najbolja ulja italije

Fegato ala venecijana

Fegato ala venecijana

Teleća džigerica pripremljena na ovakav način, pravi je delikates među Italijanima.

Sastojci:

500 g teleće džigerice

3 kašike Carapelli ekstra devičanskog maslinovog ulja

2 kašike brašna

3 glavice crnog luka

sok od pola limuna

1 kašika peršuna

so i biber po ukusu

Priprema:

Šnicle džigerice uvaljajte u brašno, pa kratko propržite na ekstra devičanskom maslinovom ulju.

Dodajte luk, pa kad omekne, posolite, pobiberite i pospite limunom i peršunom. Služite sa Riso Gallo pirinčem ili Rummo pastom.


logo

O nama

Ideja sajta Najbolje iz Italije je da Vam predstavimo kolevku renesanse na sasvim nov način. Da sa Vama podelimo ono najkvalitetnije što dolazi iz ove divne zemlje: proizvode, recepte, savete, tradiciju, italijanske velikane i zanimljivosti koje će Vam otvoriti sasvim nove vidike da još više zavolite ovu „elegantnu čizmicu“.

Kontakt