Slani recepti
Slani paradajz kolač
10.03.2016.Ovaj sasvim neobičan recept će vas uveriti da je paradajz odličan čak i u slanom kolaču! • 400g Mutti Polpe, sitno seckanog italijanskog paradajza • 1 krompir • 1 vlašac • ½ šargarepe • 1 lovorov list • 1 čen belog luka • Malo peršuna • 1 grančica majčine dušice...
OpširnijeMimoza rižoto
07.03.2016.Mimoza rižoto je specijalitet koji se u Italiji pravi za proslavu Međunarodnog dana žena, 8. Marta. Naziv je dobio, jer zbog rendanih jaja podseća na cvet mimoze, simbola ovog praznika u Italiji. Evo kako da ga napravite: Potrebno vam je: • 1 vlašac • 500gr špargli • ½ šoljice Carapelli ekstradevičanskog maslinovog ulja • 350 gr Riso Gallo Risotti • ...
OpširnijePita od lisnatog testa sa tunjevinom i mocarelom
04.03.2016.Ljubitelji lisnatog testa biće oduševljeni ovom pitom, koju možete spremiti za svega sat vremena. Potrebno je: • 1 konzerva La Perla tunjevine u sopstvenom soku • 2 kašike Carapelli ekstra devičanskog maslinovog ulja • ½ kg lisnatog testa • ½ veze svežeg peršuna • 1 čen belog luka • 1glavica crnog luka...
OpširnijeKrem čorba sa pečurkama i povrćem
29.02.2016.Italijanska krem čorba sa pečurkama ili Crema di funghi će vas okrepiti u hladnim danima, a svojom gustinom može predstavljati čak i čitav obrok. Potrebno je: • 300g šampinjona • Carapelli ekstra devičansko maslinovo ulje • Seckani peršun • 1l pileće supe • Praziluk • Šargarepa • Tikvica...
OpširnijeMediteranska salata od pečenog krompira
25.02.2016.Salata sa pečenim krompirom i ukusnim prelivom koji je puno lakši od majoneza i ostalih dodataka koji se obično koriste za salate, ostaviće vas bez daha... Sastojci: 1 kg crvenog krompira, opranog, osušenog i isečenog 1/3 šoljice Carapelli ekstra devičanskog maslinovog ulja 1 kašičica italijanskog začina sok od 1/2 limuna so i biber Za preliv: 1/3 šoljice Carapelli ekstra devičanskog maslinovog ulja 4 kašike belog...
OpširnijeArtičoke na venecijanski način
22.02.2016.Artičoka je povrće koje se uzgaja u toplim predelima, a naročito u mediteranskim zemljama. Najveći svetski proizvođač je upravo Italija. Evo jednog brzog i laganog obroka iz srca Venecije: Sastojci: • 8 veilih artičoka (samo donji deo ove biljke) • 3 kašike Carapelli ekstra devičanskog maslinovog ulja • Sok od pola limuna • 1 čen belog luka • 1 šoljica...
OpširnijeSavršene špagete sa pelatom i bosiljkom
18.02.2016.Ovo je jednostavni umak sa testeninom, a ukusan kao mnogo kompleksniji specijaliteti koje ste do sada probali. Potrebno vam je: • Špageti • 12 komada Mutti pelati, oljuštenog italijanskog paradajza • 5 čena belog luka • Na vrh kašičice sode bikarbone • Grančica bosiljka • Carapelli ekstra devičansko maslinovo ulje...
OpširnijeHamburgeri sa krompirom i mocarelom
15.02.2016.Kada jednom probate ovaj specijalitet, naprosto ćete se zaljubiti u njega! Veoma je sočan, ali i kaloričan, pa ga ne morate spremati u velikim količinama. Ovo je recept za tri hamburgera: Potrebno je: • 2 kuvana velika krompira • 1 tikvica srednje veličine • 1 kašika Carapelli ekstra devičanskog maslinovog ulja • Iseckan crni luk • 3 jaja • ...
OpširnijeGrisini sa maslinama
08.02.2016.Ova savršena italijanska koktel-grickalica je pogodna za svaku priliku, a u njenom ukusu uživaju i gurmani i oni koji su probirljivi kada je hrana u pitanju. Evo originalnog recepta: Potrebno je: 300 gr brašna, 1/2 paketića svežeg kvasca, 1 čaša vruće vode 3 kašike Carapelli maslinovog ulja, 1 kašičica soli, 1 grančica ruzmarina, 80 gr maslina u ulju 100 gr pršute Priprema: Otopite kvasac u toploj vodi i dodajte brašnu, zajedno sa uljem...
OpširnijeNapravite pesto sos kao prave Italijanke
05.02.2016.Pesto sos je tradicionalni italijanski sos koji je neizostavan izbor svakog istinskog ljubitelja italijanske kuhinje. Veoma je osvežavajući, lagan, lako se priprema i može se koristiti na mnogo načina, kao preliv za špagete, pice, salate, krompir i dodatak jelima sa mesom. Postoji mnogo varijacija spravljanja ovog sosa i svi vrhunski italijanski šefovi kuhinje se utrkuju ko će napraviti bolji, ali postoje tipični sastojci tradicionalnog pesta, a to su svež bosiljak,...
Opširnije