najbolja ulja italije

Bakalar sa palentom

Bakalar sa palentom

Pravi Mediteranci znaju kako dobro pripremiti ribu.

Sastojci:

600 g smrznutog bakalara

1 glavica crvenog luka

2 čena belog luka

nekoliko Il Capitano crnih maslina 

50 g rendanog sira

400 g Mutti pelata 

Carapelli ekstra devičansko maslinovo ulje 

200 g palente

so, biber

par listića svežeg bosiljka

Priprema:

Skuvajte palentu prema uputstvu proizvođača. Pred kraj kuvanja dodajte rendani sir. Kuvanu palentu izlijte u plitki pleh i ostavite da se ohladi. Nakon hlađenja izrežite je na iste komade i prepecite sa svake strane na tiganju.

U posudi na ekstra devičanskom maslinovom ulju izdinstajte sitno naseckani crveni luk. Kada porumeni dodajte i naseckani beli luk i seckane masline, a zatim dodajte pelat. Sve kuvajte do 10 minuta. Pred kraj ubacite par listića bosiljka.

Filete bakalara posolite, pobiberite i pecite na tiganju četiri minuta sa svake strane.


logo

O nama

Ideja sajta Najbolje iz Italije je da Vam predstavimo kolevku renesanse na sasvim nov način. Da sa Vama podelimo ono najkvalitetnije što dolazi iz ove divne zemlje: proizvode, recepte, savete, tradiciju, italijanske velikane i zanimljivosti koje će Vam otvoriti sasvim nove vidike da još više zavolite ovu „elegantnu čizmicu“.

Kontakt