Fagioli e tonno (salata sa pasuljem i tunjevinom)
Salata sa pasuljem je zahvalno jelo koje možete poslužiti samostalno ili kao deo nekog drugog obroka. Odlično je kao posni obrok, ali se sjajno slaže i sa jelima na roštilju.
Potrebno je:
• 1/2 kg mladog pasulja, natopljenog preko noći
• 6 kašika Carapelli ekstra devičanskog maslinovog ulja
• 2 kašike crvenog vinskog sirćeta
• 2 čena belog luka
• so i sveže mleveni crni biber
• iseckan peršun
• 1-2 konzerve tune u maslinovom ulju, oceđene
Priprema:
U lonac slane vode staviti pasulj da se kuva. Vreme kuvanja je oko sat i po, ali to zavisi od vrste pasulja.
Ocedite pasulj, ostavljajući 1/4 šoljice tečnosti. Umutiti zajedno ulje, sirće i luk u posudu. Pomešajte tu smesu sa pasuljem i tečnosti od kuvanja, posolite i pobiberite. Sipajte u činiju. Ukrasite peršinom i komadićima tune. Prijatno!