Slani recepti
Kolačići od jastoga sa Mutti polpom i bosiljkom
19.05.2016.Ukoliko žellite da osetite mediteransku kuhinju na pravi način, ovi kolačići treba da zauzmu visoko mesto na listi vaših omiljenih recepata. Priprema će vam oduzeti malo više vremena, ali vredi čekati. Vreme pripreme: 30 min Vreme kuvanja: 2 sata Recept za 4 osobe Sastojci: • 1 jastog, težine oko 1.25 kg • 300 ml Carapelli ekstra devičanskog maslinovog ulja • 1 velika šargarepa ...
OpširnijeHrskave tortice od Mutti polpe i mocarele
16.05.2016.Ukoliko želite da vaša kulinarska umeća podignete lestvicu više, pravo je vreme da isprobate savršen hrskavi spoj italijanskog pirinča i polpa paradajza. Vreme pripreme 30-60 min Vreme kuvanja 30 min Recept za 6 osoba Sastojci: • 450 Riso Gallo Arborio pirinča • 100 g Mutti polpa paradajza • 100 ml penušavog belog vina • 850 ml bujona od povrća...
OpširnijeKari sa integralnim pirinčem i leblebijama
09.05.2016.Recept za 4 osobe Sastojci: • 100 g Riso Gallo integeralnog pirinča • 1 kašika Carapelli ekstra devičanskog maslinovog ulja • 450 g Mutti pasate • 450g leblebija • 1 glavica crnog luka • 1 kašika garam masale (mešavina indijskih začina) • 180 g spanaća • 1/2 šolje nemasnog...
OpširnijeZdrava pica od lana
06.05.2016.Lan je veoma moćna biljka jer sadrži dosta nutritivnih materija. Bogat je omega 3 masnim kiselinama, vitaminima B1, B2 i C, kao i gvožđem, magnezijumom, kalcijumom i ostalim mineralima. U kombinaciji sa picom, dobija se njena zdravija varijanta, pa ko voli, nek izvoli: Za ovaj recept potrebno vam je: • za testo -lanene semenke 250g -jaja 2 komada -rendani parmezan 120g • za nadev - italijanska kobasica 1 komad - kuvani brokoli 1/2 šolje...
OpširnijeTri italijanska crvena umaka za testenine
05.05.2016.Ako obožavate italijanske testenine i njihove varijacije ukusa, ovi umaci će vas oduševiti. Lako se spremaju i ne treba vam previše sastojaka, a dobijate ukus autentične italijanske kuhinje u svom domu. Ipak, ne zaboravite da je veoma važno kakav kvalitet sastojaka birate, jer kod Italijana je kvalitet proizvoda neupitan i osnovna stavka u svakom jelu. Checca sos je nekuvani umak od paradajza i koristiti se u kombinaciji sa testeninom. Za njega vam je potrebno: 4 mlada crna...
OpširnijeSalata sa tunjevinom i krompirom
29.04.2016.Savršen obrok ako postite, a želite, da Vaša kuhinja danas ima šmek pravog mediterana. Za ovaj recept potrebno Vam je: • La Perla tunjevina u sopstvenom soku 1 konzerva • krompir 4 komada • crni luk 1 komad • malo kuvanog graška • crveni luk 1 komad • senf 50g • sok od limuna 2 kašike...
OpširnijePalačinke sa spanaćem i pečurkama
28.04.2016.Palačinke punjene spanaćem i pečurkama, posute rendanim sirom, pravi su izbor za laganu večeru. Za ovaj recept potrebno Vam je: 1 šolja integralnog brašna 1/4kašičice soli 3 jaja ½ šolje nemasnog mleka 2 kašičice putera 1 kašika Carapelli ekstra devičanskog maslinovog ulja 3 3/4šolje pečuraka (najbolje šampinjona) 2/3šolje seckanog praziluka 150g spanaća 1/2l...
OpširnijeStromboli
25.04.2016.Stromboli je popularno italijansko jelo slično pici, samo što se u završnoj fazi pripreme, za razliku od pice, mota u štrudlu. Dobra strana ovog recepta je što u sastav možete dodati štagod želite ili izbaciti ono što ne volite. Ovo atraktivno i ukusno jelo se lako sprema, a evo i jednog od brojnih recepata: Kvasac nadrobite u 250 ml mlake vode u koju ste prethodno dodali 2 velike kašike Carapelli ekstra devičanskog maslinovog ulja i jednu...
OpširnijeZelena pasta sa pesto sosom
21.04.2016.Za pripremu ovog jela nije potrebno više od 15 minuta, a svrstava se među najukusnije specijalitete italijanske kuhinje. Sastojci: • 400 gr kuvane testenine po želji • 150 gr ovčjeg sira za pesto sos: • 2 grančice svežeg bosiljka • 1dl Carapelli BIO ORGANIC ekstra devičanskog maslinovog ulja • 100 grama sitno iseckanih pinjola • nekoliko čena belog luka • 100 grama...
OpširnijeFocaccia al pomodoro
18.04.2016.Ukusan italijanski hleb pod nazivom Focaccia se pravi u različitim varijantama. U kombinaciji sa paradajz pasatom je specijalitet u Apulija i Bazilikata regijama. Testo sa umakom od paradajza je odličan aperitiv ili predjelo, ali se može začiniti i mocarela sirom ili svežim povrćem, kao što su paprika, patlidžan ili tikvice. Potrebno je: • 1 srednji krompir • 500 g pšeničnog brašna tipa 00 ...
Opširnije