Carne alla pizzaiola
U kulinarska remek-dela Sicilije, čije su čari kuhinje poznate širom sveta, spada i ovaj jednostavni i ukusni klasik. Ko želi, može da se oproba u sopstvenoj kuhinji uz recept za Carne alla pizzaiola, direktno sa juga Italije.
Za 4 osobe potrebno vam je:
• 4 komada ramsteka od po 200gr
• 1 glavica crnog luka (sitno seckanog)
• 800gr Mutti pelat paradajza (poruči OVDE)
• 2,5 dl Mutti pasiranog paradajza (poruči OVDE)
• 1 kašičica šećera
• 4 čena belog luka (sitno seckanog)
• 0,5 dl Carapelli ekstra devičanskog maslinovog ulja (poruči OVDE)
• Origano
• so i biber po ukusu
• parmezan
• pečeni krompir, krompir pire ili testenina kao prilog
Način pripreme:
U tiganju, na malo ulja, propržiti crni i beli luk dok ne dobiju staklastu strukturu. Posoliti, zatim dodati paradajz pelat i pasirani paradajz i uz mešanje kuvati nekoliko minuta. Paradajz pelat usitniti varjačom prilikom kuvanja, ali ne previše.
U drugom tiganju na malo ulja opržiti ramstek koji je prethodno začinjem origanom, solju i biberom.
U tiganj sa mesom presuti sadržinu tiganja sa paradajzom i pustiti da se krčka na tihoj vatri dok meso ne omekša, u slučaju da koristite neko tvrđe meso. Ukoliko se zbog dužine kuvanja količina umaka smanji, nalivajte vodom ili crvenim vinom. Ako koristite kvalitetan ramstek ova faza traje nekoliko minuta. Servirati uz prilog po želji ili uz hleb. Prijatno!