najbolja ulja italije

Aromatični krompir na italijanski način

Aromatični krompir na italijanski način

Evo sjajnog mediteranskog načina kako da spremite svima omiljeno povrće.

Sastojci:

7 velikih krompira

3 češnja belog luka sitno naseckanog

150 ml Carapelli ekstra devičanskog maslinovog ulja

150 ml vode

1 kašičica origana

Sok od 2 limuna

1 kašičica griza ili kukuruznog brašna

So, biber

 

Priprema:

Zagrejte rernu na 200C. Oljuštite, operite i isecite krompir na kriške. Pomešajtee ostale sastojke u posudi. Stavite krompir u posudu pa dodajte ostale sastojke. Posolite i pobiberite po ukusu.

Pecite krompir u rerni oko 40 minuta. Okrenite ga da se ravnomerno ispeče. Izvadite krompir, pospite ga s još malo origana, griza ili kukuruznog brašna. Nastavite peći još pola sata dok krompir ne dobije zlatno žutu boju i postane hrskav.


logo

O nama

Ideja sajta Najbolje iz Italije je da Vam predstavimo kolevku renesanse na sasvim nov način. Da sa Vama podelimo ono najkvalitetnije što dolazi iz ove divne zemlje: proizvode, recepte, savete, tradiciju, italijanske velikane i zanimljivosti koje će Vam otvoriti sasvim nove vidike da još više zavolite ovu „elegantnu čizmicu“.

Kontakt