Foccacia – najbolja italijanska pogača
Italijanska fokača ima bezbroj namena, ali jedan jedinstveni, neponovljivi ukus.
Sastojci:
500 grama belog brašna
2 kašike Carapelli ekstra devičanskog maslinovog ulja (možete poručiti OVDE)
1 kašika soli
1 kesica suvog kvasca ili pola kockice svežeg kvasca
1 kašika Azucar Demero smeđeg šećera (možete poručiti OVDE)
400 ml mlake vode
origano
ruzmarin
Priprema:
U prosejano brašno dodajte kašiku smeđeg šećera i pola kocke kvasca. Potom dodajte vodu i umesite testo. Posolite i premesite testo, a zatim isto sve uradite tako što dodate ekstra devičansko maslinovo ulje.
Ostavite da testo oko 20 minuta, ponovo ga premesite i prebacite u pleh, dodajte još malo ulja, soli i origana. Ostavite testo da nadođe, premestite ga u pleh i viljuškom izbockajte, pospite bosiljkom, a onda pecite u zagrejanoj rerni dok se ne stvori zlatna korica.