Delikatni prelivi za salate
Ukusni prelivi za salate su ono što oplemenjuje svaki obrok, a jednostavno ih je napraviti. Osnova svih njih je kvalitetno ekstra devičansko maslinovo ulje. Isprobajte svih pet preliva i uživajte u ukusnim, sofosticiranim ukusima.
Sve prelive pripremate tako što u velikoj činiji pomešate sve sastojke (osim maslinovog ulja). Maslinovo ulje prskajte malo po malo po ostalim sastojcima dok se ne sjedine.
Pikantni preliv:
- 2 kašike Carapelli maslinovog ulja
- 2 kašičice crvenog vinskog sirćeta
- prstohvat mlevene ljute papričice
- pola kašičice limunovog soka
- prstohvat: origana, usitnjenog belog luka, sitno seckanog bosiljka, soli i bibera
Preliv sa peršunom:
- 2 kašike Carapelli maslinovog ulja
- 2 kašičice crvenog vinskog sirćeta
- 1 kašika svežeg sitno iseckanog peršuna
- prstohvat: usitnjenog belog luka, svežeg origana, bosiljka, soli i bibera
Preliv sa medom:
- 2 kašike Carapelli maslinovog ulja
- 2 kašičice balzamik sirćeta
- 1 kašika senfa
- 2 kašičice meda
- pola kašičice ljutog sosa
Preliv sa makom:
- 2 kašike Carapelli maslinovog ulja
- 2 kašičice vinskog sirćeta
- 1 kašičica senfa
- pola kašičice maka
- prstohvat sitno seckanog belog luka
Cezar preliv:
- 2 kašike Carapelli maslinovog ulja
- 2 kašičice balzamik sirćeta
- 2 kašike parmezana
- pola kašičice limunovog soka
- prstohvat sitno seckanog belog luka, prstohvat soli i prstohvat bibera