najbolja ulja italije

Aromatična krem čorba

Aromatična krem čorba

Najbolji način da se posle napornog dana okrepite ukusom paradajza.

Recept za 4 osobe

Sastojci:

3 sveža paradajza

100 g Mutti passata u briku

1 šargarepa

glavica luka

2 čena belog luka

2 kašike Carapelli ekstra devičanskog maslinovog ulja

kašika jabukovog sirćeta

kašičica bosiljka, mirođije i nane

kašičica Azucar Demero smeđeg šećera

so i biber

 

Priprema:

U dubokoj šerpi na ekstra devičanskom maslinovom ulju propržite sitno iseckani crni luk, potom dodajte sitno iseckani beli luk i šargarepu, isečenu na tanke kolutove. Dinstajte mešajući oko dva minuta, pa dodajte Mutti pasata u briku i sitno seckani i oljušteni svež paradajz. Prelijte sa 1 l vode, posolite i pobiberite. Kuvajte 20 minuta na umerenoj temperaturi, začinite bosiljkom, mirođijom i nanom. Nakon toga kuvajte još 20 minuta, pa dodajte sirće i smeđi šećer. Sklonite sa vatre i mikserom umutite da čorba postane kremasta.


logo

O nama

Ideja sajta Najbolje iz Italije je da Vam predstavimo kolevku renesanse na sasvim nov način. Da sa Vama podelimo ono najkvalitetnije što dolazi iz ove divne zemlje: proizvode, recepte, savete, tradiciju, italijanske velikane i zanimljivosti koje će Vam otvoriti sasvim nove vidike da još više zavolite ovu „elegantnu čizmicu“.

Kontakt