najbolja ulja italije

Braciole

Braciole

Italijanska kuhinja ima mnogo toga da ponudi. Pored neprevaziđenih pasti i pica, postoji jedno jelo, savršeno za svečane prilike. Upoznajte bračole!

Sastojci:

6 komada junećeg odreska

Za fil:

6 šnita pršute

6 šnita tvrdog sira

50 g seckane slanine    

2 čena  belog luka        

veza peršuna   

2 kašike suvog grožđa  

2 kašike klekove bobice

so i biber po ukusu

100 ml Carapelli ekstra devičanskog ulja 

Za sos

1,5 kg Mutti pelata 

šolja belog vina

 

Priprema:

Odreske očistite od žilica, rasporedite nadev, urolajte ih i uvežite koncem i ispržite na vrelom ulju. Dodajte sve sastojke za sos i kuvajte na laganoj temperaturi 2-3 sata.


logo

O nama

Ideja sajta Najbolje iz Italije je da Vam predstavimo kolevku renesanse na sasvim nov način. Da sa Vama podelimo ono najkvalitetnije što dolazi iz ove divne zemlje: proizvode, recepte, savete, tradiciju, italijanske velikane i zanimljivosti koje će Vam otvoriti sasvim nove vidike da još više zavolite ovu „elegantnu čizmicu“.

Kontakt