Fileti skuše sa spanaćem i gorgonzolom
Ukoliko volite jače sireve, gorgonzola je pravi izbor za vas, a ovom jelu daje neobičan ukus.
Sastojci:
1 glavica luka
2 čena belog luka
1 kašika Carapelli ekstra devičanskog maslinovog ulja
450 g obarenog spanaća
400 g Rummo tagliatele
so
150 ml neutralne pavlake
150 g gorgonzole
biber
600 g Il Capitano skuša fileti
1 kašika soka od limuna
1 kašika putera
Priprema:
Iseckajte crni i beli luk pa prodinstajte na ekstra devičanskom maslinovom ulju. Dodajte spanać. Skuvajte pastu. Zagrejte slatku pavlaku, dolijte šolju vode i u tome rastopite gorgonzolu. Dodajte spanać, posolite i pobiberite. Ubacite u blender i miksajte dok se ne dobije kremasta smesa.
U međuvremenu filete skuše prelijte sokom od limuna, posolite i pobiberite po ukusu. Procedite taljatele i servirajte ih sa lososom preko. Sve prelijte sosom.