najbolja ulja italije

Brzi letnji ručak sa pirinčem

Brzi letnji ručak sa pirinčem

Letnji dani prolaze brže i zabavnije od zimskih. Neka vam i današnji ručak bude takav.

Sastojci:

70 g Riso Gallo pirinča

140 ml vode

2 kašike Ybarra ekstra devičanskog maslinovog ulja

500 g tikvica

2 šargarepe

100 g sira

 

Za sos:

Karfiol

Manji crni luk

2 čena belog luka

Muskatni oraščić

đumbir

1 kašika kisele pavlake

1 dl pileće supe

peršun

 

Priprema:

Rendane tikvice i kockice šargarepe prodinstajjte na ekstra devičanskom maslinovom ulju. Kada se izdinstaju pomešajte ih sa skuvanim pirinčem i polovinom sira. Smesu prebacite u posudu za pečenje. Potom smesu pospite preostalim sirom. Pecite oko 20 minuta na 180°C.

Za pripremu sosa dinstajte crni i beli luk, dodajte karfiol, pa polijte sa malo pileće supe. Začinite solju i biberom, muskatnim oraščićem i đumbirom, pa umutite glatki sos. Na kraju umešajte i kiselu pavlaku u sos. Prelijte spremno jelo sosom i pospite peršunom.


logo

O nama

Ideja sajta Najbolje iz Italije je da Vam predstavimo kolevku renesanse na sasvim nov način. Da sa Vama podelimo ono najkvalitetnije što dolazi iz ove divne zemlje: proizvode, recepte, savete, tradiciju, italijanske velikane i zanimljivosti koje će Vam otvoriti sasvim nove vidike da još više zavolite ovu „elegantnu čizmicu“.

Kontakt