Egzotična salata sa maslinama i mandarinama
Bilo da ste kod kuće ili na nekoj morskoj destinaciji, ova egzotična salata pružiće vam i zadovoljstvo za čula i okrepljenje za organizam nakon dana provedenog na suncu.
Sastojci:
1 glavica ajsberg salate
1 veza mladog luka
2 paradajza
½ krastavca
100 g Pronto maslina
1 mandarina
2 kašike Ybarra ekstra devičanskog maslinovog ulja
malo soli
30 g plavog sira
1 šaka suncokretovog semena (ili nekog drugog, po želji)
Priprema:
Potopite ajsberg salatu na deset minuta u hladnoj vodi, pa nakon toga ocedite listove. Luk, krastavac I paradajz isecite. Oceđenu salatu iskidajte, pa pomešajte sa ostatkom povrća. Oljuštenu madarinu dodajte u povrće. Garnirajte solju i ekstra devičanskim maslinovim uljem, pa preko salate stavite plavi sir, masline i semenke.