najbolja ulja italije

Fileti skuše sa spanaćem i gorgonzolom

Fileti skuše sa spanaćem i gorgonzolom

Ukoliko volite jače sireve, gorgonzola je pravi izbor za vas, a ovom jelu daje neobičan ukus.

Sastojci:

1 glavica luka

2 čena belog luka

1 kašika Carapelli ekstra devičanskog maslinovog ulja

450 g obarenog spanaća

400 g Rummo tagliatele

so

150 ml neutralne pavlake

150 g gorgonzole

biber

600 g Il Capitano skuša fileti

1 kašika soka od limuna

1 kašika putera

Priprema:

Iseckajte crni i beli luk pa prodinstajte na ekstra devičanskom maslinovom ulju. Dodajte spanać. Skuvajte pastu. Zagrejte slatku pavlaku, dolijte šolju vode i u tome rastopite gorgonzolu. Dodajte spanać, posolite i pobiberite. Ubacite u blender i miksajte dok se ne dobije kremasta smesa.

U međuvremenu filete skuše prelijte sokom od limuna, posolite i pobiberite po ukusu. Procedite taljatele i servirajte ih sa lososom preko. Sve prelijte sosom. 


logo

O nama

Ideja sajta Najbolje iz Italije je da Vam predstavimo kolevku renesanse na sasvim nov način. Da sa Vama podelimo ono najkvalitetnije što dolazi iz ove divne zemlje: proizvode, recepte, savete, tradiciju, italijanske velikane i zanimljivosti koje će Vam otvoriti sasvim nove vidike da još više zavolite ovu „elegantnu čizmicu“.

Kontakt