Canelonni
Potrebno je:
• Carapelli ekstradevičansko maslinovo ulje
• 300 gr Mutti polpe
• 300 gr brašna
• pet jaja
• Maslac
• 400gr mekog sira
• Rendani parmezan
• 3 kobasice
• Šargarepa
• Crveni luk
• Celer
• Bujon ili supa
Priprema:
Umesite testo i ostavite da odstoji. Stavite sir u činiju, posolite i dodajte u to 4 kašičice rendanog parmezana i dva jajeta. Kobasice propržite u činiji sa malo vode, a zatim ogulite i usitnite. Očišćeno i narezano povrće pržite na 4 kašike Carapelli maslinovog ulja. Dodajte Mutti polpu, malo soli i kuvajte umak na tihoj vatri, povremeno dodavajući vodu ako je pregusto. Zatim pomešajte kobasice sa smesom u kojoj su sir i jaja.
Izvaljajte testo, pa ga isecite na pravougaonike. Skuvajte i ocedite svaki posebno i malo osušite na krpi. Stavite sos na svaki pravougaonik i umotajte. Namažite ih maslacem i složite samo jedan sloj, pa ih pecite desetak minuta na temperaturi od oko 200 stepeni. Izvađene kanelone prelijte umakom od Mutti polpe i vratite u rernu na još 5 minuta. Pospite parmezanom i poslužite. Prijatno!