najbolja ulja italije

Slani recepti

  • Rižoto sa rukolom, pršutom i pivom!

    Rižoto sa rukolom, pršutom i pivom!

    19.09.2016.

    Skoro da nema osobe koja ne voli sočni, ukusni rižoto. Ova italijanska delicija se pravi na mnogo načina, ali sa ovom neobičnom i savršeno ukusnom kombinacijom ćete iznenaditi sve goste! Sastojci 300g Riso Gallo Risotto pirinča (poruči OVDE ) 1 mala glavica luka, tanko narezanog 1 čen belog luka, iseckan 5 artičoka - izrezanih na tanke trake 250ml piva na sobnoj temperaturi 600 ml bujona od povrća 50g dimljenog kozjeg sira, izmrvljenog 80g narendanog parmezana So i biber po...

    Opširnije
  • Tuna carbonara

    Tuna carbonara

    15.09.2016.

    Klasična carbonara testenina je odavno našla svoje mesto i u našoj kuhinji. Njen savršen ukus, tekstura koja se topi u ustima nikoga ne ostavlja ravnodušnim. Danas vam donosimo jedan od brojnih recepata za ovaj specijalitet sa tunom. Možda će vas iznenaditi kombinacija ribe i jaja, ali probajte i nećete se pokajati! Sastojci: 100 gr testenine po izboru 1 konzerva Il Capitano tune 1 jaje 1 kašičica neutralne pavlake 2 kašičice parmezana Carapelli...

    Opširnije
  • Slana torta sa pirinčem

    Slana torta sa pirinčem

    12.09.2016.

    Neobična kombinacija pirinča i testa daje ukusan rezultat i sočnu, slanu torticu. Sastojci: Za testo: 400 gr. brašna 6 kašika Carapelli ekstra devičanskog maslinovog ulja (poruči OVDE ) 1 kašičica praška za pecivo So voda   Za fil: 400 gr. Riso Gallo Arborio pirinča   (poruči OVDE ) 1-2 kesice šafrana 100 grama kuvane pršute iseckane na kocke 100 grama kobasice narezane na kocke 100 grama tvrdog, slanog sira izrezanog na kocke 80 gr....

    Opširnije
  • Sočni italijanski sendviči

    Sočni italijanski sendviči

    08.09.2016.

    Ovi sendviči su jako ukusni, bilo da ih pravite za putovanje, za romantični doručak u krevetu, ili ako nemate vremena da spremate neki kompleksniji obrok. Jaja su kremasta i mekana, paprike i luk su odlična kombinacija koja se dobro slaže sa slanim mesom. A ko ne voli ćabatu? Sveže voće je odličan dezert nakon ovakvog obroka. Za 4 porcije vam je potrebno: •    1 kašika Carapelli ekstra devičanskog maslinovog ulja (poruči OVDE ) •    1...

    Opširnije
  • Koktel lazanja zalogajčići

    Koktel lazanja zalogajčići

    05.09.2016.

    Popularnim italijanskim lazanjama će svaki gurman teško odoleti, a još ako su upakovane u male, dekorativne zalogajčiće, užitak je još veći! Ovaj recept je idealan za koktel zabave i proslave bilo kog tipa, a možete ga, jednostavno, spremiti kao ugođaj sebi ili najmlađima. Budite sigurni da ćete ih oduševiti! Potrebno vam je: •    Pleh za mafine •    Testo za lazanje •     Carapelli ulje od...

    Opširnije
  • Izdašna letnja salata

    Izdašna letnja salata

    25.08.2016.

    Iskoristite sveže sezonsko povrće, sir i dodajte preliv na kraju - i ukusan, lagani ručak je na stolu, a za pripremu vam je dosta svega 20 minuta! Sastojci:  •    200 g fete,  •    200 gr Cherry paradajza •     200 gr krastavca narezana na kockice,  •    20 Il Capitano crnih maslina bez koštica (poruči OVDE ) •    2 kašike naseckanog svežeg bilja (origano,...

    Opširnije
  • Salata sa skušom i šećercem

    Salata sa skušom i šećercem

    22.08.2016.

    Plava riba bogata je omega 3 masnim kiselinama, te zbog toga stručnjaci preporučuju češću  konzumaciju upravo te ribe. U kombinaciji sa šećercem, prava je letnja delicija! 4-6 osoba •    400 g Il Capitano fileta skuše u ekstradevičanskom malinovom ulju (poruči OVDE ) •    400 g mladog crvenog pasulja iz konzerve •    100 g kukuruza šećerca •    100gr crvene paprike ...

    Opširnije
  • Schiacciata all'olio

    Schiacciata all'olio

    18.08.2016.

    Sveže pečeni, hrskavi hleb je uvek ukusna varijanta, bilo da ga kombinujete uz omiljeni namaz, ili samostalno. Kada probate toskanski Schiacciata all'olio, definitivno ćete se teško zaustaviti samo na jednom komadu… Ukoliko niste u Toskani, gde se ovaj hleb prodaje na svakom koraku kao grickalica dok šetate ulicama Firence ili Pizze, donosimo vam recept da ga sami napravite i uživate u njegovom ukusu. Iako deluje jednostavno, kao i u svim italijanskim receptima,...

    Opširnije
  • Carne alla pizzaiola

    Carne alla pizzaiola

    15.08.2016.

    U kulinarska remek-dela Sicilije, čije su čari kuhinje poznate širom sveta, spada i ovaj jednostavni i ukusni klasik. Ko želi, može da se oproba u sopstvenoj kuhinji uz recept za Carne alla pizzaiola, direktno sa juga Italije. Za 4 osobe potrebno vam je: •    4 komada ramsteka od po 200gr •    1 glavica crnog luka (sitno seckanog) •    800gr Mutti pelat paradajza (poruči OVDE ) •    2,5 dl Mutti...

    Opširnije
  • Letnja paradajz pasta

    Letnja paradajz pasta

    11.08.2016.

    Pravo letnje, lagano i ukusno jelo. Brzo se priprema i veoma je zdravo.  Potrebno je: •    3 kašike Carapelli ekstra devičanskog maslinovog ulja (poručite OVDE ) •    1 velika glavica crnog luka, sitno seckana •    2 čena belog luka, mrvljenog •    3 konzerve Mutti pasiranog paradajza (poručite OVDE ) •    ¼ ili ½ kašičice suvog čilija •  ...

    Opširnije
logo

O nama

Ideja sajta Najbolje iz Italije je da Vam predstavimo kolevku renesanse na sasvim nov način. Da sa Vama podelimo ono najkvalitetnije što dolazi iz ove divne zemlje: proizvode, recepte, savete, tradiciju, italijanske velikane i zanimljivosti koje će Vam otvoriti sasvim nove vidike da još više zavolite ovu „elegantnu čizmicu“.

Kontakt