Slani recepti
Italijanski panini sa grilovanim povrćem
14.01.2021.Jednostavni a preukusni sendviči na italijanski način. Probajte ih! Sastojci: 50 ml Carapelli ekstra devičanskog maslinovog ulja 30 ml Basso balsamiko sirćeta po 3/4 kašičice soli i bibera 4 češnja mlevenog belog luka 1 tikvica isečena na kriške debljine 1 cm 1 crvena paprika isečena na trake 1/2 male glavice crvenog luka isečenog u kriške debljine 1 cm 50 ml Mutti pelata 8 kriški svežeg italijanskog hleba debljine 1 cm 50 ml ukiseljenih ljutih...
OpširnijeLignje na italijanski način
19.12.2020.Božić je Italijanima nezamisliv bez tradicije „Festa dei Sette Pesci“ – gozbe sedam riba. Predlažemo vam jedno od jela koje je tokom tih prazničnih dana na trpezama. Sastojci: 1 pakovanje očišćenih lignji 100 ml Carapelli esktra devičanskog maslinovog ulja so, biber beli luk peršun limun Priprema: Ocedite lignje i odsecite pipke, pa spustite u vrelo ulje i odmah poklopite. Pržite dva do tri minuta, pa sklonite s vatre i pažljivo skinite poklopac....
OpširnijeUkiseljen crni luk na italijanski način
09.12.2020.Evo kako Italijani spremaju zimnicu. Sastojci: 1,5 kg sitnog crnog luka 2 l alkoholnog sirćeta 1 l vode 4 limuna 3 kašike Azucar Demero smeđeg šećera 4 kašike soli 2 kesice bibera u zrnu Priprema: U veći lonac stavite očišćen luk, prelijte polovinom sirćeta, dodajte so i poklopite pa ostavite da odstoji jedan dan. Sledećeg dana, zajedno sa tečnošću u kojoj je odstojao stavite luk da se kuva do čeiri minuta od momenta kada provri. Skinite sa ringle...
OpširnijePene sa povrćem i Pronto FORMAGIO
28.11.2020.Italijanski specijalitet pogodan i za vegetarijanski tip ishrane. Sastojci: 400 g Rummo pene 2 kašike Carapelli ekstra devičanskog maslinovog ulja 80 g Pronto sira za pastu 2 veće šargarepe 3 crvene paprike 2 veće glavice crnog luka 1 manja tikvica 2 čena belog luka so, biber, bosiljak Priprema: Sitno iseckan luk i šargarepu propržite na ekstra devičanskom ulju dok ne porumene. Nakon toga dodajte paprike i tikvicu, iseckane na sitnije kockice. Dinstajte desetak...
OpširnijeTaljatele sa Pronto FORMAGIO
28.11.2020.Sastojci: 400 g Rummo taljatela 80 g Pronto sira za pastu 2 kašike Carapelli ekstra devičanskog maslinovog ulja 400 g šampinjona 250 ml pavlake za kuvanje 1 kašičica bosiljka po potrebi soli Priprema: Pečurke iseckajte na listiće. Stavite da se dinstaju na malo ekstra devičanskog ulja, dodajte bosiljak i na kraju pavlaku za kuvanje. U međuvremenu skuvajte pastu prema uputstvu na pakovanju.Taljatele ocedite i umešajte u sos. Preko pospite sirom za pastu.
OpširnijeZeleni miks sa Pronto Parmigiano Reggiano sirom
28.11.2020.Zeleniš uz italijanski sir nad sirevima – prava energetska bomba! Sastojci: 2 kašike Basso balzamiko sirćeta 1 čen belog luka, usitenjenog ¼ šolje Carapelli ekstra devičanskog maslinovog ulja mešavina zeleniša (rukola, spanać, ajsberg) ½ praziluka, iseckanog ½ šolje Pronto Parmigiano Reggiano sira ¼ šolja pečenih pinjola Priprema: Pomešajte balzamiko sirće i beli luk u maloj posudi, pa dodajte...
OpširnijePasta sa Pronto Parmigiano Reggiano sirom i peršunom
28.11.2020.Savršen dokaz da Italijani i sa tri sastojka mogu da naprave čudo od jela. Sastojci: 400 g Rummo paste po želji 200 g Pronto Parmigiano Reggiano sira veza peršuna so kašika maslaca Priprema: Pastu skuvajte, a kada je testenina gotova, procedite je i pomešajte sa maslacem koji će se istopiti od topline testenine. Obilno je pospite rendanim parmezanom, a pre serviranja dodajte iseckani peršun i promešajte.
OpširnijeFuzili sa Prontom Grana Padano sirom
28.11.2020.Pasta i sirevi su spoj koji osvaja na prvi zalogaj. Sastojci: 300 g Rummo fuzila 150 g Pronto Grana Padano sira 5 tikvica 1 ljuta paprika (po želji) 1 veza sveže nane 3 kašike Carapelli ekstra devičanskog maslinovog ulja so, biber Priprema: Lagano prodinstajte ljutu papriku sa malo ekstra devičanskog maslinovog ulja, a zatim dodajte kockice tikvica i dinstajte na umerenoj vatri oko deset minuta. Skuvajte pastu, ocedite je i dodajte je tikvicama. Dodajte neutralnu pavlaku i...
OpširnijeSalata sa Pronto Grana Padano sirom, rukolom i kruškama
28.11.2020.Savršen recept za italijansku salatu bogatu ukusima. Sastojci: 400 g Pronto Grana Padano sira šaka rukole 2 čvrste kruške 50 grama oraha 2 kašike Carapelli ekstra devičanskog maslinovog ulja 2 kašike Basso balzamiko sirćeta so Priprema: Izlomite parče Grana Padano sira na komadiće i stavite ih u činiju. Umešajte iscepkanu rukolu, komade kuršaka i orahe. Pospite ekstra devičanskim maslinovim uljem i balzamiko sirćetom i začinite solju....
OpširnijeRižoto sa lisičarkama
18.11.2020.Savršeno kremasti italijanski rižoto sa lisičarkama uz dodatak parmezana i putera. Sastojci: 300 g lisičarki manji crni luk 3-4 kašike Carapelli ekstra devičanskog maslinovog ulja 250 g Riso Gallo Arborio pirinča 1dl belog vina 7-8 dl povrćnog bujona 3 kašike narendanog parmezana 15 g putera so, biber Sastojci: Očistite lisičarke i isecite ih na krupne komade. Na ekstra devičanskom maslinovom ulju kratko propržite sitno seckan luk. Smanjite vatru, dodajte...
Opširnije