najbolja ulja italije

Crvene paprike u maslinovom ulju

Crvene paprike u maslinovom ulju

Još jedan jednostavan recept za ukusnu zimnicu.

Sastojci:

4 kg crvenih paprika

malo soli

½ l Carapelli ekstra devičanskog maslinovog ulja

Priprema:

Paprike ispecite, ostavite ih da se potpare, pa ih oljuštite. Očistite od semenki i peteljki i slažite u tegle. Svaki sloj posolite po želji, a kada teglu napunite skoro do vrha, prelijte maslinovim uljem. Pasterizujte tegle 45 minuta na laganoj vatri.


logo

O nama

Ideja sajta Najbolje iz Italije je da Vam predstavimo kolevku renesanse na sasvim nov način. Da sa Vama podelimo ono najkvalitetnije što dolazi iz ove divne zemlje: proizvode, recepte, savete, tradiciju, italijanske velikane i zanimljivosti koje će Vam otvoriti sasvim nove vidike da još više zavolite ovu „elegantnu čizmicu“.

Kontakt