najbolja ulja italije

Foccacia – najbolja italijanska pogača

Foccacia – najbolja italijanska pogača

Italijanska fokača ima bezbroj namena, ali jedan jedinstveni, neponovljivi ukus.

Sastojci:

500 grama belog brašna

2 kašike Carapelli ekstra devičanskog maslinovog ulja (možete poručiti OVDE)

1 kašika soli

1 kesica suvog kvasca ili pola kockice svežeg kvasca

1 kašika Azucar Demero smeđeg šećera (možete poručiti OVDE)

400 ml mlake vode

origano

ruzmarin

Priprema:

U prosejano brašno dodajte kašiku smeđeg šećera i pola kocke kvasca. Potom dodajte vodu i umesite testo. Posolite i premesite testo, a zatim isto sve uradite tako što dodate ekstra devičansko maslinovo ulje.

Ostavite da testo oko 20 minuta, ponovo ga premesite i prebacite u pleh, dodajte još malo ulja, soli i origana. Ostavite testo da nadođe, premestite ga u pleh i viljuškom izbockajte, pospite bosiljkom, a onda pecite u zagrejanoj rerni dok se ne stvori zlatna korica.


logo

O nama

Ideja sajta Najbolje iz Italije je da Vam predstavimo kolevku renesanse na sasvim nov način. Da sa Vama podelimo ono najkvalitetnije što dolazi iz ove divne zemlje: proizvode, recepte, savete, tradiciju, italijanske velikane i zanimljivosti koje će Vam otvoriti sasvim nove vidike da još više zavolite ovu „elegantnu čizmicu“.

Kontakt