Slani recepti
Šarena salata na italijanski način
27.10.2016.Unesite malo inovacija na trpeze za predstojeća slavlja. Na italijanski stil niko neće ostati ravnodušan. Ovu salatu ćete napraviti brzo i jednostavno: SASTOJCI 1 velika glavica luka 100 g pečenice iseckane na kockice 100 g pančete, iseckane na kockice 2 čena belog luka, usitnjena 1 zelena paprika, narezana 100 g sušenog paradajza, iseckanog 12 Olives crnih maslina , bez koštice, iseckanih 100 gr Il Capitano šampinjona , narezanih 700gr Mutti pelat paradajza...
OpširnijeAgnolotti u umaku od junetine
24.10.2016.Ovo pijemontsko jelo je pravi specijalitet za hladne, jesenje dane. Iznenadite svoje goste ovim sočnim, nesvakidašnjim obrokom za koji vam treba malo ljubavi i kvalitetnih namirnica. Sastojci: 300 g brašna 3 jaja Carapelli ekstra devičansko maslinovo ulje Za punjenje: 300 g junetine 60 g mesnate slanine 3 nareznice salame Rendani parmezan crveni luk 1 jaje muskatni oraščić belo suvo vino 60 g maslaca So i biber po ukusu Za umak je potrebno: 250 g...
OpširnijeVitello tonnato (Teletina sa umakom od tunjevine)
20.10.2016.Tipično svečano italijansko jelo, koje će vas uveriti da su kombinacija mesa i ribe sjajna stvar. Italijani su posebno ponosni, uverite se i zašto. Vreme pripreme: 90 min Recept za 4 osobe Nutritivna vrednost po porciji: 861,6 cal 50,1g masti Sastojci: 2 konzerve La perla tunjevine u sopstvenom soku 1 kg mlade teletine 1 šolja goveđeg bujona 250 ml desertnog crvenog vina ½ šolje korena celera 2 glavice crvenog luka 8 fileta inćuna 2 kašičice kapara 2...
OpširnijeSpaghetti Alla Puttanesca
17.10.2016.Ove špagete kontroverznog naziva, veoma su poznate u Italiji i često se mogu naći na trpezama pravih sladokusaca. Postoji više legendi kako je ovo jelo diobilo naziv (puttanesca-žena lakog morala), a jedna od interesantnijih je da, pošto su supruge i ljubavnice stalno bile u sukobu, ljubavnicama je bio zabranjivan pristup tržnicama i pijacama, osim jednog dana u nedelji. Tada su uglavnom kupovale inćune, kapar i masline, jer su ove namirnice mogle dugo da stoje....
OpširnijePečene kruške sa sirom
10.10.2016.Sezonska, atraktivna zakuska od koje polazi voda na usta. Neobično, aromatično i ukusno jelo kome ćete se, sigurno, uvek vraćati. Sastojci: 2 kruške malo Carapelli ekstra devičanskog maslinovog ulja (poruči OVDE ) 2 kašike meda so biber malo suvog timjana 100 gr plavog sira+još par kriški za dekoraciju 50 gr pečenih badema Malo susama Malo sveže mente Priprema: Kruške operite i isecite uzduž na polovine. Izdubite deo sa košticama....
OpširnijeRižoto sa plavim patlidžanom
06.10.2016.Iskoristite sezonu patlidžana koja još traje i napravite ovaj ukusni obrok. Potrebno je: · 350 gr Riso Gallo risotti pirinča (poruči OVDE ) · 2 manja patlidžana, · 80 gr pančete, · 1 manji praziluk, · 1 lit bujona od povrća,...
OpširnijeUkusni sos sa maslinama i paradajzom
03.10.2016.Ovaj sos koji Italijani zovu Sugo Alla Puttannesca se veoma lako priprema, samo su vam potrebne kvalitetne italijanske namirnice. Odličan je kao preliv za sve vrste testenina, a možete ga koristiti i kao namaz na prepečen hleb. Potrebno je : 500gr Mutti polpa paradajza (poruči OVDE ) 1 konzerva Il Capitano tunjevine u maslinovom ulju (poruči OVDE ) 70gr kapara 100gr Olives crnih maslina, iseckanih (poruči OVDE ) Malo Carapelli ekstra devičanskog maslinovog ulja ...
OpširnijeAcquacotta maremmana
27.09.2016.Acquacotta je jednostavno, ukusno, hranjivo i zdravo jelo. U Italiji se služi kao predjelo, ali, s obzirom da su mu sastojci i hleb i jaja, vrlo lako vam može zameniti i glavni obrok. Sastojci 4 srednja luka 500 grama paradajza bosiljak 1/2 celera 1,5 litara bujona od povrća 2 jaja 100 grama narendanog pecorino sira Carapelli ekstra devičansko maslinovo ulje (poruči OVDE ) sol i biber pečene kriške hleba Priprema Fino naseckajte luk. Izrežite celer, ali grubo. Potopite...
OpširnijeRolnice sa patlidžanom i piletinom
26.09.2016.Brzo se pripremaju, a njihov ukus se dugo pamti… Sastojci: 2 patlidžana 50 ml Carapelli ekstra devičanskog maslinovog ulja (poruči OVDE ) 600 g pilećih grudi Rikota sir Mutti pasirani paradajz (poruči OVDE ) so, biber Priprema: Patlidžan operite, osušite i isecite na tanke režnjeve. Potom ih posolite i ostavite pet minuta da puste sok. Prosušen patlidžan pržite na vrelom ekstra devičanskom maslinovom ulju, pa ostavite na kuhinjskom papiru da se dobro...
OpširnijePolpete od inćuna
22.09.2016.Sočne, kremaste i ukusne polpete su pravi izbor kada želite da u svoju kuhinju unesete malo italijanskih noviteta. Sastojci: · 1 kg inćuna · 3 kuvana paradajza srednje veličine · 3 kašike narendanog parmezana · 25 g grožđica · 25 g pinjola...
Opširnije