Slani recepti
Njoke sa bundevama, prazilukom i pinjolima
08.08.2016.Prava letnja delicija za sve koji vole da isprobavaju nove ukuse Italije… Sastojci • 5 manjih struka praziluka • bundeva • 80 gr pančete iseckane na kockice • Carapelli ekstra devičansko maslinovo ulje (poruči OVDE ) • so • biber • pinjoli • njoke Priprema: Narežite praziluk I bundevu u male...
OpširnijeSavršeni namaz od maslina
04.08.2016.Ovaj savršeni namaz od maslina odlično se slaže uz baget hleb, ali može biti korišćen i kao umak za testenine, ili kao dodatak pečenom krompiru. Dopašće se posebno vegetarijancima, ali i svim ljubiteljima mediteranskih ukusa. Potrebno vam je: 2 šoljice zelenih Il Capitano maslina , očišćenih od koštice (poruči OVDE ) 1 šoljica crnih Il Capitano maslina , očišćenih od koštice (poruči OVDE ) 1 crvena...
OpširnijeZakuska od patlidžana i sira
01.08.2016.Brzo, ukusno i zdravo. Baš kako Italijani vole. Pripremite sami ovu zakusku od patlidžana koju upotpunjuje mekani i sočni ukus sira… Potrebno je: • 500gr patlidžana • 1/2 kašičice soli • 1/2 kašičice belog luka u prahu • 250gr Mutti pasiranog paradajza (poruči OVDE ) • 2 mlevena čena belog luka • 1/2...
OpširnijeSvinjetina sa Mutti čeri paradajzom
28.07.2016.Ovaj italijanski specijalitet se brzo sprema, veoma je “konkretan” i predstavlja glavno jelo. Dopašće se svim ljubiteljima mesa, dok mu italijanski paradajz ublažava jačinu i daje posebnu teksturu i aromu. Sastojci za 4 osobe 200 + 30gr Mutti čeri paradajza (poruči OVDE ) 300 + 30 gr svinjskog buta 2 kašike Mutti Duplo koncentrovanog paradajza (poruči OVDE ) 2 velike glavice crnog luka 200 gr masne slanine 40 gr svinjske masti 4/5 lista...
OpširnijeMarinirane crne masline i feta
25.07.2016.Antipasti su uvek rado viđeni na trpezi, pogotovo u toplim, letnjim danima, i idealni su kao predjelo ili kao mali zalogaji uz koktele. Odlična su grickalica za iznenadne goste kada ih nanesete preko prepečenog hleba. Zato vam predstavljamo dva jednostavna i zdrava recepta kako da napravite marinadu za feta sir i crne masline. Marinirana feta Sastojci • 500 gr feta sira, • 1/2l Carapelli ekstra devičanskog maslinovog ulja...
OpširnijePappa Al Pomodoro
18.07.2016.Ova kremasta čorba je pravo osveženje i može zameniti čitav obrok tokom letnjih dana. Ako imate bajatog hleba, pravo je vreme da ga iskoristite na najukusniji mogući način. Služi se u brojnim toskanskim restoranima, ali je, naravno, najukusnija kada je pripremite u domaćoj radinosti. Pogotovo što su vam svi sastojci veoma lako dostupni. Ovaj recept je dovoljan za 4 porcije. SASTOJCI 500 g iseckanog Mutti pelat paradajza (koji ne sadrži koricu) - poruči...
OpširnijeRotolo di pizza
14.07.2016.Pizza je planetarno obožavan italijanski specijalitet u bilo kom godišnjem dobu i pravi se u brojnim varijacijama. Recept koji vam predlažemo za danas je alternativni način za uživanje u svim prednostima pizze, ali u drugom obliku! Hrskava korica u suprotnosti je s mekim nadevom od paradajza, mozzarelle i šunke. Ovaj specijalitet je također vrlo ukusan bilo da se služi toplo ili hladno. Idealan je za letnji piknik, ali i za večeru s prijateljima. Sastojci za...
OpširnijePeperoni Arrotolati
11.07.2016.Ovaj sjajan recept će u vašu letnju kuhinju uneti malo toskanskog šmeka i ukusa. Možete ga služiti kao predjelo, ili, čak, kao lagani letnji obrok. Potrebno je: • 3 crvene paprike • 3 žute paprike • Carapelli ekstra devičansko maslinovo ulje (poruči OVDE ) • 450gr mlevenog mesa • 110gr mortadele • 110gr kuvane šunke...
OpširnijeLagana zakuska sa grilovanim patlidžanom
07.07.2016.Ovaj recept dolazi nam direktno iz Toskane. Veoma je ukusan, a kao i svi italijanski recepti, sadrži samo najbolje sastojke. Zgodan je za tople julske dane kada vam je potreban brz i lagan obrok. Potrebno vam je: • 1 veliki plavi patlidžan, oguljen i narezan na kolutove • 4 Mutti pelat paradajza , narezana na kolutove (poruči OVDE ) • Carapelli ekstra devičansko maslinovo ulje (poruči OVDE )...
OpširnijePesto Rosso
04.07.2016.Uz poznati pesto genoveze (zeleni sos) za koji recept možete pronaći OVDE , Italijani su majstori za razna pesta, tj. kermaste i "sirove" umake, ili kreme koje dodaju u testenine, ali često i uz mesa, ribe ili kao dodatak na hlebu. Ono što daje prednost ovom sosu, osim odličnog ukusa, jesu zdravi sastojci, brza priprema i izvrstan rezultat! Potrebno vam je: (količina za 4 porcije) • 50 grama bosiljka • 100 grama...
Opširnije