Frico sa krompirom
Ovo tipično italijansko jelo uneće pravi mediteranski šmek u vaš dom.
Sastojci:
Za Frico:
2 veća krompira
250 g gauda sira
muskatni oraščić
1 kašičica putera
Za dresing od lista korijandera:
1 kašičica seckanog lista korijandera
1 kašika Carapelli ekstra devičanskog maslinovog ulja
1 kašičica seckanog vlašca
so
Priprema:
Skuvajte krompir sa ljuskom da bude tvrđi. Zatim ga ostavite da se prohladi ali da i dalje bude topao, oljuštite ga i izdrobite, pomešajte sa rendanom gaudom i narendajte malo muskatnog oraščića. U tiganju zagrejte puter i izručite krompir sa kačkavaljem. Pržite oko 5 minuta dok ne bude zlatno žute boje zatim okrenite smesu na drugu stranu i pržite još 5-6 minuta.
Za dressing stavite sve sastojke u blender i izmiksajte ih. Frico se servira direktno iz tiganja tako što ga podelite na četiri dela i stavite na tanjir. Dresing možete staviti na tanjir za serviranje ili u zasebnoj posudici.