najbolja ulja italije

Doručak sa pirinčem, šunkom i jajima

Doručak sa pirinčem, šunkom i jajima

Da li ste ikada doručkovali pirinač? Kod nas se retko primenjuje ova praksa, koja je sasvim uobičajena u mnogim zemljama. Uostalom, doručak je najbitniji obrok, za koji Vam je potrebna hranjiva energetska bomba. Ovim receptom ćete, osim tela, probuditi i čulo ukusa i obezbediti energiju za ceo dan.


Potrebno Vam je:


•    3 šoljice Riso Gallo pirinča (koji, osim što je vrhunskog italijanskog kvaliteta, ima veoma kratko vreme pripreme)
•    2 kašike Carapelli ekstra devičanskog maslinovog ulja
•    1 šoljica kuvane šunke, iseckane na kockice
•    1/3 šoljice slanine, iseckane na kockice
•    1 šoljica zamrznutog graška
•    So i biber
•    4 jaja

Uputstvo:


U velikoj, suvoj činiji, na srednje jakoj vatri, pržiti slaninu. Kada je ispržena, dodajte grašak i kuvajte oko 8 minuta. Zatim dodajte šunku, pirinač i maslinovo ulje. Dobro izmešajte. Posolite i pobiberite. Pokrijte i držite malo na toplom.
Ispržite jaja. Servirajte pirinač sa jajetom na vrhu. Uživajte!
 


logo

O nama

Ideja sajta Najbolje iz Italije je da Vam predstavimo kolevku renesanse na sasvim nov način. Da sa Vama podelimo ono najkvalitetnije što dolazi iz ove divne zemlje: proizvode, recepte, savete, tradiciju, italijanske velikane i zanimljivosti koje će Vam otvoriti sasvim nove vidike da još više zavolite ovu „elegantnu čizmicu“.

Kontakt