Doručak sa pirinčem, šunkom i jajima
Da li ste ikada doručkovali pirinač? Kod nas se retko primenjuje ova praksa, koja je sasvim uobičajena u mnogim zemljama. Uostalom, doručak je najbitniji obrok, za koji Vam je potrebna hranjiva energetska bomba. Ovim receptom ćete, osim tela, probuditi i čulo ukusa i obezbediti energiju za ceo dan.
Potrebno Vam je:
• 3 šoljice Riso Gallo pirinča (koji, osim što je vrhunskog italijanskog kvaliteta, ima veoma kratko vreme pripreme)
• 2 kašike Carapelli ekstra devičanskog maslinovog ulja
• 1 šoljica kuvane šunke, iseckane na kockice
• 1/3 šoljice slanine, iseckane na kockice
• 1 šoljica zamrznutog graška
• So i biber
• 4 jaja
Uputstvo:
U velikoj, suvoj činiji, na srednje jakoj vatri, pržiti slaninu. Kada je ispržena, dodajte grašak i kuvajte oko 8 minuta. Zatim dodajte šunku, pirinač i maslinovo ulje. Dobro izmešajte. Posolite i pobiberite. Pokrijte i držite malo na toplom.
Ispržite jaja. Servirajte pirinač sa jajetom na vrhu. Uživajte!