Slani recepti
Salata od integralnog pirinča sa tunjevinom
20.05.2015.Potrebno je: 4 šolje kuvanog Riso Gallo Blond integrale pirinča 2 konzerve La Perla tunjevine 4 tvrdo kuvanih jaja 2 kisela krastavčića Nekoliko Mutti čeri paradajza 1 manja glavica crnog luka 1 kašika sitno seckanog lista peršuna 2 kašike vinskog sirćeta (ili soka od limuna) Po želji kukuruz šećerac so, mleveni biber Priprema: U oceđeni i ohlađeni pirinač dodati sitno seckani list peršuna, usitnjenu tunjevinu oceđenu od ulja,...
OpširnijeMediterana špageti
20.05.2015.Potrebno je: 160 g lignji, 150 g očišćenog i oljuštenog škampa, 1 čen belog luka, 1/2 vlašca, 2-3 kašike belog vina, 125 g Mutti Polpa - sitno naseckanog paradajza, 1/2 kašike seckanog vlašca, Carapelli ekstra devičansko maslinovo ulje, so Priprema: Sitno iseckati beli luk i vlašac i dinstati ih u tiganju sa malo ulja, dodajući nekoliko kašika vina. Neka vino ispari, pa dodati Mutti Polpa - sitno naseckan...
OpširnijeMediteranski brusketi
20.05.2015.Stigli su Vam nenajavljeni gosti? Obradujte ih ukusnim mediteranskim brusketima!
OpširnijeSicilijanski Gnocchi
20.05.2015.Potrebno je: 1kg njoke, 1 patlidžan, 1 mocarela, 300g Mutti Polpa - Paradajz pire, 160ml belog vina, 1 čen belog luka, 4 lista bosiljka, peršun, čili, Carapelli ekstra devičansko maslinovo ulje, so Priprema: Očistite patlidžan i isecite na kockice. Zagrejte maslinovo ulje u tiganju i lagano dinstajte patlidžan sa belim lukom, i malo čilija. Kuvajte 20 minuta, uz povremeno mešanje. Dodajte belo vino i pustite da isparava na tihoj vatri. Zatim dodajte Mutti...
OpširnijeMediteranski krompir
20.05.2015.Kako da dobijete pravi mediteranski krompir?
OpširnijeMajonez od maslinovog ulja
20.05.2015.Potrebno Vam je: 240 ml Carapelli maslinovog ulja, 1 žumance, četvrtina kašičice soli, 1 kašika limunovog soka, 1 kašičica senfa Priprema: U posudu stavite žumance, so, limunov sok i senf. Žicom za mućenje sve izmešajte. U jako slabom mlazu sipajte maslinovo ulje dok drugom rukom sve vreme žicom mešate smesu. Dobićete vrlo brzo gustu masu.
OpširnijeParadajz čorba sa pirinčem
19.05.2015.Recept za 4 osobe Vreme pripreme: 45 min Kalorijska vrednost po porciji: 213 cal Masti po porciji: 3 gr Sastojci • 2 kašičice maslinovog ulja • 1 crni luk, sitno iseckan • 1 šargarepa, sitno iseckana • 1 prut celera, sitno iseckan • 1 kašika braon šećera • 2 kašike sirćeta (belo, crveno ili balzamiko) • ...
OpširnijeKrem čorba od bundeve
19.05.2015.Recept za 4 osobe Vreme pripreme: 55 min Kalorijska vrednost po porciji: 300 cal Sastojci: • 300 gr bundeve • 1 šargarepa • 1 jabuka • 2 kašike ekstra devičanskog maslinovog ulja • 100 ml suvog belog vina • 1 bujon od povrća (1 instant kocka od povrća) • 200 gr slatke pavlake • 3...
Opširnije