Bezglutenske Penne Rigate
U ovom receptu uživaće cela porodica. Pogodan je za intolerantne na gluten, vegane i vegetarijance.
Sastojci:
250 g bezglutenske Rumo penne rigate
1 mala glavica crnog luka
2 čena belog luka
½ veze svežeg bosiljka
2 plava patlidžana
4-6 kašika Carapelli ekstra devičanskog maslinovog ulja
400 g Mutti polpa
80 g sira rikota
1 kašika susama
2 kašičice soli
Priprema:
Očistite beli i crni luk i zajedno s bosiljkom iseckajte na sitne komadiće. Propržite 2-3 minute na zagrejanom ekstra devičanskom maslinovom ulju. Dodajte polpa paradajz, 300 ml vode, 2 kašičice soli i kuvajte na temperaturi od 100˚C oko 30 minuta.
Oljuštite plavi patlidžan, isecite ga na filete i pržite u zagrejanom ulju, pa dodajte u paradajz sos. Dodajte skuvane testenine u gotov paradajz sos s plavim patlidžanom i na kraju dekorišite s rikotom, integralnim susamom i bosiljkom.