najbolja ulja italije

Slani recepti

  • Mlaka salata od sočiva sa renom i pečurkama

    Mlaka salata od sočiva sa renom i pečurkama

    01.10.2015.

    Sastojci za 4 porcije:   •    150 gr crvenog sočiva •    So •    6 kašika Bertolli extra devičanskog maslinovog ulja •    2 kašike soka od jabuke •    1 kašika balzamiko sirćeta •    Mleveni biber •    4 kajsije •    2 kašike gustog soka od agave •    300 g mešanih pečurki...

    Opširnije
  • Žuta čorba od sočiva sa spanaćem i čipsom od krompira

    Žuta čorba od sočiva sa spanaćem i čipsom od krompira

    01.10.2015.

    Sastojci za 4 porcije: 100 gr smrznutih listova spanaća 2 luka 2 čena belog luka 2 kašike Carapelli maslinovog ulja 1 kašika karija 250 g crvenog sočiva 1 l gotovog bujona od povrća 500 ml soka od šargarepe Morska so Biber 1 pakovanje čipsa   Priprema 1.    Spanać odlediti, crni i beli luk očistiti i sitno iseckati. Ekstra devičansko maslinovo ulje zagrejati i luk prodinstati dok ne postane staklast. Dodati kari i kratko propržiti. Zatim...

    Opširnije
  • Fagioli e tonno (salata sa pasuljem i tunjevinom)

    Fagioli e tonno (salata sa pasuljem i tunjevinom)

    17.09.2015.

    Salata sa pasuljem je zahvalno jelo koje možete poslužiti samostalno ili kao deo nekog drugog obroka. Odlično je kao posni obrok, ali se sjajno slaže i sa jelima na roštilju. Potrebno je: •    1/2 kg mladog pasulja, natopljenog preko noći •    6 kašika Carapelli ekstra devičanskog maslinovog ulja •    2 kašike crvenog vinskog sirćeta •    2 čena belog luka •    so i...

    Opširnije
  • Caponata

    Caponata

    08.09.2015.

    Ukusna caponata, obogatiće Vaš obrok i doneti u Vašu kuhinju dašak sicilijanske tradicije.… Potrebno je: •    1 kg Mutti Pelata •    100 ml Carapelli ekstra devičanskog ulja •    4-5 patlidžana •    250 g luka •    100 g zelenih maslina •    50 g kapara •    1 ljuta papričica •    2 stabljike celera...

    Opširnije
  • Peposo - toskanski gulaš

    Peposo - toskanski gulaš

    07.09.2015.

        Ovaj toskanski specijalitet je toliko popularan u toj italijanskoj regiji, da mu je grad Impruneta nekoliko kilometara južno od Firence, posvetio takozvani Sagra festival. Osim što je vrlo ukusan, ovaj gulaš ne traži previše vremena za pripremu, pa je zgodan i za one koji nisu mnogo snalažljivi u kuhinji, a žele vrhunski obrok. Postoji više varijanti kako se priprema Peposo, ali mi Vam predstavljamo jednu od najukusnijih i originalnih:  ...

    Opširnije
  • Delikatni prelivi za salate

    Delikatni prelivi za salate

    03.09.2015.

    Ukusni prelivi za salate su ono što oplemenjuje svaki obrok, a jednostavno ih je napraviti.  Osnova svih njih je kvalitetno ekstra devičansko maslinovo ulje . Isprobajte svih pet preliva i uživajte u ukusnim, sofosticiranim ukusima. Sve prelive pripremate tako što u velikoj činiji pomešate sve sastojke (osim maslinovog ulja). Maslinovo ulje prskajte malo po malo po ostalim sastojcima dok se ne sjedine. Pikantni preliv: - 2 kašike Carapelli maslinovog ulja -...

    Opširnije
  • Pasta sa piletinom, čeri paradajzom i spanaćem

    Pasta sa piletinom, čeri paradajzom i spanaćem

    01.09.2015.

    Sastojci: •    200g piletine •    1 kašika senfa •    1 grančica svežeg ruzmarina •     Carapelli maslinovo ulje •    So i biber po ukusu •    Cheery paradajz •    sveža chilli papričica, •    bosiljak sveži, •    origano suvi, •    malo limunovog soka •    200g...

    Opširnije
  • Mediteran na Vašem stolu: Punjene lignje

    Mediteran na Vašem stolu: Punjene lignje

    27.08.2015.

    Potrebno vam je:  •    1 kg svežih lignji •    50 ml Carapelli maslinovog ulja •    200 g kuvanog Riso Gallo pirinča •    15 g prezli •    100 ml vina •    2 kašičice vegete •    50 ml vode •    80 g pršute •    2 kašičice iseckanog peršuna •    2 čena belog...

    Opširnije
  • Doručak sa pirinčem, šunkom i jajima

    Doručak sa pirinčem, šunkom i jajima

    24.08.2015.

    Da li ste ikada doručkovali pirinač? Kod nas se retko primenjuje ova praksa, koja je sasvim uobičajena u mnogim zemljama. Uostalom, doručak je najbitniji obrok, za koji Vam je potrebna hranjiva energetska bomba. Ovim receptom ćete, osim tela, probuditi i čulo ukusa i obezbediti energiju za ceo dan. Potrebno Vam je: •    3 šoljice Riso Gallo pirinča (koji, osim što je vrhunskog italijanskog kvaliteta, ima veoma kratko vreme pripreme) •  ...

    Opširnije
  • Pizzoccheri alla Valtellinese

    Pizzoccheri alla Valtellinese

    17.08.2015.

    Ovo tradicionalno jelo koje potiče sa severa Italije, uneće u Vašu kuhinju posebnu čaroliju ukusa i mirisa. Uverite se sami zašto je ovo jedno od omiljenih italijanskih jela: Potrebno vam je: •    300 g heljdinog brašna •    100 g pšeničnog brašna •    so •    1 jaje •    50 ml mleka •    400 g kelja •    400 g...

    Opširnije
logo

O nama

Ideja sajta Najbolje iz Italije je da Vam predstavimo kolevku renesanse na sasvim nov način. Da sa Vama podelimo ono najkvalitetnije što dolazi iz ove divne zemlje: proizvode, recepte, savete, tradiciju, italijanske velikane i zanimljivosti koje će Vam otvoriti sasvim nove vidike da još više zavolite ovu „elegantnu čizmicu“.

Kontakt