Čorba od šargarepe sa maslinovim uljem
Može se reći da je najbolji dan onaj kada sebi spremimo nešto što se može pojesti „na kašiku”.
Sastojci:
500 g mlade šargarepe
100 g celera
2 glavice crnog luka
rendani đumbir
Carapelli ekstra devičansko maslinovo ulje
bujon od povrća
muskatni orah
kisela pavlaka
vlašac
so i biber po ukusu
Priprema:
Napravite bujon od gotove kockice od povrća. U blenderu usitnite šargarepu, celer i luk. U šerpu sa ekstra devičanskim maslinovim uljem ubacite usitnjenu šargarepu, celer i luk. Posolite povrće i narendajte muskatni orah, kuvajte povrće dok ne smekša, nekih 15-20 minuta. Regulišite gustinu dolivanjem bujona. Začinite, narendajte đumbir i uz mešanje lagano kuvajte oko pet minuta.
Servirajte uz kiselu pavlaku i vlašac