najbolja ulja italije

Canelonni

Canelonni

Potrebno je:
•    Carapelli ekstradevičansko maslinovo ulje
•    300 gr Mutti polpe
•    300 gr brašna
•    pet jaja
•    Maslac
•    400gr mekog sira
•    Rendani parmezan
•    3 kobasice
•    Šargarepa
•    Crveni luk
•    Celer
•    Bujon ili supa

 

Priprema:

Umesite testo i ostavite da odstoji. Stavite sir u činiju, posolite i dodajte u to 4 kašičice rendanog parmezana i dva jajeta. Kobasice propržite u činiji sa malo vode, a zatim ogulite i usitnite. Očišćeno i narezano povrće pržite na 4 kašike Carapelli maslinovog ulja. Dodajte Mutti polpu, malo soli i kuvajte umak na tihoj vatri, povremeno dodavajući vodu ako je pregusto. Zatim pomešajte kobasice sa smesom u kojoj su sir i jaja.
Izvaljajte testo, pa ga isecite na pravougaonike. Skuvajte i ocedite svaki posebno i malo osušite na krpi. Stavite sos na svaki pravougaonik i umotajte. Namažite ih maslacem i složite samo jedan sloj, pa ih pecite desetak minuta na temperaturi od oko 200 stepeni. Izvađene kanelone prelijte umakom od Mutti polpe i vratite u rernu na još 5 minuta. Pospite parmezanom i poslužite. Prijatno!

 


logo

O nama

Ideja sajta Najbolje iz Italije je da Vam predstavimo kolevku renesanse na sasvim nov način. Da sa Vama podelimo ono najkvalitetnije što dolazi iz ove divne zemlje: proizvode, recepte, savete, tradiciju, italijanske velikane i zanimljivosti koje će Vam otvoriti sasvim nove vidike da još više zavolite ovu „elegantnu čizmicu“.

Kontakt