Burgeri sa pirinčem i orasima
Ukoliko ste u potrazi za receptom za ukusne vege burgere od jednostavnih namirnica – na pravom ste mestu!
Sastojci (4 osobe):
50 g Riso Gallo Arborio pirinča (možete poručiti OVDE)
200 g Il Capitano crvenog pasulja (možete poručiti OVDE)
60 g sušenog paradajza u ulju
1 kašika Carapelli ekstra devičanskog maslinovog ulja (možete poručiti OVDE)
100 g mlevenih oraha
30 g prezli
1 veći crni luk
3 kašičice suvih začina
Priprema:
Pirinač skuvajte u 200 ml slane vode, ocedite i ohladite. Pasulj izgnječiite u posebnoj posudi. Sušeni paradajz u ulju isecite na sitnije komade. Mlevene orahe pomešajte sa prezlama i začinima, kratko popržite u tiganju bez ulja, pa sklonite sa strane.
Na zagrejanom ekstra devičanskom maslinovom ulju propržite sitno iseckani luk dok ne postane zlatnožuta boja. U većoj posudi dobro izmešajte pirinač, pasulj, sušeni paradajz, luk, orahe i prezle. Od dobijene smese oblikujte četiri veća burgera.
Pecite burgere sa svake strane oko pet minuta. Poslužite sa sosom i salatom po izboru.