Bakalar sa palentom
Pravi Mediteranci znaju kako dobro pripremiti ribu.
Sastojci:
600 g smrznutog bakalara
1 glavica crvenog luka
2 čena belog luka
nekoliko Il Capitano crnih maslina
50 g rendanog sira
400 g Mutti pelata
Carapelli ekstra devičansko maslinovo ulje
200 g palente
so, biber
par listića svežeg bosiljka
Priprema:
Skuvajte palentu prema uputstvu proizvođača. Pred kraj kuvanja dodajte rendani sir. Kuvanu palentu izlijte u plitki pleh i ostavite da se ohladi. Nakon hlađenja izrežite je na iste komade i prepecite sa svake strane na tiganju.
U posudi na ekstra devičanskom maslinovom ulju izdinstajte sitno naseckani crveni luk. Kada porumeni dodajte i naseckani beli luk i seckane masline, a zatim dodajte pelat. Sve kuvajte do 10 minuta. Pred kraj ubacite par listića bosiljka.
Filete bakalara posolite, pobiberite i pecite na tiganju četiri minuta sa svake strane.