Slani recepti
Piletina sa pirinčem na italijanski način
13.08.2015.Potrebni Sastojci: • 400 g Riso Gallo pirinča • Carapelli ekstra devičansko maslinovo ulje • Mutti pasirani paradajz • 1.2 kg piletine • 2 glavice luka • 200 g šargarepe • 2 celerove stabljike • 100 g maslaca • 100 ml suvog belog vina • So Priprema:...
OpširnijeČili papričice u ekstra devičanskom maslinovom ulju
07.08.2015.Originalno, italijansko maslinovo ulje kao hranjivi i zdrav dodatak ishrani odavno je priznato i poznato, ali je odlično i u kombinaciji sa drugim ukusnim i zdravim sastojcima. Tako se na tržištu mogu naći brojne varijacije dodataka hrani koje u osnovi imaju maslinovo ulje. Naravno, uvek je bolje da sami napravite ovakve ukusne dodatke obrocima, jer ćete uvek biti sigurni u zdrave sastojke od kojih su napravljeni. Jedna od kavih kombinacija, idealna za ljubitelje pikantnih...
OpširnijeZapečeni paradajz sa lukom i kozijim sirom
30.07.2015.Sastojci: - Carapelli maslinovo ulje - Mutti pelat -crni luk -beli luk -malo šećera -Pola šolje vode -prezle -mrvljeni koziji sir Priprema: Zagrejte rernu na 220 stepeni. Crni luk kuvajte u ekspres loncu 20 minuta dok ne omekša. U međuvremenu, beli luk i maslinovo ulje stavite u plitku vatrostalnu činiju. Lagano propržite na srednjoj vatri jedan minut, vodeći računa da ne promeni boju. Dodajte Mutti pelat, šećer i pola šolje vode. Lagano...
OpširnijeUkusni italijanski preliv za salate
27.07.2015.Sastojci: • 250 ml Carapelli maslinovog ulja • 2 kašike seckane crvene paprike • 2 kašičice senfa • 1 kašičica meda • 1 kašičica soli • prstohvat origana • prstohvat majorana • prstohvat čili pahuljica • 60 ml vinskog sirća + 2 kašike...
OpširnijeKajgana sa paradajzom i paprikama
22.07.2015.Sastav: • Kašika Carapelli ekstra devičanskog maslinovog ulja • Mutti polpa paradajz (količina po ukusu) • Demero smeđi šećer (prstohvat) • 4 komada jaja • Jogurt • 2 čena belog luka seckanog • Začini po želji • Malo peršuna • Pola glavice crnog luka sitno...
OpširnijeLetnja salata sa italijanskim pirinčem i šparglama
22.07.2015.SASTOJCI: • 150 g Riso Gallo Blond integrale pirinča • 2 kašike Carapelli maslinovog ulja • 15 komada špargli • 100 g feta sira • 50 g suncokretovih semenki • 1/2 kašičice krupne morske soli • 1 kašika sirupa od nara PRIPREMA: Pirinač kuvajte dok ne omekša. Oprane i prosušene...
OpširnijeBaklava sa paradajzom, fetom i plavim patlidžanom
17.07.2015.Ovo impresivno jelo pomera granice vegetarijanske ishrane, uz kombinaciju začinjenog povrća i hrskavim korama i ide sjajno uz laganu salatu. 1. Zagrejete Carapelli ekstra devičansko maslinovo ulje u tiganju i dinstajte crni luk oko pola sata, dok ne omekša i postane lepljiv. 2. U međuvremenu, zagrejte drugi tiganj na maksimalnoj temperaturi. Kolutove plavog patlidžana premažite sa malo ekstra devičanskog maslinovog ulja, posolite i grilujte na...
OpširnijeFokača sa morskom solju i maslinama
16.07.2015.1. Prosejati brašno u vangli i u sredini napraviti udubljenje. Kvasac izmešati sa Demero smeđim šećerom i mlakom vodom, dodati ga u udubljenje i izmešati brašnom sa ivica. Vanglu pokriti krpom i ostaviti na toplom mestu da se testo diže 20 minuta. 2. Masline očistiti od koštica i po jednu kašiku zelenih i crnih maslina krupno naseći. 3. 250 ml mlake vode, 1 kašičicu soli, 3...
OpširnijeRagu taljatele
16.07.2015.Sastojci: • 1 konzerva Mutti pelata • 400 g taljatela • 300 g mlevenog junećeg mesa • 2-3 dl biljne supe • 4 kašike Carapelli ekstradevičanskog maslinovog ulja • 1/2 čaše crnog vina • 1 glavica crnog luka • 1 čen belog luka • 1 veća šargarepa • ...
OpširnijePiletina sa ruzmarinom u paradajz sosu
10.07.2015.Sastojci: Carapelli maslinovo ulje paradajz Pileći bataci Ruzmarin Crni luk Beli luk Inćuni Kapar Po želji vino Priprema: Zagrejati ulje u tiganju, a zatim poređati pileće batake. Dodati polovinu iseckanog ruzmarina, promešati i izvaditi na tanjir. U istom tiganju zagrejati ulje, zatim lagano dinstajti luk oko 5 minuta, dok ne omekša. Dodati beli luk, inćune i preostali ruzmarin, a onda pržiti nekoliko minuta. U to dodati paradajz i kapar, pomešan sa...
Opširnije