Slani recepti
Arancini di Riso
30.01.2017.Sicilijanci su nadaleko poznati po ovim pirinčanim kuglicama, a i veoma ponosni. Ovo jelo, poreklom iz 10. veka, naziv je dobilo po reči arancia što znači narandža, jer izgledom podsećaju na ovo voće i zbog toga se često služe sa listićima narandže. Osim mesa mogu se puniti pečurkama, raznim povrćem i sirom.
OpširnijeRibollita
26.01.2017.Prkosite zimi i okrepite se ovom ukusnom i hranljivom supom.
OpširnijeDijetalne Alfredo špagete
12.01.2017.Pripremite ove poznate ukusne špagete na malo zdraviji način. Sastojci: 450 g špageta 3 manje glavice karfiola 6 šolja povrćne supe 6 čenova belog luka, isitnjenih 1 kašika putera 1 kašičica soli prstohvat muskatnog oraščića malo bibera 1 kašika Carapelli ekstra devičanskog maslinovog ulja 1/4 šolje pavlake za kuvanje 1 šolja vode u kojoj su se kuvale špagete Pripema: Iseckan karfiol stavite da se kuva u povrćnoj...
OpširnijeTart od paradajza
09.01.2017.Želite lagano, osvežavajuće jelo u kojem dominira ukus paradajza? Upravo takav je tart čiji recept ćemo podeliti sa vama. Sastojci: 400 g Mutti Pelati 2 kašike Carapelli ekstra devičanskog maslinovog ulja 2 kašičice Azucar Demera smeđeg šećera 1 glavica crnog luka 175 g brašna 150 g putera 50 g parmezana 1 žumance 1 kašičica praška za pecivo 2 kašike bosiljka Priprema: Crni luk iseckajte na kolutove. Na tiganju zagrejte...
OpširnijeJuneći stek u paradajz sosu
05.01.2017.U vašem domu praznična atmosfera ne jenjava, a gosti su i dalje tu? Budite pravi domaćin i pripremite im ovo jelo o kojem će dugo pričati. Sastojci: 500 g junećih šnicli 100 g Mutti Polpa 300 ml Mutti Sauce 1 kašika senfa ½ kašičice belog luka u prahu 1 kašičica mlevenog bibera 200 ml neutralne pavlake malo narendanog muskatnog oraščića so po ukusu 100 ml Carapelli esktra devičanskog maslinovog ulja Priprema: Juneće...
OpširnijeKaneloni sa spanaćem
29.12.2016.Čuveni recept južnotirolskih baka, koji se i danas s velikom ljubavlju priprema uoči Nove godine. Sastojci: 250 g instant kanelona koji se ne kuvaju Za sos: 1 čen belog luka 125 g mocarele 2 kašike parmezana 440 g Mutti pelata Za nadev: 300 g spanaća 1/2 šolje vode 250 g rikote 2 kašike parmezana 1 jaje 1/4 kašičice muskatnog oraščića crni biber Priprema: Spanać kuvajte vrlo malo, koliko da omekša. Potom ga...
OpširnijeSkuša u paradajz sosu
22.12.2016.Predlog za posan ručak bez mnogo truda. Sastojci: 2 konzerve IL Capitano skuša fileta u maslinovom ulju 500 g Mutti passata 4 čena belog luka 1 velika glavica crnog luka 1 kašika seckanog peršuna mešavina italijanskih začina 1 dl Carapelli ekstra devičanskog maslinovog ulja Priprema: Crni i beli luk sitno iseckan, propržite na ekstra devičanskom maslinovom ulju da omekša. Potom dodajte pasirani paradajz i nastavite da dinstate. Ribu ubaciti u...
OpširnijeBrze pljeskavice od tunjevine
15.12.2016.Ovaj recept idealan je za zdrav, proteinski i niskokalorični ručak, koji se veoma jednostavno i brzo priprema. U kombinaciji sa crnim hlebom, napravite pravi burger koji možete poneti na posao.
OpširnijePosni pirinač sa tunjevinom
12.12.2016.Ukoliko vam je ponestalo ideja šta biste spremali za ručak tokom dana posta, predlažemo vam ukusan pirinač sa tunjevinom, bogatog ukusa i nutritivne vrednosti.
OpširnijePašteta od sardina
08.12.2016.Vreme je posta, a vi ste previše umorni da provedete sate u kuhinji. Stoga vam donosimo recept za brz, zdrav i ukusan namaz od sardine, kojim možete početi ili završiti dan. Sastojci: 1 konzerva La perla sardine u biljnom ulju 150 g posnog margarina 1 kašika Carapelli ekstra devičanskog maslinovog ulja 1 kašičica senfa 1 kašičica Mutti passata 1 kašičica limunovog soka 1 kašika sitno seckanih ili mlevenih kiselih krastavaca ...
Opširnije