Slani recepti
Posna salata Nicoise
05.12.2016.U vreme posta želeli biste lagan, izbalansiran obrok, pogodan i za poneti na posao? Naša preporuka – nisuaz salata, ovoga puta bez jaja. Potrebno: 1 konzerva La perla tunjevine u sopstvenom soku 1 kašika Carapelli ekstra devičanskog maslinovog ulja 2 kašike Basso aceto balsamico 1 čen belog luka, izgnječen 4 lista zelene salate 1 šolja skuvane boranije ili graška 2 krompira, obarena 1 paradajz, sečen rukola, po želji Priprema: Sitno...
OpširnijeTaljatele sa raguom
01.12.2016.Za ljubitelje mesa i crvenog vina, uvek dobro začinjen i u kombinaciji sa pastama, ragu je najbolji izbor za porodični ručak. Sastojci: 350-400 g taljatela 250-300 g mlevenog junećeg mesa 1/2 l Mutti passata 4 kašike Carapelli ekstradevičanskog maslinovog ulja 1/2 čaše crvenog vina 1 glavica crnog luka 1 čen belog luka 2-3 manje šargarepe stabljike zelenog celera ili deo korena celera so, biber po ukusu listovi bosiljka Priprema: Iseckajte sitno na...
OpširnijeMarinirane zelene masline
29.11.2016.Ono što italijansku kuhinju odvaja od ostalih je to što je jednostavna i veliki broj jela ima samo par sastojaka. Italijani se više oslanjaju na kvalitet same namirnice, manje na komplikovan proces pripreme. Jedan od tipičnih primera takvih jela su i marinirane zelene masline, antipasti bez kojih nijedan obrok ne počinje. Vreme pripreme: 15 minuta Recept za 4 osobe Sastojci: 250 g Il Capitano zelenih maslina sa semenkama 1 kašika kima 2 kašičice crnog...
OpširnijeRižoto – sa ili bez parmezana
28.11.2016.Priprema kremastog rižota večni je san svakog kuvara amatera, ali isto tako izazov i za iskusne profesionalce. Aromatizovan pirinač, svako zrno na kašiki, kremaste strukture, uz eksploziju ukusa raznih dodataka, čini ovo jelo vanvremenskim. Postoje stotine različitih vrsta rižota, jer se ovo jelo može pripremiti skoro sa svakom namirnicom. Ipak svaki dobar rižoto ima četiri obavezna sastojka, bez kojih se ni ne može zvati rižotom, a to su Arborio pirinač, soffritto (lagano...
OpširnijePečena svinjetina sa kupusom, jabukama i pečurkama
24.11.2016.Tirolski specijalitet, na koji su meštani posebno ponosni, prava je mala avantura ukusa za sve one koji vole “jača” jela. Vreme pripreme: 60 min Recept za 4 osobe Sastojci: 800 g svinjetine 1 crni luk 400 g kupusa 100 g pečuraka (po izboru) 2 jabuke 100 ml bujona od povrća 2 kašike Carapelli ekstra devičanskog maslinovog ulja 100 ml belog vina 1 kašika Azucar Demerara smeđeg šećera 4 grančice ruzmarina 4 grančice timijana so, biber po ukusu...
OpširnijeKiš sa dimnjenom šunkom i šparglom
21.11.2016.Iako naziv potiče od reči “kuchen” što znači kolač, kiš jeste prava poslastica, ali slana. Ova pita je vrlo „svestrana“ kada je u pitanju nadev, a ovoga puta za vas smo odabrali dimnjenu šunku, šparglu i rikota sir. Vreme pripreme: 45 minuta Recept za 6 osoba Sastojci: 1 pakovanje lisnatog testa 150 g dimnjene šunke, iseckane 2 kašike Carapelli ekstra devičanskog maslinovog ulja 200 g špargli 100 g sira rikote 3...
OpširnijeRavioli punjeni salatom od krompira
17.11.2016.Južni Tirol ima mnogo čime da se ponosi, a bogata kuhinja je jedna od stvari na koje su posebno ponosni. Pustite na trenutak dašak Italije u svoj dom i obradujte najmilije ovim posebnim jelom. Priprema: Vreme pripreme 30 min Recept za 4 osobe Sastojci: 250 g brašna 3 jaja so po ukusu 200 ng krompira u ljusci, skuvanog dan pre ½ glavice crnog luka 1 praziluk 1 kašika Basso aceto balsamico sirćeta 1 kašika Carapelli ekstra devičanskog maslinovog ulja...
OpširnijeRolnice sa spanaćem
07.11.2016.Šareni i ukusni zalogaji, omiljeni među stanovništvom Južnog Tirola, pored toga što se brzo pripremaju, ujedno su i veoma zdravi. Vreme pripreme: 30 min Recept za 2 osobe Sastojci: 300 g spanaća, skuvanog i iseckanog 1 kašika Carapelli ekstra devičanskog maslinovog ulja 150 ml Mutti passata 100 g putera 3 jaja 1 kašičica rendanog muskatnog oraščića 150 g rendanog parmezana sveže mleveni biber, so 50 ml slatke pavlake 60 g brašna 100...
OpširnijeTeleći paprikaš sa krompirom
03.11.2016.Savršena simbioza ukusa mesa i krompira osnova je ovog tradicionalnog italijnaskog jela, tipičnog za hladnije jesenje dane. Vreme pripreme 1 h Recept za 4 osobe Sastojci: 800 g teletine 100 g Mutti passata 2 kašike Carapelli ekstra devičanskog maslinovog ulja 4 krompira 1 šargarepa 1 crni luk 100 ml belog vina 50 g putera so i biber po ukusu 60 g brašna Priprema: Carapelli ekstra devičansko maslinovo ulje i puter stavite u tiganj i zagrejte na srednjoj...
OpširnijePileći scallopini sa mariniranim šampinjonima
31.10.2016.Iako je prva asocijacija na scallopini teletina, ovo poznato italijansko jelo može se napraviti od bilo kog mesa, pa čak i povrća. Prava preporuka za romantičnu večeru u dvoje. Vreme pripreme: 40 min Recept za 2 osobe Kalorija po porciji: 542 cal Sastojci: 2 fileta pilećih grudi 140 g Il Capitano mariniranih šampinjona ½ šolje brašna so i biber u zrnu, po ukusu 1 čen belog luka, izgnječen ¼ šolje putera kapar, po ukusu 2...
Opširnije