najbolja ulja italije

Slani recepti

  • Spaghetti con le cozze (špageti sa dagnjama)

    Spaghetti con le cozze (špageti sa dagnjama)

    06.07.2015.

    Sastojci: 1 dl Carapelli maslinovog ulja, 250 g špageta, 1 iseckan crveni luk, 3 iseckana čena belog luka, 3 zrela paradajza iseckana na kockice, 500 g dagnji pripremljenih za kuvanje, 1 kašičica timijana, ruzmarin, 1 dl suvog belog vina, 3 kašičice iseckanog peršuna, 3 kašičice izrendanog parmezana So i biber Priprema: Skuvati špagete a zatim dodati pola maslinovog ulja. U velikoj posudi zagrejati ulje na jakoj vatri, zatim dodati luk, beli luk i...

    Opširnije
  • Italijanska pasta sa spanaćem i parmezanom

    Italijanska pasta sa spanaćem i parmezanom

    01.07.2015.

    Sastojci: •     Carapelli maslinovo ulje •    300 gr testenine •    250 gr mascarpone sira •    300 gr spanaća •    2 dcl mleka •    1 kašika brašna •    2 dcl pavlake za kuvanje •    1 čen belog luka •    so, biber, muškatni oraščić Priprema: Na malo maslinovog ulja dodajte jedan...

    Opširnije
  • Parmigiana alla Sicililiana

    Parmigiana alla Sicililiana

    18.06.2015.

    Sastojci: 2 dl Mutti pasata Carapelli maslinovo ulje 100 gr parmezana 200 gr. sira mozzarelle 3 kom plavog patlidžana brašno 2 čena belog luka sveži bosiljak so biber brašno   Priprema: Patlidžane izrežite na kriške, posolite ih, i ostavite 2 sata da puste što više vode. Potom ih osušite kuhinjskim papirom, stavite u brašno i popržite u tavi na malo Carapelli maslinovog ulja. Nakon toga ih odložite na kuhinjski papir da se mast...

    Opširnije
  • Špageti al ragu DIANATRA

    Špageti al ragu DIANATRA

    21.05.2015.

    Obrok za 4 osobe Sastojci: 400 g špageta, 100 g piletine, 2 kašike Mutti duplo koncentrovani paradajz pire iz tube, Maslinovo ulje Carapelli, 1 čaša crnog vina, so, biber, 5 čena karanfilića, ruzmarin, 1 čene belog luka, 400 g Mutti Polpa, luk vlašac   Priprema: Uklonite kožu i masne delove sa piletine, a zatim sitno iseckati meso. Dodati hladno ceđeno maslinovo ulje Carapelli i beli luk u tiganj, kad se ulje zagreje dodajte mleveno meso. Kada meso...

    Opširnije
  • Toskana čorba

    Toskana čorba

    21.05.2015.

    Obrok za dve osobe Sastojci: 60 g šargarepe, 30 g crnog luka, 10 g maslinovog ulja hladno ceđenog Carapelli, 4 dl Mutti pasiranog paradjza -PASSATA, 4 g soli, 5 g peršuna za dekoraciju, 60 g parmezana, 5 g mlevenog bibera.   Priprema: Na vrelom Carapelli maslinovom ulju propržiti sitno seckanu šargarepu i cmi luk. Kada je povrće upula gotovo, vadimo ga i i uz mao vode izblendamo. Izblendanu masu vratiti u posudu i dodati Mutli pasirani paradajz PASSATA. Začiniti...

    Opširnije
  • Melanzane alla Parmigiana

    Melanzane alla Parmigiana

    20.05.2015.

    Svaki italijanski kuvar ima poseban način pripreme ovog tradicionalnog jela sa plavim patlidžanom. Jelo je još ukusnije ukoliko se pripremi dan pre. Porcija za 6 osoba Vreme pripreme: 60 min Kalorijska vrednost po porciji: 225 cal Masti po porciji: 8 gr Sastojci: •    2 čena belog luka, izdrobljena •    6 kašika ekstra devičanskog maslinovog ulja •    800 gr polpa paradajza •    2 kašike...

    Opširnije
  • Sos od paradajza

    Sos od paradajza

    20.05.2015.

    Recept za 8 porcija (dovoljno za dva jela) Vreme pripreme: 75 min Kalorijska vrednost po porciji: 103 cal Masti: 6 gr Sastojci: •    4 kašike ekstra devičanskog maslinovog ulja •    2 crna luka, sitno iseckana •    2 šargarepe, sitno iseckane •    2 pruta celera, sitno iseckana •    2 čena belog luka, zgnječena •    2 lista lovora •    1...

    Opširnije
  • Zapečena jaja u ljutom paradajz sosu

    Zapečena jaja u ljutom paradajz sosu

    20.05.2015.

    Porcija za 2 osobe Vreme pripreme: 25 min Kalorijska vrednost po porciji: 340 cal Masti po porciji: 20 gr Sastojci: •    1 kašičica maslinovog ulja •    2 crvena luka, isečena •    1 čili paprika, očišćena od semenki i sitno iseckana •    1 čen belog luka, iseckan •    Mala veza svežeg korijandera, stabljike i listovi posebno iseckani •    2 400 gr...

    Opširnije
  • Paradajz sos sa origanom

    Paradajz sos sa origanom

    20.05.2015.

    Savršen sos za pastu, neodoljiv i u kombinaciji sa piletinom i ribom Recept za 5 osoba Vreme pripreme: 35 min Kalorijska vrednost po porciji: 58 cal Mati po porciji: 2 gr Sastojci: •    1 kašika ekstra devičanskog maslinovog ulja •    2 crna luka, iseckana •    2 čena belog luka, izgnječena •    1 kašika paradajz pirea •    800 gr polpa paradajza •  ...

    Opširnije
  • Punjeni avokado

    Punjeni avokado

    20.05.2015.

    Sastojci: 1 avokado, 1 limun, pola crvenog luka, sitno iseckanog, 1 kašika celera, sitno iseckanog, 1 La Perla tunjevina, morska so, biber i sušena mirođija po ukusu   Priprema: Isecite avokado na dva dela, pa izrezbarite sredinu I taj sadržaj sipajte u činiju. Dodajte iseckan luk i celer, sok od limuna i začine i dobro promešajte. Dodajte u tunjevinu i opet izmešajte. Popunite izrezbareni avocado ovim sastavom I uživajte u mediteranskom ukusu!

    Opširnije
logo

O nama

Ideja sajta Najbolje iz Italije je da Vam predstavimo kolevku renesanse na sasvim nov način. Da sa Vama podelimo ono najkvalitetnije što dolazi iz ove divne zemlje: proizvode, recepte, savete, tradiciju, italijanske velikane i zanimljivosti koje će Vam otvoriti sasvim nove vidike da još više zavolite ovu „elegantnu čizmicu“.

Kontakt