Brzinsko Riso Gallo predjelo
Praznovanje je prošlo i ako ste se malo ulenjili evo predloga koji ne možete odbiti.
Recept za 6 osoba
Sastojci:
- 400 g Riso Gallo Arborio pirinča
- 3 struka mladog crnog luka
- 50 ml Carapelli ekstra devičanskog maslinovog ulja
- 1,5 l supe od povrća
- 100 g crnih i zelenih maslina bez koštice
- so i biber
Za preliv
- 250 ml krem pavlake
- 250 g La perla tunjevine
- pola limuna
- 1 kašika seckanog vlašca
- prstohvat soli
Priprema:
U dubljem tiganju propržite sitno seckani crni luk i četiri kašike ekstra devičanskog maslinovog ulja. Dodajte pirinač, prelijte trećinom supe, kuvajte dok zrna ne upiju tečnost, sipajte još 2-3 kutlače supe i nastavite sa kuvanjem. Na kraju dodajte preostalu supu, posolite, pobiberite i kuvajte dok pirinač potpuno ne omekša. U međuvremenu umutite pavlaku, dodajte isceđenu tunjevinu, seckani vlašac, sok od pola limuna i prstohvat soli i dobro promešajte. Pirinač podelite na četiri porcije, dodajte po kašiku krema sa tunjevinom, ukrasite maslinama i poslužite.