Brzi letnji ručak sa pirinčem
Letnji dani prolaze brže i zabavnije od zimskih. Neka vam i današnji ručak bude takav.
Sastojci:
70 g Riso Gallo pirinča
140 ml vode
2 kašike Ybarra ekstra devičanskog maslinovog ulja
500 g tikvica
2 šargarepe
100 g sira
Za sos:
Karfiol
Manji crni luk
2 čena belog luka
Muskatni oraščić
đumbir
1 kašika kisele pavlake
1 dl pileće supe
peršun
Priprema:
Rendane tikvice i kockice šargarepe prodinstajjte na ekstra devičanskom maslinovom ulju. Kada se izdinstaju pomešajte ih sa skuvanim pirinčem i polovinom sira. Smesu prebacite u posudu za pečenje. Potom smesu pospite preostalim sirom. Pecite oko 20 minuta na 180°C.
Za pripremu sosa dinstajte crni i beli luk, dodajte karfiol, pa polijte sa malo pileće supe. Začinite solju i biberom, muskatnim oraščićem i đumbirom, pa umutite glatki sos. Na kraju umešajte i kiselu pavlaku u sos. Prelijte spremno jelo sosom i pospite peršunom.