Slani recepti
Mafaldine sa povrćem u mirišljavom sosu od limuna
06.11.2020.Fuzija mirisa, boja i ukusa za prohladno novembarsko veče. Sastojci: 400 g Rummo Mafaldine 300 g La Perla šampinjona 1 glavica luka 1 čen belog luka 3 kašike Carapelli ekstra devičanskog maslinovog ulja so, biber 1 kašika sušenog origana 200 ml bujona od povrća 1 kašika soka od limuna 250 ml neutralne pavlake 300 g brokolija ½ vezice peršuna 1 kašičica narendane kore od limuna Priprema: Pečurke grubo nasecite....
OpširnijeMarinirani beli luk
28.10.2020.Ova marinada će vam biti sjajan dodatak mnogim italijanskim specijalitetima – salatama, pastama, čorbama... Sastojci: 2 litra vode 3 šolje od 250 ml belog luka 3 kašike Carapelli ekstra devičanskog maslinovog ulja 1 kašika Azucar Demero smeđeg šećera 1 kašika semenki korijandera 1 kašika bibera u zrnu 3 lista lovora 3 zvezdasta anisa 3 ljute papričice 1 kašika karanfilića 1 i po šolja belog sirćeta 1 i po kašičica...
OpširnijeSalata sa šampinjonima i kiselim povrćem
19.10.2020.Salata koja će vam dati dovoljno energije za jesenje dane. Ssatojci: 300 g La Perla šampinjona 600 g kiselog kupusa 400 g kiselih krastavaca 100 g crnog luka 100 g Carapelli ekstra devičanskog maslinovog ulja 30 g Azucar Demero smeđeg šećera Priprema: Kisele krastavce isecite na kriške, pomešajte sa iseckanim kupusom, sitno iseckanim lukom i na listiće iseckanim šampinjonima. Začinite ekstra devičanskim maslinovim uljem i smeđim...
OpširnijeSicilijanska kaponata
10.10.2020.Osetite miris juga Italije! Sastojci: 1 tikvica 1 patlidžan 3 paprike 1 glavica crnog luka 150 Mutti pasata 4 čena belog luka 10 komada Il Capitano zelenih maslina Carapelli ekstra devičansko maslinovo ulje Aceto balsamico sirće bosiljak Priprema: Patlidžan operite, očistite i isecite na kocke. Nakon toga patlidžan stavite u posoljenu vodu na 15 minuta da se gorčina otopi. Tikvice isecite na kockice. U dno posude stavite papir za pečenje, pa rasporedite kocke patlidžana i...
OpširnijeSušeni paradajz u maslinovom ulju
01.10.2020.Zimska jela će biti savršena, ukoliko imate ovaj italijanski „kec iz rukava“. Sastojci: 2 kg paradajza 500 ml Carapelli ekstra devičanskog maslinovog ulja beli luk bosiljak ruzmarin (sveži ili sušeni) lovorov list sveža majčina dušica po želji so, biber Priprema: Prilikom biranja paradajza, trudite se da nbudu iste veličine kako bi se ravnomerno osušio. Ugrejte rernu na 100 stepeni C. Paradajz operite i osušite, obrišite krpom ili...
OpširnijeGulaš na italijanski način
13.09.2020.Italijani i od naizgled jednostavnog jela svojim umećem mogu da naprave vrhunski specijalitet. Sastojci: 500 g junetine 3 glavice luka 3 dl crnog vina 50 g putera Carapelli ekstra devičansko maslinovo ulje so, biber 2 lista lovora 1 kašika brašna Priprema: Meso isecite na komadiće, posolite i pobiberite, pa uvaljajte u brašno. Na ekstra devičanskom ulju otopite pola putera, pa kratko ispržite kockice mesa. Izvadite i ostavite ih na...
OpširnijeKalcone sa Mutti sosom
04.09.2020.Savršeno pecivo koje ćete uvek spremati! Sastojci : Za testo: 180 grama brašna pola kašičice soli kašičica suvog kvasca 4 kašike Carapelli ekstra devičanskog maslinovog ulja 1 dl mlake vode Za nadev: 1 dl Mutti pizza sosa 1 kašika Carapelli ekstra devičanskog maslinovog ulja 1 kašičica Azucar Demero smeđeg šećera prstohvat soli malo origana 5-6 listova šunke 2 kašike parmezana 50 grama...
OpširnijeBrokoli rab na sicilijanski način
26.08.2020.Ukoliko ste za ručak planirali neki fini stek ili ribu, ovaj italijanski side dish će odlično ići. Sastojci: 1 glavica brokolija 2 kašike Carapelli ekstra devičanskog maslinovog ulja 1 glavijca belog luka ¼ kašike ljuspica suve ljute paprike 3 kašike vode prstohvat soli Sastojci: Glavicu brokolija očistite i sačuvajte i stablo i lišće. Zagrejte u velikom tiganju na srednjoj temperaturi 1 kašiku ekstra devičanskog maslinovog ulja, beli...
OpširnijeSalata sa rukolom i parmezanom
17.08.2020.Brza, jednostavna, zdrava, servirana kao u najboljim italijanskim restoranima. Sastojci za 4 osobe: 2 pakovanja rukole ¼ šolje svežeg korijandera 1 kašičica sveže ceđenog soka od limuna 1 kašičica Carapelli ekstra devičanskog maslinovog ulja 1 kašičica Basso aceto balsamico sirćeta 1 kašičica ljuspica suve ljute paprike prstohvat bibera ¼ šolje parmezana Priprema: U velikoj činiji za salatu pomešajte rukolu i...
OpširnijeLetnja paradajz čorba sa Mutti pelatom
07.08.2020.Ne morate se odreći omiljene čorbe tokom toplih dana, posebno što je u ovo doba godine hidratacija i čišćenje organizma jako važno. Za vaše najmlađe pripremite ukusnu i osvežavajuću paradajz čorbu sa Mutti pelatom. Potrebno je: supena kašika Carapelli maslinovog ulja Glavica crnog luka...
Opširnije