najbolja ulja italije

Caprese piletina sa krompirom

Caprese piletina sa krompirom

Ozbiljno dobra piletina Caprese. Plus sušeni paradajz sa topljenim sirom, balzamikom i svežim bosiljkom, uz vruć i hrskav krompir.

 

Sastojci:

Za krompir:

10–12 malih crvenih ili zlatnih krompira

2 kašike Carapelli ekstra devičanskog maslinovog ulja (možete poručti OVDE)

beli luk u prahu, so i biber

svež peršun ili vlašac

Za piletinu:

450 g pilećih prsa (napraviti četiri fileta)

2 kašike Carapelli ekstra devičanskog maslinovog ulja (možete poručti OVDE)

so i biber

6 pečenih ili sušenih paradajza

50 g havarti sira

svež bosiljak

2 kašike Carapelli Aceto balsamico (možete poručiti OVDE)

 

Priprema:

Za pripremu krompira zagrejte rernu na 220 stepeni. Skuvajte krompir u pokrivenom loncu i ostavite sa strane da se procedi i ohladi. Jedan po jedan, prekrijte krompir čistim peškirom. Nežno ga izgnječite rukom, držeći ga da se ne raspadne u potpunosti. Prebacite krompir u posudu za pečenje. Prelijte ekstra devičanskim maslinovim uljem. Pospite belim lukom u prahu, solju i biberom. Pecite 10-15 minuta.

Zagrejte esktra devičansko maslinovo ulje u tiganju na srednjoj vatri. Pospite piletinu solju i biberom. Ispecite blago filete sa obe strane. Na vrh stavite sušeni paradajz i kriške sira. Prebacite piletinu u rernu i pecite 8-10 minuta, dok se piletina ne ispeče i sir ne bude rastopljen.

Prelijte piletinu bosiljkom i balzamikom i poslužite uz krompir.


logo

O nama

Ideja sajta Najbolje iz Italije je da Vam predstavimo kolevku renesanse na sasvim nov način. Da sa Vama podelimo ono najkvalitetnije što dolazi iz ove divne zemlje: proizvode, recepte, savete, tradiciju, italijanske velikane i zanimljivosti koje će Vam otvoriti sasvim nove vidike da još više zavolite ovu „elegantnu čizmicu“.

Kontakt