Farfalle na sicilijanski način
Ovo jednostavno jelo tipično je za najveće mediteransko ostrvo Siciliju, a izuzetno je zbog punog ukusa sočnog paradajza, patlidžana, maslinovog ulja i aromatičnih začina.
Sastojci:
400 g Rummo Farfalle Bio integrale (možete poručiti OVDE)
400 g Mutti pelata (možete poručiti OVDE)
300 g patlidžana
4 kašike Carapelli ekstra devičanskog maslinovog ulja (možete poručiti OVDE)
beli luk
sveži bosiljak i peršun,
biber, so
Priprema:
Patlidžan operite i narežite na kockice, posolite i ostavite da odstoji oko pola sata. Beli luk naseckajte ili ga zgnječite i kratko prodinstajte na ekstra devičanskom maslinovom ulju. Dodajte oprane i posušene patlidžane pa ih dinstajte oko pet minuta. Nakon toga dodajte pelat, narezani bosiljak, naseckani peršun, biber i so, i sve prodinstajte još oko 15 minuta.
Farfalle skuvajte u slanoj vodi, ocedite i umešajte u sos. Jelo pospite parezanom i služite.