najbolja ulja italije

Slani recepti

  • Salata od integralnog pirinča sa tunjevinom

    Salata od integralnog pirinča sa tunjevinom

    20.05.2015.

    Potrebno je: 4 šolje kuvanog Riso Gallo Blond integrale pirinča 2 konzerve La Perla tunjevine 4 tvrdo kuvanih jaja 2 kisela krastavčića Nekoliko Mutti čeri paradajza 1 manja glavica crnog luka 1 kašika sitno seckanog lista peršuna 2 kašike vinskog sirćeta (ili soka od limuna) Po želji kukuruz šećerac so, mleveni biber   Priprema: U oceđeni i ohlađeni pirinač dodati sitno seckani list peršuna, usitnjenu tunjevinu oceđenu od ulja,...

    Opširnije
  • Mediterana špageti

    Mediterana špageti

    20.05.2015.

    Potrebno je: 160 g lignji, 150 g očišćenog i oljuštenog škampa, 1 čen belog luka, 1/2 vlašca, 2-3 kašike belog vina, 125 g Mutti Polpa - sitno naseckanog paradajza, 1/2 kašike seckanog vlašca, Carapelli ekstra devičansko maslinovo ulje, so   Priprema:   Sitno iseckati beli luk i vlašac i dinstati ih u tiganju sa malo ulja, dodajući nekoliko kašika vina. Neka vino ispari, pa dodati Mutti Polpa - sitno naseckan...

    Opširnije
  • Mediteranski brusketi

    Mediteranski brusketi

    20.05.2015.

    Stigli su Vam nenajavljeni gosti? Obradujte ih ukusnim mediteranskim brusketima!

    Opširnije
  • Sicilijanski Gnocchi

    Sicilijanski Gnocchi

    20.05.2015.

    Potrebno je: 1kg njoke, 1 patlidžan, 1 mocarela, 300g Mutti Polpa - Paradajz pire, 160ml belog vina, 1 čen belog luka, 4 lista bosiljka, peršun, čili, Carapelli ekstra devičansko maslinovo ulje, so   Priprema:   Očistite patlidžan i isecite na kockice. Zagrejte maslinovo ulje u tiganju i lagano dinstajte patlidžan sa belim lukom, i malo čilija. Kuvajte 20 minuta, uz povremeno mešanje. Dodajte belo vino i pustite da isparava na tihoj vatri. Zatim dodajte Mutti...

    Opširnije
  • Mediteranski krompir

    Mediteranski krompir

    20.05.2015.

    Kako da dobijete pravi mediteranski krompir?

    Opširnije
  • Majonez od maslinovog ulja

    Majonez od maslinovog ulja

    20.05.2015.

    Potrebno Vam je: 240 ml Carapelli maslinovog ulja, 1 žumance, četvrtina kašičice soli, 1 kašika limunovog soka, 1 kašičica senfa   Priprema: U posudu stavite žumance, so, limunov sok i senf. Žicom za mućenje sve izmešajte. U jako slabom mlazu sipajte maslinovo ulje dok drugom rukom sve vreme žicom mešate smesu. Dobićete vrlo brzo gustu masu.

    Opširnije
  • Paradajz čorba sa pirinčem

    Paradajz čorba sa pirinčem

    19.05.2015.

    Recept za 4 osobe Vreme pripreme: 45 min Kalorijska vrednost po porciji: 213 cal Masti po porciji: 3 gr Sastojci •    2 kašičice maslinovog ulja •    1 crni luk, sitno iseckan •    1 šargarepa, sitno iseckana •    1 prut celera, sitno iseckan •    1 kašika braon šećera •    2 kašike sirćeta (belo, crveno ili balzamiko) •  ...

    Opširnije
  • Krem čorba od bundeve

    Krem čorba od bundeve

    19.05.2015.

    Recept za 4 osobe Vreme pripreme: 55 min Kalorijska vrednost po porciji: 300 cal   Sastojci: •    300 gr bundeve •    1 šargarepa •    1 jabuka •    2 kašike ekstra devičanskog maslinovog ulja •    100 ml suvog belog vina •    1 bujon od povrća (1 instant kocka od povrća) •    200 gr slatke pavlake •    3...

    Opširnije
logo

O nama

Ideja sajta Najbolje iz Italije je da Vam predstavimo kolevku renesanse na sasvim nov način. Da sa Vama podelimo ono najkvalitetnije što dolazi iz ove divne zemlje: proizvode, recepte, savete, tradiciju, italijanske velikane i zanimljivosti koje će Vam otvoriti sasvim nove vidike da još više zavolite ovu „elegantnu čizmicu“.

Kontakt