Cacciucco
Začinjena morska hrana asocijacija je za mesto Livorno. Čak i ako niste ljubitelj školjki, rakova i hobotnica, ovo jelo će vas naterati da se predomislite.
Sastojci:
300-400 ml vode
200 ml pavlake
200 ml poluslatkog belog vina
300 g morskih plodova
3 komada krompira
1 komad praziluka
200 ml Mutti passata (poručite OVDE)
2 kašike Carapelli ekstra devičanskog maslinovog ulja (poručite OVDE)
mirođija i škampi – za dekoraciju
beli mleveni biber, so
Priprema:
Oljuštite krompir i isecite ga na kocke, beli deo praziluka isecite na prstenove i u dubokom tiganju na ekstra devičanskom maslinovom ulju dinstajte oko 8-10 minuta. Zatim dodajte vodu i pasirani paradajz i kuvajte na srednjoj temperaturi oko 15 minuta. Dodajte biber i so. Nakon toga smesu možete po želji usitniti u blenderu.
Dodajte u smesu nakon toga pavlaku i vino i kuvajte dok ne provri. Odvojeno, u tiganju propržite morske plodove, a zatim ih dodajte u pripremljenu supu I nakratko kuvajte.
Krem od morskih plodova receptu piše ispod se odnosi na nacionalne francuske kuhinje. Isto tako, ovaj recept može naći pod nazivom kremaste supe sa plodovima mora.