Slani recepti
Loptice u italijanskom paradajz sosu
01.02.2016.Pripremite piletinu na sasvim neobičan način, upotpunite je italijanskim paradajz sosom i bićete prijatno iznenađeni ovom kombinacijom ukusa. Za loptice vam je potrebno: 800 gr kuvanog pilećeg belog mesa 500 gr feta sira 125 gr maslaca 2 čena belog luka 50-ak gr kikirikija u zrnu Za italijanski sos vam je potrebno: • 1 kašika Carapelli ekstra devičanskog maslinovog ulja • 2 crna luka, iseckana • 2 čena...
OpširnijePiletina sa italijanskim pirinčem i karijem
28.01.2016.Kombinacija koja nikada ne dosadi: sočna piletina i italijanski pirinač, ovoga puta su nam bili inspiracija da sa vama podelimo recept za jednostavan, brz i veoma ukusan specijalitet: Sastojci za 6 porcija: - 4 komada pilećih fileta - 1 velika glavica crnog luka - Mali komad svežeg đumbira - 3-4 čena belog luka - 1 kašičica karija - 1 kašičica korijandera - 1/4 kašičice cimeta - 200 g Riso Gallo Arborio pirinča -2 kašike Carapelli ekstra...
OpširnijeOriginalni italijanski recept za pizza testo
25.01.2016.Dešava vam se da testo za picu ponekada bude dobro, a ponekad baš i ne? Kao i u svim italijanskim receptima, tajna dobrog testa za picu je u malim tehnikama, ali i u kvalitetnim sastojcima. U toj kombinaciji nemoguće je omanuti. Ovo je fantastičan, pouzdan, italijanski recept za testo za picu. Najbolje rezultate daje italijansko brašno tipa "00", koje je finije od domaćeg brašna, i čini da testo bude neverovatno super-glatke teksture....
OpširnijeNjoke sa Mutti pelat paradajzom
21.01.2016.Njoke (italijanski Gnocchi) spadaju u onu vrstu priloga u kome nepca uživaju i kao sve dobre stvari sasvim su jednostavne za pravljenje. U Italiji se služe kao primo piatto. Možete koristiti kupovne, ali je svakako ukusnije, i više u italijanskom stilu, da ih sami napravite. Evo kako: Za domaće njoke • oko 1,5 kg krompira • oko 100 ml Carapelli ekstradevičanskog maslinovog ulja • brašno ...
OpširnijeKrem čorba od pelat paradajza
15.01.2016.Italijanska paradajz krem čorba je pravi okrepljujući užitak za hladne, zimske dane. Ujedno je veoma sita, zdrava i ukusna. Evo kako da je napravite: Potrebno vam je: • 1 konzerva Mutti pelata , • 2 kašike Carapelli ekstradevičanskog maslinovog ulja • 1 mani crni luk, • 4 šolje pileće ili povrćne bistre supe, • 1 šolja pavlake za kuvanje,...
OpširnijePosna večera u italijanskom stilu
05.01.2016.Ako vam fale ideje za trpezu za Badnje veče, italijanski specijaliteti su prava odluka, jer na raznovrsne načine jednostavno možete pripremiti posnu, a veoma ukusnu hranu. Evo predloga kako da ove godine posnu trpezu napravite na italijanski način i tako oduševite najdraže: Paella Toscana Ovo toskansko mediteransko jelo je idealno za sve koji vole bogate ukuse nastale kombinacijom izuzetno zdravih sastojaka. Možete ga pripremati i u vreme posta i tako obogatiti klasičnu...
OpširnijeNovogodišnja svinjetina na italijanski način
28.12.2015.Svinjsko meso je deo, kako domaće, tako i italijanske praznične trpeze. Kod Italijana, svinjetina za praznike simbol je berićetne predstojeće godine. Ako vam je dosadila klasična priprema svinjskog mesa, evo izvrsnog recepta kako da već pečeno meso pripremite kao Italijani za svega 20 minuta. Uživaćete u ovom neverovatno sočnom specijalitetu: Potrebno je (za šest osoba): • 1kg svinjskog pečenog mesa (najbolje od krmenadle) • 100...
OpširnijePečena palenta sa pečurkama, sirom i paradajz sosom
28.11.2015.Ovaj ukusni italijanski specijalitet možete poslužiti uz pečeno meso, ali može biti i sasvim dovoljan obrok. Niko ne može odoleti njegovom toplom, mekanom i sočnom sastavu i odličnom ukusu! Za osam osoba potrebno vam je: • 6 šoljica vode • 1 3/4 šoljica žute palente • 2 kašičice soli • 2 kašičice maslaca • 1 boca Mutti Passate...
OpširnijePosne punjene paprike
24.11.2015.Bilo da postite ili jednostavno volite ukusnu, zdravu hranu bez mesa, ovaj recept će vas oduševiti. Potrebno je vrlo malo lako dostupnih sastojaka, među kojima i seme bundeve koje ste sačuvali iz prethodnog recepta . Vrhunski italijanski sastojci pretvaraju svako jelo u remek delo, pa je isti slučaj i sa ovim jednostavnim receptom. Probajte ga! Potrebno je: • 200 g Riso Gallo Chicchi Ricchi pirinča , • Carapelli ekstra devičansko...
OpširnijePaella Toscana
01.12.2015.Ovo toskansko mediteransko jelo je idealno za sve koji vole bogate ukuse nastale kombinacijom izuzetno zdravih sastojaka. Možete ga pripremati i u vreme posta i tako obogatiti klasičnu posnu trpezu mediteranskim aromama i ukusima. Prema originalnom receptu (koji možete promeniti u skladu sa dostupnim sastojcima) potrebno je: • 300g smrznutog graška • 1 kašika Carapelli ekstra devičanskog maslinovog ulja • ...
Opširnije