najbolja ulja italije

Slani recepti

  • Arancini di Riso

    Arancini di Riso

    30.01.2017.

    Sicilijanci su nadaleko poznati po ovim pirinčanim kuglicama, a i veoma ponosni. Ovo jelo, poreklom iz 10. veka, naziv je dobilo po reči arancia što znači narandža, jer izgledom podsećaju na ovo voće i zbog toga se često služe sa listićima narandže. Osim mesa mogu se puniti pečurkama, raznim povrćem i sirom.

    Opširnije
  • Ribollita

    Ribollita

    26.01.2017.

    Prkosite zimi i okrepite se ovom ukusnom i hranljivom supom.

    Opširnije
  • Dijetalne Alfredo špagete

    Dijetalne Alfredo špagete

    12.01.2017.

    Pripremite ove poznate ukusne špagete na malo zdraviji način. Sastojci: 450 g špageta 3 manje glavice karfiola 6 šolja povrćne supe 6 čenova belog luka, isitnjenih 1 kašika putera 1 kašičica soli prstohvat muskatnog oraščića malo bibera 1 kašika Carapelli ekstra devičanskog maslinovog ulja 1/4 šolje pavlake za kuvanje 1 šolja vode u kojoj su se kuvale špagete Pripema: Iseckan karfiol stavite da se kuva u povrćnoj...

    Opširnije
  • Tart od paradajza

    Tart od paradajza

    09.01.2017.

    Želite lagano, osvežavajuće jelo u kojem dominira ukus paradajza? Upravo takav je tart čiji recept ćemo podeliti sa vama. Sastojci: 400 g Mutti Pelati 2 kašike Carapelli ekstra devičanskog maslinovog ulja 2 kašičice Azucar Demera smeđeg šećera 1 glavica crnog luka 175 g brašna 150 g putera 50 g parmezana 1 žumance 1 kašičica praška za pecivo 2 kašike bosiljka   Priprema: Crni luk iseckajte na kolutove. Na tiganju zagrejte...

    Opširnije
  • Juneći stek u paradajz sosu

    Juneći stek u paradajz sosu

    05.01.2017.

    U vašem domu praznična atmosfera ne jenjava, a gosti su i dalje tu? Budite pravi domaćin i pripremite im ovo jelo o kojem će dugo pričati. Sastojci: 500 g junećih šnicli 100 g Mutti Polpa 300 ml Mutti Sauce 1 kašika senfa ½ kašičice belog luka u prahu 1 kašičica mlevenog bibera 200 ml neutralne pavlake malo narendanog muskatnog oraščića so po ukusu 100 ml Carapelli esktra devičanskog maslinovog ulja   Priprema: Juneće...

    Opširnije
  • Kaneloni sa spanaćem

    Kaneloni sa spanaćem

    29.12.2016.

    Čuveni recept južnotirolskih baka, koji se i danas s velikom ljubavlju priprema uoči Nove godine. Sastojci: 250 g instant kanelona koji se ne kuvaju   Za sos: 1 čen belog luka 125 g mocarele 2 kašike parmezana 440 g Mutti pelata     Za nadev: 300 g spanaća 1/2 šolje vode 250 g rikote 2 kašike parmezana 1 jaje 1/4 kašičice muskatnog oraščića crni biber   Priprema: Spanać kuvajte vrlo malo, koliko da omekša. Potom ga...

    Opširnije
  • Skuša u paradajz sosu

    Skuša u paradajz sosu

    22.12.2016.

    Predlog za posan ručak bez mnogo truda. Sastojci: 2 konzerve IL Capitano skuša fileta u maslinovom ulju 500 g Mutti passata 4 čena belog luka 1 velika glavica crnog luka 1 kašika seckanog peršuna mešavina italijanskih začina 1 dl Carapelli ekstra devičanskog maslinovog ulja   Priprema: Crni i beli luk sitno iseckan, propržite na ekstra devičanskom maslinovom ulju da omekša. Potom dodajte pasirani paradajz i nastavite da dinstate. Ribu ubaciti u...

    Opširnije
  • Brze pljeskavice od tunjevine

    Brze pljeskavice od tunjevine

    15.12.2016.

    Ovaj recept idealan je za zdrav, proteinski i niskokalorični ručak, koji se veoma jednostavno i brzo priprema. U kombinaciji sa crnim hlebom, napravite pravi burger koji možete poneti na posao.

    Opširnije
  • Posni pirinač sa tunjevinom

    Posni pirinač sa tunjevinom

    12.12.2016.

    Ukoliko vam je ponestalo ideja šta biste spremali za ručak tokom dana posta, predlažemo vam ukusan pirinač sa tunjevinom, bogatog ukusa i nutritivne vrednosti.

    Opširnije
  • Pašteta od sardina

    Pašteta od sardina

    08.12.2016.

    Vreme je posta, a vi ste previše umorni da provedete sate u kuhinji. Stoga vam donosimo recept za brz, zdrav i ukusan namaz od sardine, kojim možete početi ili završiti dan. Sastojci: 1 konzerva La perla sardine u biljnom ulju 150 g posnog margarina 1 kašika Carapelli ekstra devičanskog maslinovog ulja 1 kašičica senfa 1 kašičica Mutti passata 1 kašičica limunovog soka 1 kašika sitno seckanih ili mlevenih kiselih krastavaca  ...

    Opširnije
logo

O nama

Ideja sajta Najbolje iz Italije je da Vam predstavimo kolevku renesanse na sasvim nov način. Da sa Vama podelimo ono najkvalitetnije što dolazi iz ove divne zemlje: proizvode, recepte, savete, tradiciju, italijanske velikane i zanimljivosti koje će Vam otvoriti sasvim nove vidike da još više zavolite ovu „elegantnu čizmicu“.

Kontakt