Slani recepti
Savršeni prelivi za salate u 9 varijacija!
30.06.2016.Nema boljeg, ukusnijeg niti zdravijeg obroka tokom vrelih dana, od salate sa svežim sezonskim povrćem. Zahvaljujući ovim prelivima, vaše salate će dobiti potpuno novu dimenziju ukusa! Posebno je zanimljivo što se neki od njih međusobno nadograđuju, pa vrlo lako možete u istom trenutku pripremiti više različitih, ukusnih preliva. Evo kako da ih napravite: Uputstvo za pripremu svih preliva: Izmešati sve sastojke odabrane varijacije u činiji. Neka...
OpširnijeLetnja salata sa pirinčem i citrusom
27.06.2016.Ova hladna salata sa lombardijskim pirinčem , začinjena povrćem, bademima i limunom, sa mirisom bilja je brz, zdrav, ali ukusan obrok. Napravite je sami veoma lako. Potrebno je: • 150 grama Riso Gallo arborio pirinča (poruči OVDE ) • 100 grama slatke crvene paprike, iseckane na kocke • 100 grama Mutti pelat paradajza , iseckanog u kockice (poruči OVDE ) • 1 glavica crnog luka...
OpširnijeTrippa alla parmigiana
09.06.2016.Ovo bogato i ukusno jelo dolazi iz tradicionalne kuhinje Emilija Romanja regije. Trippa alla parmigiana predstavlja drevno, ukusno Secondi piatti jelo koje, po želji, možete poslužiti s prepečenim hlebom. Evo recepta: • 1 glavica crnog luka • Carapelli ekstra devičansko maslinovo ulje (poruči OVDE ) • 220 gr Mutti pasiranog paradajza (poruči OVDE ) • 200 gr goveđeg bujona...
OpširnijeItalijanska letnja delicija: Pene sa povrćem
06.06.2016.Ima li šta lepše i ukusnije od kombinacije italijanske testenine i povrća? Ovaj recept je pravi letnji specijalitet koji se lako priprema, a i sastojci su vam na dohvat ruke! Potrebno je • 1 šolja Mutti čeri paradajza (poruči OVDE ) , • 2 kašike Carapelli ekstra devičanskog maslinovog ulja (poruči OVDE ) , • 1 crni luk, iseckan, • 1 velika tikvica,...
OpširnijeTradicionalna piletina s pirinčem iz Lombardije
04.06.2016.Lombardijska kuhinja nosi korene iz različitih kultura, ponoseći se ekstravagantnim jelima. U kulinarstvu ove italijanske regije u najvećoj meri koriste se pirinač, belo meso, riba i povrće, sa neizostavnim dodatkom ekstra devičanskog maslinovog ulja. Recept za 4-6 osoba Sastojci: • 700 g pilećih bataka, očišćenih od kostiju i kožice • 2 šolje Riso Gallo Arborio pirinča (poruči OVDE ) • ...
OpširnijeRustična italijanska ćabata
02.06.2016.Ovaj divni, rustični, vazdušasti italijanski hleb, može biti osnova za primio piatto , ili, jednostavno, pecivo koje će dati poseban šmek i ukus bilo kojem namazu koji vam se nađe u kuhinji. Evo recepta: Potrebno vam je: Za smesu koju prvo pravite (biga) • 1/8 kašičice suvog kvasca • 2 kašike tople vode (45 stepeni C) +1/3 šolje tople vode • 1 šolja brašna za...
OpširnijeSočna riža sa spanaćem i rikotom
13.06.2016.Kada se zaželite dobre italijanske kuhinje, a nemate previše vremena, ovaj recept je pravo rešenje. Jednostavan, ukusan i veoma zdrav. Potrebno je: • 340 g Riso Gallo Risotto pirinča (poruči OVDE ) • 40 g. butera • 1 seckani srednji luk • 1 stačaša suvog belog vina • 1.2 l toplog pilećeg ili bujona od povrća • 100g rendanog...
OpširnijeRiso Gallo rižoto sa hrskavom pančetom
30.05.2016.Ovaj predivni recept dolazi nam direktno iz Lombardije. Glavni sastojak mu je Riso Gallo pirinač , koji se uzgaja u dolini reke Po, i predstavlja najtradicionalniji brend u Italiji kada je reč o ovoj namirnici (detaljnije pogledajte OVDE ). Za 4 porcije potrebno vam je: • 300g Riso Gallo Risotti pirinča • 50g belog luka • 30g putera + 75g • 125ml kvalitetnog belog vina • ...
OpširnijePasta sa pesto sosom od oraha i parmezana
26.05.2016.Za sve ljubitelje italijanskih soseva za testenine, evo još jednog sjajnog recepta: Ukupno vreme pripreme: 15 minuta Sastojci: 2 šoljice svežeg lišća bosiljka 2 velika čena belog luka, krupno iseckanog 1/2 šoljice narendanog parmezana 1/3 šoljice oraha 1/2 kašičice soli 1/4 kašičice mlevenog bibera 2/3 šoljice Carapelli ekstra devičanskog maslinovog ulja Priprema: Sipajte orahe i beli luk u blender sa čeličnim nožićima....
OpširnijeItalijanske njoke na dva načina
23.05.2016.Za prave, italijanske, domaće njoke je potrebno tako malo sastojaka, lako se prave, a imaćete prilog ili jelo koje možete da kombinujete na mnoštvo načina. Predstavljamo vam dva recepta za njihovu pripremu, od kojih je prvi laganija, a drugi varijanta koja će se više dopasti pravim gurmanima: Recept 1 Potrebni sastojci: 3-4 krompira 2 žumanca 1-2 šolje oštrog brašna (zavisno od veličine krompira) 1 kašičica soli Priprema: Krompir...
Opširnije