Slani recepti
Mini pljeskavice od povrća
16.03.2017.Mini pljeskavice od povrća – jedno od zdravijih jela za prvi ili poslednji obrok u toku dana.
OpširnijeRavioli punjeni povrćem
13.03.2017.Za sve ljubitelje testenina i laganih jela, italijanski ravioli punjeni povrćem odličan su predlog.
OpširnijePunjene paprike na mediteranski način
09.03.2017.Postoji nekoliko načina kako možete napuniti paprike, bilo da je to s mesom, sirom ili pirinčem. Pogledajte kako to Italijani rade.
OpširnijeSalata sa rukolom i narom
06.03.2017.Naizgled neobična kombinacija, rukola i nar, vrlo brzo će postati vaša zdrava prolećna navika.
OpširnijeMesne polpete u sosu od paradajza
02.03.2017.Najbolje je lagano ispraćati zimu čuvenim italijanskim aromatičnim mesnatim polpetama.
OpširnijeTrippa alla Romana
23.02.2017.Čuveni italijanski specijalitet iz grupe jela Quinto Quarto, probajte napraviti u domaćoj radinosti, vodeći se receptom iz poznatih rimskih restorana.
OpširnijePesto s lanenim semenkama
16.02.2017.Obogatite pesto sos lanenim semenkama I stvorićete pravu kulinarsku čaroliju.
OpširnijePikantna ljubavna supa s čilijem
13.02.2017.Mnoge kulture upotrebljavale su čili kao afrodizijak. Sada je pravo vreme da i vi začinite ručak, a i svoju ljubav.
OpširnijeLignje na mediteranski način
09.02.2017.Pravi mediteranski recept koji se lagano sprema, a u njemu natenane uživa. Sastojci: 1 kg kolutova lignje biber, so brašno lorvorov list 3 čena belog luka 2 glavice crnog luka 2 dl belog vina 3 kasike Carapelli ekstra devičanskog maslinovog ulja 2 kašike Mutti passata Priprema: Iseckajte sitno crni i beli luk, pa ih propržite bna ekstra devičanskom maslinovom. Začinite ih pasiranim paradajzom, biberom, solju, lorvorovim listom i zalijte vinom. Lignje posolite i uvaljajte u...
OpširnijeTradicionalna sicilijanska supa od sočiva i ruzmarina
02.02.2017.Veoma aromatična gusta supa, najbolje ide uz prepečeni hleb sa ekstra devičanskim maslinovim uljem i belim lukom.
Opširnije