najbolja ulja italije

Delikatni prelivi za salate

Delikatni prelivi za salate

Ukusni prelivi za salate su ono što oplemenjuje svaki obrok, a jednostavno ih je napraviti.  Osnova svih njih je kvalitetno ekstra devičansko maslinovo ulje. Isprobajte svih pet preliva i uživajte u ukusnim, sofosticiranim ukusima.

Sve prelive pripremate tako što u velikoj činiji pomešate sve sastojke (osim maslinovog ulja). Maslinovo ulje prskajte malo po malo po ostalim sastojcima dok se ne sjedine.

Pikantni preliv:

- 2 kašike Carapelli maslinovog ulja
- 2 kašičice crvenog vinskog sirćeta
- prstohvat mlevene ljute papričice
- pola kašičice limunovog soka
- prstohvat: origana, usitnjenog belog luka, sitno seckanog bosiljka, soli i bibera


Preliv sa peršunom:


- 2 kašike Carapelli maslinovog ulja
- 2 kašičice crvenog vinskog sirćeta
- 1 kašika svežeg sitno iseckanog peršuna
- prstohvat: usitnjenog belog luka, svežeg origana, bosiljka, soli i bibera


Preliv sa medom:


- 2 kašike Carapelli maslinovog ulja
- 2 kašičice balzamik sirćeta
- 1 kašika senfa
- 2 kašičice meda
- pola kašičice ljutog sosa


Preliv sa makom:


- 2 kašike Carapelli maslinovog ulja
- 2 kašičice vinskog sirćeta
- 1 kašičica senfa
- pola kašičice maka
- prstohvat sitno seckanog belog luka


Cezar preliv:


- 2 kašike Carapelli maslinovog ulja
- 2 kašičice balzamik sirćeta
- 2 kašike parmezana
- pola kašičice limunovog soka
- prstohvat sitno seckanog belog luka, prstohvat soli i prstohvat bibera

 


logo

O nama

Ideja sajta Najbolje iz Italije je da Vam predstavimo kolevku renesanse na sasvim nov način. Da sa Vama podelimo ono najkvalitetnije što dolazi iz ove divne zemlje: proizvode, recepte, savete, tradiciju, italijanske velikane i zanimljivosti koje će Vam otvoriti sasvim nove vidike da još više zavolite ovu „elegantnu čizmicu“.

Kontakt