najbolja ulja italije

Slani recepti

  • Italijanske pirinčane loptice

    Italijanske pirinčane loptice

    09.10.2015.

    U ove ukusne, dekorativne loptice ćete se zaljubiti na prvi zalogaj. Napravljene od originalnih, italijanskih sastojaka, biće pravo osveženje na Vašem stolu. Potrebno je: •    1 šoljica Riso Gallo Arborio pirinča •    2 kašike Carapelli ekstradevičanskog maslinovog ulja •    2 kašike +120 grama Mutti pasate •    2 kašike maslaca •    Po želji prstohvat...

    Opširnije
  • Punjene tikvice

    Punjene tikvice

    03.10.2015.

    Sastojci: •    500 ml Mutti pasate •     Carapelli ekstradevičansko maslinovo ulje •    60 gr Riso Gallo Arborio pirinča •    4 tikvice •    500gr junećeg mlevenog mesa •    1 jaje •    1 glavica crvenog luka •    2 kašike iseckanog peršuna •    1 kašika iseckane mirođije •  ...

    Opširnije
  • Minestrone čorba

    Minestrone čorba

    01.10.2015.

    Ova italijanska čorba je zdrava i ukusna, puna vitamina i dekorativnih boja. Za nju, zapravo, ne postoji identičan recept, ali Vam predstavljamo jedan koji se u Italiji najčešće upotrebljava: Sastojci: •    100 ml Carapelli ekstradevičanskog maslinovog ulja •     Mutti pelat •    beli luk, 3 čena •    crveni luk, 1 glavica •    šargarepa, 2 komada •    2...

    Opširnije
  • Orecchiette (pasta ) sa komoračom, čilijem i šafranom

    Orecchiette (pasta ) sa komoračom, čilijem i šafranom

    28.09.2015.

    Sastojci za 4 porcije: 2 manja luka 2-3 čena belog luka 1 mala ljuta paprika 1 koren komorača sa zelenim lišćem 100 g Mutti čeri paradajza 400 g Orecchiette (pasta) So 25 ml Carapelli maslinovog ulja 50 ml pernoda 1 pakovanje šafrana u koncima 150 ml bujona od povrća Sveže mleveni biber Priprema: Luk oljuštiti i iseći na male kockice. Beli luk oljuštiti i iseći na tanke kolutiće. Ljutu papričicu iseći na pola po dužini, očistiti od semenki i sitno...

    Opširnije
  • Rosti od krompira i luka sa posiranim jajetom

    Rosti od krompira i luka sa posiranim jajetom

    28.09.2015.

    Sastojci za 4 porcije: 800 g krompira prethodno tvrdo skuvanog So 150 g crvenog luka 100 g crnog luka Biber 1 supena kašika gustina 60 g   pinjola 4 supene kašike putera 4 supene kašike Carapelli ekstradevičanskog maslinovog ulja 100 g spanaća 4 struka bosiljka 3 supene kašike sirćeta 4 jaja 2 supene kašike Carapelli ekstradevičanskog maslinovog ulja za kraj   Priprema: Krompir oprati i kuvati u posoljenoj vodi oko 15 minuta. Ocediti i...

    Opširnije
  • Fagioli all'uccelletto (pasulj na firentinski način)

    Fagioli all'uccelletto (pasulj na firentinski način)

    24.09.2015.

    Ovaj firentinski specijalitet će se sigurno dopasti svima, jer ima mnogo sličnosti sa našim tradicionalnim pripremanjem pasulja. Ipak, probajte ga spremiti na ovaj način sa originalnim italijanskim sastojcima i uživajte u ovom voljenom povrću na malo drugačiji način: Potrebno je: •    300 gr toskanskog pasulja (može poslužiti i domaći) •    200 g Mutti pelati •    ½ šolje Carapelli ekstradevičanskog...

    Opširnije
  • Ratatuj sa štanglicama od prosa i gremolatom

    Ratatuj sa štanglicama od prosa i gremolatom

    01.10.2015.

    Sastojci za 4 porcije: 1 limun 1 vezica peršunovog lišća 1 čen belog luka ¼ kašičice morske soli 200 g prosa 1 l bujona od povrća 2 kašike kikiriki butera 6 stabljika timijana 1 patlidžan 2 tikvice 1 komorač 400 g Mutti čeri paradajza 5 kašika Carapelli hladno ceđenog maslinovog ulja 50 g crnih i zelenih maslina bez koštice So, biber 425 ml seckanog paradajza Mutti Polpa 30g pinjola Priprema: Za gremolatu limun oprati vrućom vodom,...

    Opširnije
  • Saltimbocca alla Romana

    Saltimbocca alla Romana

    21.09.2015.

    Teletina kao primo piatto je jedna od čari italijanske kuhinje kojoj ne možete odoleti. Pripremite je sami i otkrijte zašto: Potrebno je: •    100 ml Carapelli ekstradevičanskog maslinovog ulja •    100 ml slatkog desertnog vina •    600 g telećih odrezaka •    100 g tankih listova pršute •    8 svežih listova žalfije •    20 g maslaca •  ...

    Opširnije
  • Omlet od krompira i spanaća sa kelerabom

    Omlet od krompira i spanaća sa kelerabom

    01.10.2015.

    Sastojci za 4 porcije:     800 g tvrdo skuvanog krompira     So     300 g listova spanaća     1 luk     2 čena belog luka     8 kašika  Carapelli maslinovog ulja extra virgine     2 čajne kašičice karija     50 g brašna     80 g palente ( kukuruznog  griza)     500 g kelerabe     100 ml instant...

    Opširnije
  • Tikvice sa Chermoula marinadom

    Tikvice sa Chermoula marinadom

    01.10.2015.

    Sastojci za 4 porcije: •    200 g luka •    2 čena belog luka •    ½ veze korijandera •    Pola čajne kašičice slatke aleve paprike •    Pola čajne kasicice mlevenog kumina •    Biber, so •    2 kašike soka od limuna •    4 kašike Carapelli ekstradevičanskog maslinovog ulja •    4...

    Opširnije
logo

O nama

Ideja sajta Najbolje iz Italije je da Vam predstavimo kolevku renesanse na sasvim nov način. Da sa Vama podelimo ono najkvalitetnije što dolazi iz ove divne zemlje: proizvode, recepte, savete, tradiciju, italijanske velikane i zanimljivosti koje će Vam otvoriti sasvim nove vidike da još više zavolite ovu „elegantnu čizmicu“.

Kontakt