Caprese piletina sa krompirom
Ozbiljno dobra piletina Caprese. Plus sušeni paradajz sa topljenim sirom, balzamikom i svežim bosiljkom, uz vruć i hrskav krompir.
Sastojci:
Za krompir:
10–12 malih crvenih ili zlatnih krompira
2 kašike Carapelli ekstra devičanskog maslinovog ulja (možete poručti OVDE)
beli luk u prahu, so i biber
svež peršun ili vlašac
Za piletinu:
450 g pilećih prsa (napraviti četiri fileta)
2 kašike Carapelli ekstra devičanskog maslinovog ulja (možete poručti OVDE)
so i biber
6 pečenih ili sušenih paradajza
50 g havarti sira
svež bosiljak
2 kašike Carapelli Aceto balsamico (možete poručiti OVDE)
Priprema:
Za pripremu krompira zagrejte rernu na 220 stepeni. Skuvajte krompir u pokrivenom loncu i ostavite sa strane da se procedi i ohladi. Jedan po jedan, prekrijte krompir čistim peškirom. Nežno ga izgnječite rukom, držeći ga da se ne raspadne u potpunosti. Prebacite krompir u posudu za pečenje. Prelijte ekstra devičanskim maslinovim uljem. Pospite belim lukom u prahu, solju i biberom. Pecite 10-15 minuta.
Zagrejte esktra devičansko maslinovo ulje u tiganju na srednjoj vatri. Pospite piletinu solju i biberom. Ispecite blago filete sa obe strane. Na vrh stavite sušeni paradajz i kriške sira. Prebacite piletinu u rernu i pecite 8-10 minuta, dok se piletina ne ispeče i sir ne bude rastopljen.
Prelijte piletinu bosiljkom i balzamikom i poslužite uz krompir.