Slani recepti
Italijanske pirinčane loptice
09.10.2015.U ove ukusne, dekorativne loptice ćete se zaljubiti na prvi zalogaj. Napravljene od originalnih, italijanskih sastojaka, biće pravo osveženje na Vašem stolu. Potrebno je: • 1 šoljica Riso Gallo Arborio pirinča • 2 kašike Carapelli ekstradevičanskog maslinovog ulja • 2 kašike +120 grama Mutti pasate • 2 kašike maslaca • Po želji prstohvat...
OpširnijePunjene tikvice
03.10.2015.Sastojci: • 500 ml Mutti pasate • Carapelli ekstradevičansko maslinovo ulje • 60 gr Riso Gallo Arborio pirinča • 4 tikvice • 500gr junećeg mlevenog mesa • 1 jaje • 1 glavica crvenog luka • 2 kašike iseckanog peršuna • 1 kašika iseckane mirođije • ...
OpširnijeMinestrone čorba
01.10.2015.Ova italijanska čorba je zdrava i ukusna, puna vitamina i dekorativnih boja. Za nju, zapravo, ne postoji identičan recept, ali Vam predstavljamo jedan koji se u Italiji najčešće upotrebljava: Sastojci: • 100 ml Carapelli ekstradevičanskog maslinovog ulja • Mutti pelat • beli luk, 3 čena • crveni luk, 1 glavica • šargarepa, 2 komada • 2...
OpširnijeOrecchiette (pasta ) sa komoračom, čilijem i šafranom
28.09.2015.Sastojci za 4 porcije: 2 manja luka 2-3 čena belog luka 1 mala ljuta paprika 1 koren komorača sa zelenim lišćem 100 g Mutti čeri paradajza 400 g Orecchiette (pasta) So 25 ml Carapelli maslinovog ulja 50 ml pernoda 1 pakovanje šafrana u koncima 150 ml bujona od povrća Sveže mleveni biber Priprema: Luk oljuštiti i iseći na male kockice. Beli luk oljuštiti i iseći na tanke kolutiće. Ljutu papričicu iseći na pola po dužini, očistiti od semenki i sitno...
OpširnijeRosti od krompira i luka sa posiranim jajetom
28.09.2015.Sastojci za 4 porcije: 800 g krompira prethodno tvrdo skuvanog So 150 g crvenog luka 100 g crnog luka Biber 1 supena kašika gustina 60 g pinjola 4 supene kašike putera 4 supene kašike Carapelli ekstradevičanskog maslinovog ulja 100 g spanaća 4 struka bosiljka 3 supene kašike sirćeta 4 jaja 2 supene kašike Carapelli ekstradevičanskog maslinovog ulja za kraj Priprema: Krompir oprati i kuvati u posoljenoj vodi oko 15 minuta. Ocediti i...
OpširnijeFagioli all'uccelletto (pasulj na firentinski način)
24.09.2015.Ovaj firentinski specijalitet će se sigurno dopasti svima, jer ima mnogo sličnosti sa našim tradicionalnim pripremanjem pasulja. Ipak, probajte ga spremiti na ovaj način sa originalnim italijanskim sastojcima i uživajte u ovom voljenom povrću na malo drugačiji način: Potrebno je: • 300 gr toskanskog pasulja (može poslužiti i domaći) • 200 g Mutti pelati • ½ šolje Carapelli ekstradevičanskog...
OpširnijeRatatuj sa štanglicama od prosa i gremolatom
01.10.2015.Sastojci za 4 porcije: 1 limun 1 vezica peršunovog lišća 1 čen belog luka ¼ kašičice morske soli 200 g prosa 1 l bujona od povrća 2 kašike kikiriki butera 6 stabljika timijana 1 patlidžan 2 tikvice 1 komorač 400 g Mutti čeri paradajza 5 kašika Carapelli hladno ceđenog maslinovog ulja 50 g crnih i zelenih maslina bez koštice So, biber 425 ml seckanog paradajza Mutti Polpa 30g pinjola Priprema: Za gremolatu limun oprati vrućom vodom,...
OpširnijeSaltimbocca alla Romana
21.09.2015.Teletina kao primo piatto je jedna od čari italijanske kuhinje kojoj ne možete odoleti. Pripremite je sami i otkrijte zašto: Potrebno je: • 100 ml Carapelli ekstradevičanskog maslinovog ulja • 100 ml slatkog desertnog vina • 600 g telećih odrezaka • 100 g tankih listova pršute • 8 svežih listova žalfije • 20 g maslaca • ...
OpširnijeOmlet od krompira i spanaća sa kelerabom
01.10.2015.Sastojci za 4 porcije: 800 g tvrdo skuvanog krompira So 300 g listova spanaća 1 luk 2 čena belog luka 8 kašika Carapelli maslinovog ulja extra virgine 2 čajne kašičice karija 50 g brašna 80 g palente ( kukuruznog griza) 500 g kelerabe 100 ml instant...
OpširnijeTikvice sa Chermoula marinadom
01.10.2015.Sastojci za 4 porcije: • 200 g luka • 2 čena belog luka • ½ veze korijandera • Pola čajne kašičice slatke aleve paprike • Pola čajne kasicice mlevenog kumina • Biber, so • 2 kašike soka od limuna • 4 kašike Carapelli ekstradevičanskog maslinovog ulja • 4...
Opširnije