najbolja ulja italije

Slani recepti

  • Kobasica sa pirinčem i sirom

    Kobasica sa pirinčem i sirom

    14.04.2016.

    Brzo i jednostavno jelo, veoma pogodno kada nemate previše vremena za pripremu specijaliteta koji zahtevaju posebnu pažnju.  Potrebno je: •    Pakovanje kobasica •    1 kašika Carapelli ekstra devičanskog maslinovog ulja •    3 stabljike celera, iseckanog na kockice •    crni luk, iseckan na kockice •    3 čena belog luka, usitnjenog •    1/2...

    Opširnije
  • Egzotična piletina sa pančetom i blitvom

    Egzotična piletina sa pančetom i blitvom

    11.04.2016.

    Hrskava piletina je uvek dobro rešenje za glavni obrok, a u kombinaciji sa pančetom predstavlja pravi raj za sve gurmane. Evo kako da napravite ovaj specijalitet: Sastojci za 4 osobe: •    8 komada pilećih prsa bez kostiju i kože •    Sveže mleveni crni biber •    250 gr narezane pančete •    1 pomorandža •    1 kašika Carapelli ekstra devičanskog maslinovog ulja...

    Opširnije
  • Sicilijanska Pasta alla Norma

    Sicilijanska Pasta alla Norma

    07.04.2016.

    Pasta alla Norma je testenina originalne sicilijanske kuhinje, tačnije iz Catanije, italijanskog grada na istočnoj obali Sicilije. Osnovni sastojci su joj paradajz, prženi patlidžan, pecorino ili ricotta sir, i, naravno, bosiljak uz nezaobilazno ekstra devičansko maslinovo ulje. Patlidžan daje iznenađujuću teksturu, kapari dodaju malo slanog na slatki umak od paradajza, dok mu čili papričice daju toplinu. Napravite je sami: Potrebno je:  •    2 patlidžana...

    Opširnije
  • Pijemontska Bagna Cauda

    Pijemontska Bagna Cauda

    04.04.2016.

    Bagna cauda sos je tipičan specijalitet pijemontske kuhinje. Legenda kaže da je nastao kao rustično, jednostavno, svečano jelo pojloprivrednika i zemljoradnika koji su želeli da se suprotstave složenoj kuhinji bogatih. Bagna cauda je jelo koje se konzumira za velikom trpezom, punom dragih ljudi, jer je tradicionalno ovaj specijalitet spreman da zajednica proslavi kraj žetve.  Ovaj specijalitet treba kuvati samo kratko i na laganoj vatri. Potrebno vam je: •  ...

    Opširnije
  • Napravi italijanski hleb-činiju!

    Napravi italijanski hleb-činiju!

    31.03.2016.

    Ovako neobičan i ukusan italijanski specijalitet sigurno niste probali. Italijani su majstori kada su hlebovi u pitanju, a ovaj će sasvim sigurno ostaviti bez teksta i vas i vaše goste. Služite ga kao predjelo, a uz dodatke po želji može biti i glavno jelo.  Potrebno je: 2 paketa suvog kvasca  2 1/2 šoljice tople vode  2 kašičice soli  2 kašike Carapelli esktradevičanskog maslinovog ulja   7 šoljica brašna  1...

    Opširnije
  • Prolećna piletina sa artičokama

    Prolećna piletina sa artičokama

    28.03.2016.

    Artičoke su nezaobilazno povrće u italijanskoj kuhinji, pogotovo kada je proleće i kada su sveže. U našoj kuhinji one nisu previše zastupljene, ali ako isprobate ovaj lagani recept, definitivno ćete ih uvrstiti u jelovnik! Potrebno je: 900 gr pilećih prsa bez kostiju malo soli i bibera 2 kašike Carapelli ekstradevičanskog maslinovog ulja , podeljene  3 čena belog luka 30 gr sitno iseckanog Mutti pelat paradajza  30 gr artičoka 1 kašičica...

    Opširnije
  • Sočni tart od pečuraka i tunjevine

    Sočni tart od pečuraka i tunjevine

    24.03.2016.

    Idealan recept za sve ljubitelje slanih pita. Ovakvu sigurno još niste probali! Potrebno vam je za testo: 200g brašna 100g maslaca 40 ml vode ¼ kašičice soli  Stavite brašno, so i maslac u činiju, izmiksajte na srednjoj brzini, dok se smesa ne pretvori u mrvice. Isključite mikser i dodajte vodu. Opet izmiksajte na najnižoj brzini. Testo je spremno kada je ujednačeno i nije lepljivo. (Možda ćete morati dodati malo brašna ako izgleda...

    Opširnije
  • Pirinač sa umakom od plavog patlidžana

    Pirinač sa umakom od plavog patlidžana

    18.03.2016.

    Probajte ovaj idealan recept za bogat posni ručak. Potrebno Vam je: •    400gr Riso Gallo Arborio pirinča •    1 komad plavog patlidžana •    2 komada crnog luka •    200 gr Mutti Polpa paradajza •    2 kašike Carapelli ekstra devičanskog maslinovog ulja •    so,  •    biber,  •    crvena mlevena paprika po ukusu...

    Opširnije
  • Savršeni Marinara sos

    Savršeni Marinara sos

    17.03.2016.

    Marinara je italijanski umak koji je nastao u Napulju. Osnovni sastojci su mu paradajz, beli luk i začini, a njegove brojne varijacije mogu uključivati dodatak kapara, maslina i drugog povrća. Italijani marinara umak uglavnom kombinuju sa drugim jelima. Naprimer, za Spagetti alla marinara. Evo kako da napravite ovaj sos i oplemenite svoje domaće specijalitete: Potrebno vam je: •    550 gr Mutti Passata pasiranog italijanskog paradajza •    4...

    Opširnije
  • Pizza rustica-najbrži recept

    Pizza rustica-najbrži recept

    14.03.2016.

    Pizza rustica ili pizza-pita kako se često naziva, je veoma jednostavna za pripremu, a ukusom ne zaostaje za vrhunskim specijalitetima. Evo kako da je najlakše napravite: Potrebno je za testo: •    250 g svenamenskog brašna,  •    2 kašike Carapelli ekstra devičanskog maslinovog ulja ,  •    15 g kvasca,  •    200 g mlake vode,  •    pola...

    Opširnije
logo

O nama

Ideja sajta Najbolje iz Italije je da Vam predstavimo kolevku renesanse na sasvim nov način. Da sa Vama podelimo ono najkvalitetnije što dolazi iz ove divne zemlje: proizvode, recepte, savete, tradiciju, italijanske velikane i zanimljivosti koje će Vam otvoriti sasvim nove vidike da još više zavolite ovu „elegantnu čizmicu“.

Kontakt