najbolja ulja italije

Slani recepti

  • Šarena salata na italijanski način

    Šarena salata na italijanski način

    27.10.2016.

    Unesite malo inovacija na trpeze za predstojeća slavlja. Na italijanski stil niko neće ostati ravnodušan. Ovu salatu ćete napraviti brzo i jednostavno: SASTOJCI 1 velika glavica luka 100 g pečenice iseckane na kockice 100 g pančete, iseckane na kockice 2 čena belog luka, usitnjena 1 zelena paprika, narezana 100 g sušenog paradajza, iseckanog 12 Olives crnih maslina , bez koštice, iseckanih 100 gr Il Capitano šampinjona , narezanih 700gr Mutti pelat paradajza...

    Opširnije
  • Agnolotti u umaku od junetine

    Agnolotti u umaku od junetine

    24.10.2016.

    Ovo pijemontsko jelo je pravi specijalitet za hladne, jesenje dane. Iznenadite svoje goste ovim sočnim, nesvakidašnjim obrokom za koji vam treba malo ljubavi i kvalitetnih namirnica. Sastojci: 300 g brašna 3 jaja Carapelli ekstra devičansko maslinovo ulje   Za punjenje: 300 g junetine 60 g mesnate slanine 3 nareznice salame Rendani parmezan crveni luk 1 jaje muskatni oraščić belo suvo vino 60 g maslaca So i biber po ukusu   Za umak je potrebno: 250 g...

    Opširnije
  • Vitello tonnato (Teletina sa umakom od tunjevine)

    Vitello tonnato (Teletina sa umakom od tunjevine)

    20.10.2016.

    Tipično svečano italijansko jelo, koje će vas uveriti da su kombinacija mesa i ribe sjajna stvar. Italijani su posebno ponosni, uverite se i zašto. Vreme pripreme: 90 min Recept za 4 osobe Nutritivna vrednost po porciji: 861,6 cal 50,1g masti Sastojci: 2 konzerve La perla tunjevine u sopstvenom soku 1 kg mlade teletine 1 šolja goveđeg bujona 250 ml desertnog crvenog vina ½ šolje korena celera 2 glavice crvenog luka 8 fileta inćuna 2 kašičice kapara 2...

    Opširnije
  • Spaghetti Alla Puttanesca

    Spaghetti Alla Puttanesca

    17.10.2016.

    Ove špagete kontroverznog naziva, veoma su poznate u Italiji i često se mogu naći na trpezama pravih sladokusaca. Postoji više legendi kako je ovo jelo diobilo naziv (puttanesca-žena lakog morala), a jedna od interesantnijih je da, pošto su supruge i ljubavnice stalno bile u sukobu, ljubavnicama je bio zabranjivan pristup tržnicama i pijacama, osim jednog dana u nedelji. Tada su uglavnom kupovale inćune, kapar i masline, jer su ove namirnice mogle dugo da stoje....

    Opširnije
  • Pečene kruške sa sirom

    Pečene kruške sa sirom

    10.10.2016.

    Sezonska, atraktivna zakuska od koje polazi voda na usta. Neobično, aromatično i ukusno jelo kome ćete se, sigurno, uvek vraćati. Sastojci: 2 kruške malo Carapelli ekstra devičanskog maslinovog ulja  (poruči OVDE ) 2 kašike meda so biber malo suvog timjana 100 gr plavog sira+još par kriški za dekoraciju 50 gr pečenih badema Malo susama Malo sveže mente Priprema: Kruške operite i isecite uzduž na polovine. Izdubite deo sa košticama....

    Opširnije
  • Rižoto sa plavim patlidžanom

    Rižoto sa plavim patlidžanom

    06.10.2016.

    Iskoristite sezonu patlidžana koja još traje i napravite ovaj ukusni obrok. Potrebno je: ·        350 gr Riso Gallo risotti pirinča (poruči OVDE ) ·        2 manja patlidžana, ·        80 gr pančete, ·        1 manji praziluk, ·        1 lit bujona od povrća,...

    Opširnije
  • Ukusni sos sa maslinama i paradajzom

    Ukusni sos sa maslinama i paradajzom

    03.10.2016.

    Ovaj sos koji Italijani zovu Sugo Alla Puttannesca se veoma lako priprema, samo su vam potrebne kvalitetne italijanske namirnice. Odličan je kao preliv za sve vrste testenina, a možete ga koristiti i kao namaz na prepečen hleb. Potrebno je : 500gr Mutti polpa paradajza (poruči OVDE ) 1 konzerva Il Capitano tunjevine u maslinovom ulju   (poruči OVDE ) 70gr kapara 100gr Olives crnih maslina, iseckanih   (poruči OVDE ) Malo Carapelli ekstra devičanskog maslinovog ulja  ...

    Opširnije
  • Acquacotta maremmana

    Acquacotta maremmana

    27.09.2016.

    Acquacotta je jednostavno, ukusno, hranjivo i zdravo jelo. U Italiji se služi kao predjelo, ali, s obzirom da su mu sastojci i hleb i jaja, vrlo lako vam može zameniti i glavni obrok. Sastojci 4 srednja luka 500 grama paradajza bosiljak 1/2 celera 1,5 litara bujona od povrća 2 jaja 100 grama narendanog pecorino sira Carapelli ekstra devičansko maslinovo ulje (poruči OVDE ) sol i biber pečene kriške hleba   Priprema Fino naseckajte luk. Izrežite celer, ali grubo. Potopite...

    Opširnije
  • Rolnice sa patlidžanom i piletinom

    Rolnice sa patlidžanom i piletinom

    26.09.2016.

    Brzo se pripremaju, a njihov ukus se dugo pamti… Sastojci: 2 patlidžana 50 ml Carapelli ekstra devičanskog maslinovog ulja (poruči OVDE ) 600 g pilećih grudi Rikota sir Mutti pasirani paradajz   (poruči OVDE ) so, biber Priprema: Patlidžan operite, osušite i isecite na tanke režnjeve. Potom ih posolite i ostavite pet minuta da puste sok. Prosušen patlidžan pržite na vrelom ekstra devičanskom maslinovom ulju, pa ostavite na kuhinjskom papiru da se dobro...

    Opširnije
  • Polpete od inćuna

    Polpete od inćuna

    22.09.2016.

    Sočne, kremaste i ukusne polpete su pravi izbor kada želite da u svoju kuhinju unesete malo italijanskih noviteta. Sastojci: ·        1 kg inćuna ·        3 kuvana paradajza srednje veličine ·        3 kašike narendanog parmezana ·        25 g grožđica ·        25 g pinjola...

    Opširnije
logo

O nama

Ideja sajta Najbolje iz Italije je da Vam predstavimo kolevku renesanse na sasvim nov način. Da sa Vama podelimo ono najkvalitetnije što dolazi iz ove divne zemlje: proizvode, recepte, savete, tradiciju, italijanske velikane i zanimljivosti koje će Vam otvoriti sasvim nove vidike da još više zavolite ovu „elegantnu čizmicu“.

Kontakt