Biftek Pizzaiola
Za mnoge, najluksuzniji predstavnik “mesnih” delicija, biftek je jelo koje retko koga može da ostavi ravnodušnim. Ovoga puta, pokazaćemo vam kako to rade Italijani.
Sastojci (za 1 porciju)
250 g goveđeg bifteka
2 čena belog luka
1 glavica crnog luka
250 ml Mutti pelati
2 kašike belog vina
pola kašike origana
4 kašike Carapelli ekstra devičanskog maslinovog ulja
peršun, so i mleveni crni biber
Priprema:
U zagrejanom tiganju na dve kašike ekstra devičanskog maslinovog ulja propržite sitno seckani luk. Kada omekša, dodajte pelat i belo vino, posolite i pobiberite po želji. Dodajte sitno seckani beli luk, peršun i origano. Ovako pripremljen sos ostavite u činiju za serviranje.
U drugom tiganju sa zagrejanim maslinovim uljem pržite posoljeno i pobibereno meso. Kada biftek bude spreman, služite ga uz pripremljen sos.