najbolja ulja italije

Egzotična piletina sa pančetom i blitvom

Egzotična piletina sa pančetom i blitvom

Hrskava piletina je uvek dobro rešenje za glavni obrok, a u kombinaciji sa pančetom predstavlja pravi raj za sve gurmane. Evo kako da napravite ovaj specijalitet:

Sastojci za 4 osobe:

•    8 komada pilećih prsa bez kostiju i kože
•    Sveže mleveni crni biber
•    250 gr narezane pančete
•    1 pomorandža
•    1 kašika Carapelli ekstra devičanskog maslinovog ulja
•    1 čen belog luka narezan na listiće
•    600 gr blitve, grubo iseckane
•    So
•    2 kašike pinjola, malo preprženih

Priprema:

Zagrejte rernu na 200°. Začinite piletinu biberom, uvaljajte u male rolnice i umotajte ih pančetom; koristite čačkalice kako se ne bi razdvojile. Poređajte jednu do druge u posudu za pečenje i pecite dok ne porumeni, oko 20 minuta.

Dok se piletina za peče, izrežite široki pojas od kore od narandže, izbegavajući srž i iseckajte u tanke tračice. Iscedite sok od narandže.

Izvadite piletinu iz rerne. U velikoj tavi, ugrejte Carapelli ekstra devičansko maslinovo ulje da bude srednje vruće. Dodajte beli luk i pržite, mešajući, dok luk ne smekša, oko 5 minuta. Dodajte blitvu i tračice od narandžine kore; pržite sve zajedno, mešajući, dok blitva ne omekša, oko 5 minuta. Posolite po ukusu.

Prebacite piletinu u tavu sa blitvom; dodajte sok od narandže i pinjole (lagano isprženi pinjoli nekoliko minuta pre nego ih upotrebite će poboljšati ukus). Dovedite do laganog kuvanja na srednje-niskoj toemperaturi. Pokrijte i kuvajte dok se svi ukusi ne sjedine, oko 10 minuta. Služite toplo, uz omiljeno vino. Prijatno!


logo

O nama

Ideja sajta Najbolje iz Italije je da Vam predstavimo kolevku renesanse na sasvim nov način. Da sa Vama podelimo ono najkvalitetnije što dolazi iz ove divne zemlje: proizvode, recepte, savete, tradiciju, italijanske velikane i zanimljivosti koje će Vam otvoriti sasvim nove vidike da još više zavolite ovu „elegantnu čizmicu“.

Kontakt