Slani recepti
Mutti lazanje sa bundevom i spanaćem
21.11.2015.Bogate antioksidansima, jakih boja, predivnog ukusa – u ove lazanje ćete se zaljubiti. Uparite ih sa čašom vina i imaćete kompletan užitak. Sastojci: • 850g bundeve, ljuštene, narezane na ½ cm debele kriške (sačuvajte semenke bundeve za naredni recept koji ćemo podeliti sa vama) • 560g Mutti Passata • 1 ½ kašike Carapelli ekstradevičanskog maslinovog ulja...
OpširnijeSos od vrganja
17.11.2015.Sveži vrganji su predivno aromatični i ukusni tako da se tope u ustima... Uz pomoć ovog povrća i najkvalitetnijeg ekstra devičanskog maslinovog ulja , napravićete sos kojim možete oplemeniti bilo koju vrstu testenine ili omiljeno meso i dobiti izvrstan obrok! Najbitnije od svega je što ove zdrave sastojke možete naći u svakoj bolje snabdevenoj trgovini. Potrebno za šest tanjira: • sušeni ili sveži vrganji • 2...
OpširnijeAcquacotta, čorba iz Maremma područja
14.11.2015.Maremma, obalsko područje Toskane, koje se proteže od Livorna na granici Toskane i Lazia, poznata je po vrsnom mesu, prelepoj plaži i Acquacotta jelu, u bukvalnom prevodu kuvanoj vodi. Jelo se u prošlosti obično služilo pastirima u polju. Kao što je inače slučaj sa regionalnim jelima u Italiji, i ovaj specijalitet se sprema u različitim verzijama. Evo jednog originalnog recepta: Potrebno je: • 5 kašika Carapelli ekstra devičanskog...
OpširnijeBistecca Alla Fiorentina (Florentinski biftek)
17.10.2015.Klasični Bistecca all Fiornentina je veliki odrezak, koji obično teži oko 1 kilogram. Kad kupujete za ovo jelo, koristite najbolje meso, samleveni crni biber, najkvalitetnije italijansko ekstradevičansko maslinovo ulje i najbolji balzamiko koji možete priuštiti. Kombinacija ukusa iz svih tih sastojaka otkriva plemeniti obrok autentične toskanske kuhinje. Kako bi se osiguralo da biftek ostane sočan, ostavite meso na sobnoj temperaturi pre pripreme. Koristite debelu gvozdenu tavu...
OpširnijeToskanski Ravioli Nudi
10.11.2015.Ravioli Nudi, ili u slobodnom prevodu goli ravioli, je toskansko jelo posebno poznato u pokrajinama Siena i Grosseto. Nudi ili gnudi, kako kažu u Toskani, su deo ruralne tradicije hrane Toskane, domaće jelo, lako ga je napraviti i vrlo je ukusno. Svaka porodica ima svoj recept koji prenosi s kolena na koleno. Evo jednog odličnog recepta: Potrebno je: • 2 kašike Carapelli maslinovog ulja • 2 crna luka, iseckana • ...
OpširnijeToskanska cacciatore piletina
03.11.2015.Piletina cacciatore je klasično toskansko jelo, koje se drugačije naziva i lovački gulaš. Spada u kategoriju „jela za hladne dane“ i vrlo je ukusno. Probajte! Sastojci: • 1 pile • 400 g. Mutti pasate • 1 glavica crnog luka • 2 šargarepe • 2 stabljike celera • 1 čen belog luka • 1 čaša belog...
OpširnijeLignje u toskanskom Zimino sosu
24.10.2015.Lignje u Zimino sosu pripremaju se jako jednostavno, a predstavljaju vrhunski toskanski specijalitet. Međutim, ono što ovaj obrok čini izuzetnim je odabir najkvalitetnijih sastojaka od kojih se priprema. To je vrlo bitna stavka, jer u suprotnom, ukus neće biti ni približan autentičnom. Potreno Vam je: • 2 komada Mutti pelati • 5 kašika Carapelli ekstradevičanskog maslinovog ulja • 1 luk,...
OpširnijeFurlanski specijalitet sa pirinčem i bundevom
16.10.2015.Jesen nam pruža brojne blagodeti, među kojima su i ukusne bundeve. Iako ste možda navikli da ih spremate u slatkišima, u kombinaciji sa pravim italijanskim pirinčem i pršutom su prava delicija! Uverite se i sami: Potrebno je: • 350gr Riso Gallo Arborio pirinča • 200ml stonog belog vina • Pršuta • 250gr očišćene žute bundeve • 50g izrendanog...
OpširnijeParty pizza
13.10.2015.Potrebno je: • 500gr brašna • 250 gr Mutti pizza sauce • Carapelli ekstradevičansko maslinovo ulje • 1 kuvano jaje • Kesica suvog kvasca • 250gr kačkavalja • 100gr mini viršli • 1 crvena i 1 zelena paprika • Kiseli kapari i krastavci • ...
OpširnijeCanelonni
10.10.2015.Potrebno je: • Carapelli ekstradevičansko maslinovo ulje • 300 gr Mutti polpe • 300 gr brašna • pet jaja • Maslac • 400gr mekog sira • Rendani parmezan • 3 kobasice • Šargarepa • Crveni luk • Celer • Bujon...
Opširnije