najbolja ulja italije

Biftek Pizzaiola

Biftek Pizzaiola

Za mnoge, najluksuzniji predstavnik “mesnih” delicija, biftek je jelo koje retko koga može da ostavi ravnodušnim. Ovoga puta, pokazaćemo vam kako to rade Italijani.

 

Sastojci (za 1 porciju)

    250 g goveđeg bifteka

    2 čena belog luka

    1 glavica crnog luka

    250 ml Mutti pelati

    2 kašike belog vina

    pola kašike origana

    4 kašike Carapelli ekstra devičanskog maslinovog ulja

    peršun, so i mleveni crni biber

 

Priprema:

U zagrejanom tiganju na dve kašike ekstra devičanskog maslinovog ulja propržite sitno seckani luk. Kada omekša, dodajte pelat i belo vino, posolite i pobiberite po želji. Dodajte sitno seckani beli luk, peršun i origano. Ovako pripremljen sos ostavite u činiju za serviranje.

U drugom tiganju sa zagrejanim maslinovim uljem pržite posoljeno i pobibereno meso. Kada biftek bude spreman, služite ga uz pripremljen sos.


logo

O nama

Ideja sajta Najbolje iz Italije je da Vam predstavimo kolevku renesanse na sasvim nov način. Da sa Vama podelimo ono najkvalitetnije što dolazi iz ove divne zemlje: proizvode, recepte, savete, tradiciju, italijanske velikane i zanimljivosti koje će Vam otvoriti sasvim nove vidike da još više zavolite ovu „elegantnu čizmicu“.

Kontakt