najbolja ulja italije

Brzinsko Riso Gallo predjelo

Brzinsko Riso Gallo predjelo

Praznovanje je prošlo i ako ste se malo ulenjili evo predloga koji ne možete odbiti.

Recept za 6 osoba

Sastojci:

 

 

Za preliv

 

Priprema:

U dubljem tiganju propržite sitno seckani crni luk i četiri kašike ekstra devičanskog maslinovog ulja. Dodajte pirinač, prelijte trećinom supe, kuvajte dok zrna ne upiju tečnost, sipajte još 2-3 kutlače supe i nastavite sa kuvanjem. Na kraju dodajte preostalu supu, posolite, pobiberite i kuvajte dok pirinač potpuno ne omekša. U međuvremenu umutite pavlaku, dodajte isceđenu tunjevinu, seckani vlašac, sok od pola limuna i prstohvat soli i dobro promešajte. Pirinač podelite na četiri porcije, dodajte po kašiku krema sa tunjevinom, ukrasite maslinama i poslužite.


logo

O nama

Ideja sajta Najbolje iz Italije je da Vam predstavimo kolevku renesanse na sasvim nov način. Da sa Vama podelimo ono najkvalitetnije što dolazi iz ove divne zemlje: proizvode, recepte, savete, tradiciju, italijanske velikane i zanimljivosti koje će Vam otvoriti sasvim nove vidike da još više zavolite ovu „elegantnu čizmicu“.

Kontakt