanog maslaca propržite sitno iseckan luk dok ne postane staklast, dodajte bundevu koju ste prethodno narezali na kockice,  prelijte sa malo vina i pustite da ispari, pa dodajte vodu sa vegetom.
Kada bundeva napola omekša, dodajte Riso Gallo pirinač i nastavite kuvati uz dolivanje vode sa začinima.  Pred kraj kuvanja jelo skinite sa ringle, dodajte preostalo vino i maslac, pa umešajte izrendani sir. Sve zajedno dobro promešajte, poklopite i ostavite da odstoji oko minut. Poslužite na toplim tanjirima uz pršutu. Prijatno!
 

 


logo

O nama

Ideja sajta Najbolje iz Italije je da Vam predstavimo kolevku renesanse na sasvim nov način. Da sa Vama podelimo ono najkvalitetnije što dolazi iz ove divne zemlje: proizvode, recepte, savete, tradiciju, italijanske velikane i zanimljivosti koje će Vam otvoriti sasvim nove vidike da još više zavolite ovu „elegantnu čizmicu“.

Kontakt