najbolja ulja italije

Slani recepti

  • Njoke sa bundevama, prazilukom i pinjolima

    Njoke sa bundevama, prazilukom i pinjolima

    08.08.2016.

    Prava letnja delicija za sve koji vole da isprobavaju nove ukuse Italije… Sastojci •    5 manjih struka praziluka •    bundeva •    80 gr pančete iseckane na kockice •     Carapelli ekstra devičansko maslinovo ulje (poruči OVDE ) •    so •    biber •    pinjoli •    njoke Priprema: Narežite praziluk I bundevu u male...

    Opširnije
  • Savršeni namaz od maslina

    Savršeni namaz od maslina

    04.08.2016.

    Ovaj savršeni namaz od maslina odlično se slaže uz baget hleb, ali može biti korišćen i kao umak za testenine, ili kao dodatak pečenom krompiru. Dopašće se posebno vegetarijancima, ali i svim ljubiteljima mediteranskih ukusa. Potrebno vam je: 2 šoljice zelenih Il Capitano maslina , očišćenih od koštice (poruči OVDE ) 1 šoljica crnih Il Capitano maslina , očišćenih od koštice  (poruči  OVDE ) 1 crvena...

    Opširnije
  • Zakuska od patlidžana i sira

    Zakuska od patlidžana i sira

    01.08.2016.

    Brzo, ukusno i zdravo. Baš kako Italijani vole. Pripremite sami ovu zakusku od patlidžana koju upotpunjuje mekani i sočni ukus sira…   Potrebno je: •    500gr patlidžana •    1/2 kašičice soli •    1/2 kašičice belog luka u prahu •    250gr Mutti pasiranog paradajza (poruči OVDE ) •    2 mlevena čena belog luka •    1/2...

    Opširnije
  • Svinjetina sa Mutti čeri paradajzom

    Svinjetina sa Mutti čeri paradajzom

    28.07.2016.

    Ovaj italijanski specijalitet se brzo sprema, veoma je “konkretan” i predstavlja glavno jelo. Dopašće se svim ljubiteljima mesa, dok mu italijanski paradajz ublažava jačinu i daje posebnu teksturu i aromu. Sastojci za 4 osobe 200 + 30gr Mutti čeri paradajza (poruči OVDE ) 300 + 30 gr svinjskog buta 2 kašike Mutti Duplo koncentrovanog paradajza   (poruči OVDE ) 2 velike glavice crnog luka 200 gr masne slanine 40 gr svinjske masti 4/5 lista...

    Opširnije
  • Marinirane crne masline i feta

    Marinirane crne masline i feta

    25.07.2016.

    Antipasti su uvek rado viđeni na trpezi, pogotovo u toplim, letnjim danima, i idealni su kao predjelo ili kao mali zalogaji uz koktele. Odlična su grickalica za iznenadne goste kada ih nanesete preko prepečenog hleba. Zato vam predstavljamo dva jednostavna i zdrava recepta kako da napravite marinadu za feta sir i crne masline. Marinirana feta Sastojci •    500 gr feta sira,  •    1/2l Carapelli ekstra devičanskog maslinovog ulja...

    Opširnije
  • Pappa Al Pomodoro

    Pappa Al Pomodoro

    18.07.2016.

        Ova kremasta čorba je pravo osveženje i može zameniti čitav obrok tokom letnjih dana. Ako imate bajatog hleba, pravo je vreme da ga iskoristite na najukusniji mogući način. Služi se u brojnim toskanskim restoranima, ali je, naravno, najukusnija kada je pripremite u domaćoj radinosti. Pogotovo što su vam svi sastojci veoma lako dostupni.  Ovaj recept je dovoljan za 4 porcije. SASTOJCI 500 g iseckanog Mutti pelat paradajza (koji ne sadrži koricu) - poruči...

    Opširnije
  • Rotolo di pizza

    Rotolo di pizza

    14.07.2016.

    Pizza je planetarno obožavan italijanski specijalitet u bilo kom godišnjem dobu i pravi se u brojnim varijacijama. Recept koji vam predlažemo za danas je alternativni način za uživanje u svim prednostima pizze, ali u drugom obliku! Hrskava korica u suprotnosti je s mekim nadevom od paradajza, mozzarelle i šunke. Ovaj specijalitet je također vrlo ukusan bilo da se služi toplo ili hladno. Idealan je za letnji piknik, ali i za večeru s prijateljima.  Sastojci za...

    Opširnije
  • Peperoni Arrotolati

    Peperoni Arrotolati

    11.07.2016.

    Ovaj sjajan recept će u vašu letnju kuhinju uneti malo toskanskog šmeka i ukusa. Možete ga služiti kao predjelo, ili, čak, kao lagani letnji obrok. Potrebno je: •    3 crvene paprike •    3 žute paprike •     Carapelli ekstra devičansko maslinovo ulje (poruči OVDE ) •    450gr mlevenog mesa •    110gr mortadele •    110gr kuvane šunke...

    Opširnije
  • Lagana zakuska sa grilovanim patlidžanom

    Lagana zakuska sa grilovanim patlidžanom

    07.07.2016.

    Ovaj recept dolazi nam direktno iz Toskane. Veoma je ukusan, a kao i svi italijanski recepti, sadrži samo najbolje sastojke. Zgodan je za tople julske dane kada vam je potreban brz i lagan obrok.  Potrebno vam je: •    1 veliki plavi patlidžan, oguljen i narezan na kolutove •    4 Mutti pelat paradajza , narezana na kolutove (poruči OVDE ) •     Carapelli ekstra devičansko maslinovo ulje   (poruči  OVDE )...

    Opširnije
  • Pesto Rosso

    Pesto Rosso

    04.07.2016.

    Uz poznati pesto genoveze (zeleni sos) za koji recept možete pronaći OVDE , Italijani su majstori za razna pesta, tj. kermaste i "sirove" umake, ili kreme koje dodaju u testenine, ali često i uz mesa, ribe ili kao dodatak na hlebu. Ono što daje prednost ovom sosu, osim odličnog ukusa, jesu zdravi sastojci, brza priprema i izvrstan rezultat!  Potrebno vam je: (količina za 4 porcije) •    50 grama bosiljka •    100 grama...

    Opširnije
logo

O nama

Ideja sajta Najbolje iz Italije je da Vam predstavimo kolevku renesanse na sasvim nov način. Da sa Vama podelimo ono najkvalitetnije što dolazi iz ove divne zemlje: proizvode, recepte, savete, tradiciju, italijanske velikane i zanimljivosti koje će Vam otvoriti sasvim nove vidike da još više zavolite ovu „elegantnu čizmicu“.

Kontakt