najbolja ulja italije

Slani recepti

  • Loptice u italijanskom paradajz sosu

    Loptice u italijanskom paradajz sosu

    01.02.2016.

    Pripremite piletinu na sasvim neobičan način, upotpunite je italijanskim paradajz sosom i bićete prijatno iznenađeni ovom kombinacijom ukusa. Za loptice vam je potrebno: 800 gr kuvanog pilećeg belog mesa 500 gr feta sira 125 gr maslaca 2 čena belog luka 50-ak gr kikirikija u zrnu   Za italijanski sos vam je potrebno: •    1 kašika Carapelli ekstra devičanskog maslinovog ulja •    2 crna luka, iseckana •    2 čena...

    Opširnije
  • Piletina sa italijanskim pirinčem i karijem

    Piletina sa italijanskim pirinčem i karijem

    28.01.2016.

    Kombinacija koja nikada ne dosadi: sočna piletina i italijanski pirinač, ovoga puta su nam bili inspiracija da sa vama podelimo recept za jednostavan, brz i veoma ukusan specijalitet: Sastojci za 6 porcija: - 4 komada pilećih fileta  - 1 velika glavica crnog luka  - Mali komad svežeg đumbira  - 3-4 čena belog luka - 1 kašičica karija - 1 kašičica korijandera - 1/4 kašičice cimeta - 200 g Riso Gallo Arborio pirinča -2 kašike Carapelli ekstra...

    Opširnije
  • Originalni italijanski recept za pizza testo

    Originalni italijanski recept za pizza testo

    25.01.2016.

        Dešava vam se da testo za picu ponekada bude dobro, a ponekad baš i ne? Kao i u svim italijanskim receptima, tajna dobrog testa za picu je u malim tehnikama, ali i u kvalitetnim sastojcima. U toj kombinaciji nemoguće je omanuti. Ovo je fantastičan, pouzdan, italijanski recept za testo za picu. Najbolje rezultate daje italijansko brašno tipa "00", koje je finije od domaćeg brašna, i čini da testo bude neverovatno super-glatke teksture....

    Opširnije
  • Njoke sa Mutti pelat paradajzom

    Njoke sa Mutti pelat paradajzom

    21.01.2016.

    Njoke (italijanski Gnocchi) spadaju u onu vrstu priloga u kome nepca uživaju i kao sve dobre stvari sasvim su jednostavne za pravljenje. U Italiji se služe kao primo piatto. Možete koristiti kupovne, ali je svakako ukusnije, i više u italijanskom stilu, da ih sami napravite. Evo kako: Za domaće njoke •    oko 1,5 kg krompira •    oko 100 ml Carapelli ekstradevičanskog maslinovog ulja •    brašno ...

    Opširnije
  • Krem čorba od pelat paradajza

    Krem čorba od pelat paradajza

    15.01.2016.

    Italijanska paradajz krem čorba je pravi okrepljujući užitak za hladne, zimske dane. Ujedno je veoma sita, zdrava i ukusna. Evo kako da je napravite: Potrebno vam je: •    1 konzerva Mutti pelata , •    2 kašike Carapelli ekstradevičanskog maslinovog ulja •    1 mani crni luk, •    4 šolje pileće ili povrćne bistre supe, •    1 šolja pavlake za kuvanje,...

    Opširnije
  • Posna večera u italijanskom stilu

    Posna večera u italijanskom stilu

    05.01.2016.

    Ako vam fale ideje za trpezu za Badnje veče, italijanski specijaliteti su prava odluka, jer na raznovrsne načine jednostavno možete pripremiti posnu, a veoma ukusnu hranu. Evo predloga kako da ove godine posnu trpezu napravite na italijanski način i tako oduševite najdraže:   Paella Toscana Ovo toskansko mediteransko jelo je idealno za sve koji vole bogate ukuse nastale kombinacijom izuzetno zdravih sastojaka. Možete ga pripremati i u vreme posta i tako obogatiti klasičnu...

    Opširnije
  • Novogodišnja svinjetina na italijanski način

    Novogodišnja svinjetina na italijanski način

    28.12.2015.

    Svinjsko meso je deo, kako domaće, tako i italijanske praznične trpeze. Kod Italijana, svinjetina za praznike simbol je berićetne predstojeće godine. Ako vam je dosadila klasična priprema svinjskog mesa, evo izvrsnog recepta kako da već pečeno meso pripremite kao Italijani za svega 20 minuta. Uživaćete u ovom neverovatno sočnom specijalitetu: Potrebno je (za šest osoba): •    1kg svinjskog pečenog mesa (najbolje od krmenadle) •    100...

    Opširnije
  • Pečena palenta sa pečurkama, sirom i paradajz sosom

    Pečena palenta sa pečurkama, sirom i paradajz sosom

    28.11.2015.

    Ovaj ukusni italijanski specijalitet možete poslužiti uz pečeno meso, ali može biti i sasvim dovoljan obrok. Niko ne može odoleti njegovom toplom, mekanom i sočnom sastavu i odličnom ukusu! Za osam osoba potrebno vam je: •    6 šoljica vode •    1 3/4 šoljica žute palente •    2 kašičice soli •    2 kašičice maslaca •    1 boca Mutti Passate...

    Opširnije
  • Posne punjene paprike

    Posne punjene paprike

    24.11.2015.

    Bilo da postite ili jednostavno volite ukusnu, zdravu hranu bez mesa, ovaj recept će vas oduševiti. Potrebno je vrlo malo lako dostupnih sastojaka, među kojima i seme bundeve koje ste sačuvali iz prethodnog recepta . Vrhunski italijanski sastojci pretvaraju svako jelo u remek delo, pa je isti slučaj i sa ovim jednostavnim receptom. Probajte ga! Potrebno je: •    200 g Riso Gallo Chicchi Ricchi pirinča , •     Carapelli ekstra devičansko...

    Opširnije
  • Paella Toscana

    Paella Toscana

    01.12.2015.

    Ovo toskansko mediteransko jelo je idealno za sve koji vole bogate ukuse nastale kombinacijom izuzetno zdravih sastojaka. Možete ga pripremati i u vreme posta i tako obogatiti klasičnu posnu trpezu mediteranskim aromama i ukusima. Prema originalnom receptu (koji možete promeniti u skladu sa dostupnim sastojcima) potrebno je: •    300g smrznutog graška •    1 kašika Carapelli ekstra devičanskog maslinovog ulja •  ...

    Opširnije
logo

O nama

Ideja sajta Najbolje iz Italije je da Vam predstavimo kolevku renesanse na sasvim nov način. Da sa Vama podelimo ono najkvalitetnije što dolazi iz ove divne zemlje: proizvode, recepte, savete, tradiciju, italijanske velikane i zanimljivosti koje će Vam otvoriti sasvim nove vidike da još više zavolite ovu „elegantnu čizmicu“.

Kontakt