Aromatični krompir na italijanski način
Evo sjajnog mediteranskog načina kako da spremite svima omiljeno povrće.
Sastojci:
7 velikih krompira
3 češnja belog luka sitno naseckanog
150 ml Carapelli ekstra devičanskog maslinovog ulja
150 ml vode
1 kašičica origana
Sok od 2 limuna
1 kašičica griza ili kukuruznog brašna
So, biber
Priprema:
Zagrejte rernu na 200C. Oljuštite, operite i isecite krompir na kriške. Pomešajtee ostale sastojke u posudi. Stavite krompir u posudu pa dodajte ostale sastojke. Posolite i pobiberite po ukusu.
Pecite krompir u rerni oko 40 minuta. Okrenite ga da se ravnomerno ispeče. Izvadite krompir, pospite ga s još malo origana, griza ili kukuruznog brašna. Nastavite peći još pola sata dok krompir ne dobije zlatno žutu boju i postane hrskav.