najbolja ulja italije

Fagioli e tonno (salata sa pasuljem i tunjevinom)

Fagioli e tonno (salata sa pasuljem i tunjevinom)

Salata sa pasuljem je zahvalno jelo koje možete poslužiti samostalno ili kao deo nekog drugog obroka. Odlično je kao posni obrok, ali se sjajno slaže i sa jelima na roštilju.


Potrebno je:


•    1/2 kg mladog pasulja, natopljenog preko noći
•    6 kašika Carapelli ekstra devičanskog maslinovog ulja
•    2 kašike crvenog vinskog sirćeta
•    2 čena belog luka
•    so i sveže mleveni crni biber
•    iseckan peršun
•    1-2 konzerve  tune u maslinovom ulju, oceđene


Priprema:

U lonac slane vode staviti pasulj da se kuva. Vreme kuvanja je oko sat i po, ali to zavisi od vrste pasulja.
Ocedite pasulj, ostavljajući 1/4 šoljice tečnosti. Umutiti zajedno ulje, sirće i luk u posudu. Pomešajte tu smesu sa pasuljem i tečnosti od  kuvanja, posolite i pobiberite. Sipajte u činiju. Ukrasite peršinom i komadićima tune. Prijatno!
 

 


logo

O nama

Ideja sajta Najbolje iz Italije je da Vam predstavimo kolevku renesanse na sasvim nov način. Da sa Vama podelimo ono najkvalitetnije što dolazi iz ove divne zemlje: proizvode, recepte, savete, tradiciju, italijanske velikane i zanimljivosti koje će Vam otvoriti sasvim nove vidike da još više zavolite ovu „elegantnu čizmicu“.

Kontakt