najbolja ulja italije

Slani recepti

  • Savršeni prelivi za salate u 9 varijacija!

    Savršeni prelivi za salate u 9 varijacija!

    30.06.2016.

    Nema boljeg, ukusnijeg niti zdravijeg obroka tokom vrelih dana, od salate sa svežim sezonskim povrćem. Zahvaljujući ovim prelivima, vaše salate će dobiti potpuno novu dimenziju ukusa! Posebno je zanimljivo što se neki od njih međusobno nadograđuju, pa vrlo lako možete u istom trenutku pripremiti više različitih, ukusnih preliva. Evo kako da ih napravite:   Uputstvo za pripremu svih preliva: Izmešati sve sastojke odabrane varijacije u činiji. Neka...

    Opširnije
  • Letnja salata sa pirinčem i citrusom

    Letnja salata sa pirinčem i citrusom

    27.06.2016.

    Ova hladna salata sa lombardijskim pirinčem , začinjena povrćem, bademima i limunom, sa mirisom bilja je brz, zdrav, ali ukusan obrok. Napravite je sami veoma lako. Potrebno je: •    150 grama Riso Gallo arborio pirinča (poruči OVDE ) •    100 grama slatke crvene paprike, iseckane na kocke •    100 grama Mutti pelat paradajza , iseckanog u kockice  (poruči OVDE ) •    1 glavica crnog luka...

    Opširnije
  • Trippa alla parmigiana

    Trippa alla parmigiana

    09.06.2016.

    Ovo bogato i ukusno jelo dolazi iz tradicionalne kuhinje Emilija Romanja regije. Trippa alla parmigiana predstavlja drevno, ukusno Secondi piatti jelo koje, po želji, možete poslužiti s prepečenim hlebom. Evo recepta: •    1 glavica crnog luka •     Carapelli ekstra devičansko maslinovo ulje (poruči OVDE ) •    220 gr Mutti pasiranog paradajza   (poruči  OVDE ) •    200 gr goveđeg bujona...

    Opširnije
  • Italijanska letnja delicija: Pene sa povrćem

    Italijanska letnja delicija: Pene sa povrćem

    06.06.2016.

    Ima li šta lepše i ukusnije od kombinacije italijanske testenine i povrća? Ovaj recept je pravi letnji specijalitet koji se lako priprema, a i sastojci su vam na dohvat ruke! Potrebno je •    1 šolja Mutti čeri paradajza (poruči OVDE ) ,  •    2 kašike Carapelli ekstra devičanskog maslinovog ulja (poruči OVDE ) ,  •    1 crni luk, iseckan,  •    1 velika tikvica,...

    Opširnije
  • Tradicionalna piletina s pirinčem iz Lombardije

    Tradicionalna piletina s pirinčem iz Lombardije

    04.06.2016.

    Lombardijska kuhinja nosi korene iz različitih kultura, ponoseći se ekstravagantnim jelima. U kulinarstvu ove italijanske regije u najvećoj meri koriste se pirinač, belo meso, riba i povrće, sa neizostavnim dodatkom ekstra devičanskog maslinovog ulja.  Recept za 4-6 osoba  Sastojci: •    700 g pilećih bataka, očišćenih od kostiju i kožice •    2 šolje Riso Gallo Arborio pirinča  (poruči OVDE ) •  ...

    Opširnije
  • Rustična italijanska ćabata

    Rustična italijanska ćabata

    02.06.2016.

    Ovaj divni, rustični, vazdušasti italijanski hleb, može biti osnova za primio piatto , ili, jednostavno, pecivo koje će dati poseban šmek i ukus bilo kojem namazu koji vam se nađe u kuhinji. Evo recepta: Potrebno vam je:  Za smesu koju prvo pravite (biga) •    1/8 kašičice suvog kvasca  •    2 kašike tople vode (45 stepeni C) +1/3 šolje tople vode •    1 šolja brašna za...

    Opširnije
  • Sočna riža sa spanaćem i rikotom

    Sočna riža sa spanaćem i rikotom

    13.06.2016.

    Kada se zaželite dobre italijanske kuhinje, a nemate previše vremena, ovaj recept je pravo rešenje. Jednostavan, ukusan i veoma zdrav. Potrebno je: •    340 g Riso Gallo Risotto pirinča (poruči OVDE ) •    40 g. butera •    1 seckani srednji luk •    1 stačaša suvog belog vina •    1.2 l toplog pilećeg ili bujona od povrća  •    100g rendanog...

    Opširnije
  • Riso Gallo rižoto sa hrskavom pančetom

    Riso Gallo rižoto sa hrskavom pančetom

    30.05.2016.

    Ovaj predivni recept dolazi nam direktno iz Lombardije. Glavni sastojak mu je Riso Gallo pirinač ,  koji se uzgaja u dolini reke Po, i predstavlja najtradicionalniji brend u Italiji kada je reč o ovoj namirnici (detaljnije pogledajte OVDE ).  Za 4 porcije potrebno vam je: •    300g Riso Gallo Risotti pirinča •    50g belog luka •    30g putera + 75g •    125ml kvalitetnog belog vina •  ...

    Opširnije
  • Pasta sa pesto sosom od oraha i parmezana

    Pasta sa pesto sosom od oraha i parmezana

    26.05.2016.

    Za sve ljubitelje italijanskih soseva za testenine, evo još jednog sjajnog recepta: Ukupno vreme pripreme: 15 minuta Sastojci: 2 šoljice svežeg lišća bosiljka 2 velika čena belog luka, krupno iseckanog 1/2 šoljice narendanog parmezana 1/3 šoljice oraha 1/2 kašičice soli 1/4 kašičice mlevenog bibera 2/3 šoljice Carapelli ekstra devičanskog maslinovog ulja   Priprema: Sipajte orahe i beli luk u blender sa čeličnim nožićima....

    Opširnije
  • Italijanske njoke na dva načina

    Italijanske njoke na dva načina

    23.05.2016.

    Za prave, italijanske, domaće njoke je potrebno tako malo sastojaka, lako se prave, a imaćete prilog ili jelo koje možete da kombinujete na mnoštvo načina. Predstavljamo vam dva recepta za njihovu pripremu, od kojih je prvi laganija, a drugi varijanta koja će se više dopasti pravim gurmanima:   Recept 1 Potrebni sastojci: 3-4 krompira  2 žumanca 1-2 šolje oštrog brašna (zavisno od veličine krompira) 1 kašičica soli Priprema: Krompir...

    Opširnije
logo

O nama

Ideja sajta Najbolje iz Italije je da Vam predstavimo kolevku renesanse na sasvim nov način. Da sa Vama podelimo ono najkvalitetnije što dolazi iz ove divne zemlje: proizvode, recepte, savete, tradiciju, italijanske velikane i zanimljivosti koje će Vam otvoriti sasvim nove vidike da još više zavolite ovu „elegantnu čizmicu“.

Kontakt