najbolja ulja italije

Canederli

Canederli

Ove začinjene loptice, prelivene bistrom supom, biće vrhunska zamena ćuftama na koje smo navikli.

Sastojci:

200 g starog hleba

200 ml mleka

2 jaja

1 prstohvat muskatnog oraščića

125 g maslaca

1 glavica crnog luka

150 g pančete

80 g Pronto gauda sira (možete poručiti OVDE)

150 g brašna

1 šaka peršuna

so, biber

Priprema:

Hleb iseckajte na kockice (oko 1 cm) i pomešajte sa mlekom. Posolite, dodajte biber i prstohvat muskatnog oraščića i ostavite neko vreme da se natopi.

Stavite puter u tiganj i otopite ga na srednjoj temperaturi. Kada počne da ključa, dodajte iseckani crni luk i pančetu. Dinstajte dok luk ne počne blago da se karamelizuje.

U hleb dodajte mešavinu crnog luka i pančete, zajedno sa umućenim jajima, rendanom gaudom, brašnom i peršunom. Promešajte i ostavite loptice da odstoje u frižideru 30 minuta. Podelite smesu na 24 loptice prečnika oko 3 cm. Kuvajte ih u posoljenoj kipućoj vodi oko pet minuta.

Poslužite ih  u činijama tople goveđe supe sa dosta rendanog sira.


logo

O nama

Ideja sajta Najbolje iz Italije je da Vam predstavimo kolevku renesanse na sasvim nov način. Da sa Vama podelimo ono najkvalitetnije što dolazi iz ove divne zemlje: proizvode, recepte, savete, tradiciju, italijanske velikane i zanimljivosti koje će Vam otvoriti sasvim nove vidike da još više zavolite ovu „elegantnu čizmicu“.

Kontakt