najbolja ulja italije

Dijetalne Alfredo špagete

Dijetalne Alfredo špagete

Pripremite ove poznate ukusne špagete na malo zdraviji način.

Sastojci:

  • 450 g špageta
  • 3 manje glavice karfiola
  • 6 šolja povrćne supe
  • 6 čenova belog luka, isitnjenih
  • 1 kašika putera
  • 1 kašičica soli
  • prstohvat muskatnog oraščića
  • malo bibera
  • 1 kašika Carapelli ekstra devičanskog maslinovog ulja
  • 1/4 šolje pavlake za kuvanje
  • 1 šolja vode u kojoj su se kuvale špagete

Pripema:

Iseckan karfiol stavite da se kuva u povrćnoj supi, oko 15 minuta, dok ne postane skroz mekan. Dok se karfiol kuva, otopite puter na srednjoj temperaturi, pa dodajte beli luk i prpržite ga oko pet minuta.

Špagete skuvajte, pa sačuvajte jednu šolju iskorišćene vode. Kada je skuvan, karfiol prebacite u blender zajedno sa dve šolje supe u kojoj se kuvao. U to dodajte rastopljen puter sa belim lukom, so, oraščić i biber, pa uključite blender i miksajte oko pet minuta. Smesa treba da bude potpuno kremasta.

Dodajte ekstra devičansko maslinovo ulje u smesu, a ako vam sos deluje previše gusto, slobodno sipajte još supe, i nastavite da blendate. Kada je dovoljno kremast, stavite ga u šerpu u kojoj ste otopili puter, dodajte pavlaku za kuvanje, i kuvajte na veoma niskoj temperaturi.

Dodajte vodu od testenine, i održavajte sos vrućim dok ne budete spremni da servirate. Sjednitine sos sa špagetama i uživajte.


logo

O nama

Ideja sajta Najbolje iz Italije je da Vam predstavimo kolevku renesanse na sasvim nov način. Da sa Vama podelimo ono najkvalitetnije što dolazi iz ove divne zemlje: proizvode, recepte, savete, tradiciju, italijanske velikane i zanimljivosti koje će Vam otvoriti sasvim nove vidike da još više zavolite ovu „elegantnu čizmicu“.

Kontakt