Brze pljeskavice od tunjevine
Ovaj recept idealan je za zdrav, proteinski i niskokalorični ručak, koji se veoma jednostavno i brzo priprema. U kombinaciji sa crnim hlebom, napravite pravi burger koji možete poneti na posao.
Sastojci:
- 2 veće konzerve La perla tunjevine u sopstvenom soku
- 1 crveni luk, iseckan na kocke
- 3 čena belog luka
- po pola crvene i žute paprike, iseckane na kocke
- crne ili zelene masline, iseckane na kolutiće
- 1 praziluk
- šaka ovsenih pahuljica
- so, biber po ukusu
- 2 kašike Carapelli ekstra devičanskog maslinovog ulja
Priprema:
Zagrejte rernu na 200 stepeni celzijusovih.
U posudu prvo stavite tunjevinu, pa redom sve ostale sastojke sa spiska. Na veliki pleh stavite papir za pečenje i poprskajte ga blago maslinovim uljem. Od smese napravite pljeskavice i ređajte ih na pleh na maloj udaljenosti.
Pecite oko pola sata, okrenuvši ih nakon 15 minuta lagano i na drugu stranu.