najbolja ulja italije

Slani recepti

  • Piletina sa pirinčem na italijanski način

    Piletina sa pirinčem na italijanski način

    13.08.2015.

    Potrebni Sastojci: •    400 g Riso Gallo pirinča •     Carapelli ekstra devičansko maslinovo ulje •     Mutti pasirani paradajz •    1.2 kg piletine •    2 glavice luka •    200 g šargarepe •    2 celerove stabljike •    100 g maslaca •    100 ml suvog belog vina •    So Priprema:...

    Opširnije
  • Čili papričice u ekstra devičanskom maslinovom ulju

    Čili papričice u ekstra devičanskom maslinovom ulju

    07.08.2015.

      Originalno, italijansko maslinovo ulje kao hranjivi i zdrav dodatak ishrani odavno je priznato i poznato, ali je odlično i u kombinaciji sa drugim ukusnim i zdravim sastojcima. Tako se na tržištu mogu naći brojne varijacije dodataka hrani koje u osnovi imaju maslinovo ulje. Naravno, uvek je bolje da sami napravite ovakve ukusne dodatke obrocima, jer ćete uvek biti sigurni u zdrave sastojke od kojih su napravljeni. Jedna od kavih kombinacija, idealna za ljubitelje pikantnih...

    Opširnije
  • Zapečeni paradajz sa lukom i kozijim sirom

    Zapečeni paradajz sa lukom i kozijim sirom

    30.07.2015.

    Sastojci: - Carapelli maslinovo ulje - Mutti pelat -crni luk -beli luk -malo šećera -Pola šolje vode -prezle -mrvljeni koziji sir   Priprema: Zagrejte rernu na 220 stepeni. Crni luk kuvajte u ekspres loncu 20 minuta dok ne omekša. U međuvremenu, beli luk i maslinovo ulje stavite u plitku vatrostalnu činiju. Lagano propržite na srednjoj vatri jedan minut, vodeći računa da ne promeni boju. Dodajte Mutti pelat, šećer i pola šolje vode. Lagano...

    Opširnije
  • Ukusni italijanski preliv za salate

    Ukusni italijanski preliv za salate

    27.07.2015.

    Sastojci: •    250 ml Carapelli maslinovog ulja •    2 kašike seckane crvene paprike •    2 kašičice senfa •    1 kašičica meda •    1 kašičica soli •    prstohvat origana •    prstohvat majorana •    prstohvat čili pahuljica •    60 ml vinskog sirća + 2 kašike...

    Opširnije
  • Kajgana sa paradajzom i paprikama

    Kajgana sa paradajzom i paprikama

    22.07.2015.

    Sastav: •    Kašika Carapelli ekstra devičanskog maslinovog ulja •     Mutti polpa paradajz (količina po ukusu) •     Demero smeđi šećer (prstohvat) •    4 komada jaja •    Jogurt •    2 čena belog luka seckanog •    Začini po želji •    Malo peršuna •    Pola glavice crnog luka sitno...

    Opširnije
  • Letnja salata sa italijanskim pirinčem i šparglama

    Letnja salata sa italijanskim pirinčem i šparglama

    22.07.2015.

    SASTOJCI: •    150 g Riso Gallo Blond integrale pirinča •    2 kašike Carapelli maslinovog ulja •    15 komada špargli •    100 g feta sira •    50 g suncokretovih semenki •    1/2 kašičice krupne morske soli •    1 kašika sirupa od nara   PRIPREMA: Pirinač kuvajte dok ne omekša. Oprane i prosušene...

    Opširnije
  • Baklava sa paradajzom, fetom i plavim patlidžanom

    Baklava sa paradajzom, fetom i plavim patlidžanom

    17.07.2015.

    Ovo impresivno jelo pomera granice vegetarijanske ishrane, uz kombinaciju začinjenog povrća i hrskavim korama i ide sjajno uz laganu salatu. 1.    Zagrejete Carapelli ekstra devičansko maslinovo ulje u tiganju i dinstajte crni luk oko pola sata, dok ne omekša i postane lepljiv. 2.    U međuvremenu, zagrejte drugi tiganj na maksimalnoj temperaturi. Kolutove plavog patlidžana premažite sa malo ekstra devičanskog maslinovog ulja, posolite i grilujte na...

    Opširnije
  • Fokača sa morskom solju i maslinama

    Fokača sa morskom solju i maslinama

    16.07.2015.

    1.    Prosejati brašno u vangli i u sredini napraviti udubljenje. Kvasac izmešati sa Demero smeđim šećerom i mlakom vodom, dodati ga u udubljenje i izmešati brašnom sa ivica. Vanglu pokriti krpom i ostaviti na toplom mestu da se testo diže 20 minuta. 2.    Masline očistiti od koštica i po jednu kašiku zelenih i crnih maslina krupno naseći. 3.    250 ml mlake vode, 1 kašičicu soli, 3...

    Opširnije
  • Ragu taljatele

    Ragu taljatele

    16.07.2015.

    Sastojci: •    1 konzerva Mutti pelata •    400 g taljatela •    300 g mlevenog junećeg mesa •    2-3 dl biljne supe •    4 kašike Carapelli ekstradevičanskog maslinovog ulja •    1/2 čaše crnog vina •    1 glavica crnog luka •    1 čen belog luka •    1 veća šargarepa •  ...

    Opširnije
  • Piletina sa ruzmarinom u paradajz sosu

    Piletina sa ruzmarinom u paradajz sosu

    10.07.2015.

       Sastojci: Carapelli maslinovo ulje paradajz Pileći bataci Ruzmarin Crni luk Beli luk Inćuni Kapar Po želji vino Priprema: Zagrejati ulje u tiganju, a zatim poređati pileće batake. Dodati polovinu iseckanog ruzmarina, promešati i izvaditi na tanjir. U istom tiganju zagrejati ulje, zatim lagano dinstajti luk oko 5 minuta, dok ne omekša. Dodati beli luk, inćune i preostali ruzmarin, a onda pržiti nekoliko minuta. U to dodati paradajz i kapar, pomešan sa...

    Opširnije
logo

O nama

Ideja sajta Najbolje iz Italije je da Vam predstavimo kolevku renesanse na sasvim nov način. Da sa Vama podelimo ono najkvalitetnije što dolazi iz ove divne zemlje: proizvode, recepte, savete, tradiciju, italijanske velikane i zanimljivosti koje će Vam otvoriti sasvim nove vidike da još više zavolite ovu „elegantnu čizmicu“.

Kontakt