najbolja ulja italije

Ćuretina iz paca

Ćuretina iz paca

Iako smo za Božić navikli da jedemo drugačiju vrstu mesa, ćuretina je više nego odličan specijalitet koja zaslužuje posebno mesto na vašoj trpezi.

Sastojci:

1 kg ćuretine

50 g mlevenih badema

1 kašika meda

2 dl Carapelli ekstra devičanskog maslinovog ulja (poručiti OVDE)

Priprema:

Meso isecite na komade, posolite i ostavite da odstoji šest sati. Pomešajte med sa bademima i time premažite svaku šniclu ćuretine. Nalijte ekstra devičanskim maslinovim uljem i tako pripremljeno meso ostavite dva tri dana u pacu. Pecite na maksimalno zagrejanom ekstra devičanskom ulju, po minut sa svake strane.


logo

O nama

Ideja sajta Najbolje iz Italije je da Vam predstavimo kolevku renesanse na sasvim nov način. Da sa Vama podelimo ono najkvalitetnije što dolazi iz ove divne zemlje: proizvode, recepte, savete, tradiciju, italijanske velikane i zanimljivosti koje će Vam otvoriti sasvim nove vidike da još više zavolite ovu „elegantnu čizmicu“.

Kontakt