Canederli
Ove začinjene loptice, prelivene bistrom supom, biće vrhunska zamena ćuftama na koje smo navikli.
Sastojci:
200 g starog hleba
200 ml mleka
2 jaja
1 prstohvat muskatnog oraščića
125 g maslaca
1 glavica crnog luka
150 g pančete
80 g Pronto gauda sira (možete poručiti OVDE)
150 g brašna
1 šaka peršuna
so, biber
Priprema:
Hleb iseckajte na kockice (oko 1 cm) i pomešajte sa mlekom. Posolite, dodajte biber i prstohvat muskatnog oraščića i ostavite neko vreme da se natopi.
Stavite puter u tiganj i otopite ga na srednjoj temperaturi. Kada počne da ključa, dodajte iseckani crni luk i pančetu. Dinstajte dok luk ne počne blago da se karamelizuje.
U hleb dodajte mešavinu crnog luka i pančete, zajedno sa umućenim jajima, rendanom gaudom, brašnom i peršunom. Promešajte i ostavite loptice da odstoje u frižideru 30 minuta. Podelite smesu na 24 loptice prečnika oko 3 cm. Kuvajte ih u posoljenoj kipućoj vodi oko pet minuta.
Poslužite ih u činijama tople goveđe supe sa dosta rendanog sira.