Aromatična krem čorba
Najbolji način da se posle napornog dana okrepite ukusom paradajza.
Recept za 4 osobe
Sastojci:
3 sveža paradajza
100 g Mutti passata u briku
1 šargarepa
glavica luka
2 čena belog luka
2 kašike Carapelli ekstra devičanskog maslinovog ulja
kašika jabukovog sirćeta
kašičica bosiljka, mirođije i nane
kašičica Azucar Demero smeđeg šećera
so i biber
Priprema:
U dubokoj šerpi na ekstra devičanskom maslinovom ulju propržite sitno iseckani crni luk, potom dodajte sitno iseckani beli luk i šargarepu, isečenu na tanke kolutove. Dinstajte mešajući oko dva minuta, pa dodajte Mutti pasata u briku i sitno seckani i oljušteni svež paradajz. Prelijte sa 1 l vode, posolite i pobiberite. Kuvajte 20 minuta na umerenoj temperaturi, začinite bosiljkom, mirođijom i nanom. Nakon toga kuvajte još 20 minuta, pa dodajte sirće i smeđi šećer. Sklonite sa vatre i mikserom umutite da čorba postane kremasta.